G4Media.ro

Peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost folosite pentru gestionarea…

Peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost folosite pentru gestionarea crizei COVID-19 / Cristian Ghinea: Practic, cea mai mare parte din cheltuielile suportate de statul român a venit din bani europeni

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, sâmbără, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanțe pe tema bugetului, că peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost utilizate pentru combaterea pandemiei COVID-19 în România.

Banii au venit prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și Programul Operațional Capital Uman (POCU), astfel:

 • 800 de milioane de euro pentru dotări spitale și școli
 • Peste 100 de milioane de euro pentru sporul de risc pentru cadrele sanitare
 • Peste 200 de milioane de euro pentru plata șomajului tehnic
 • 300 de milioane de euro pentru centrele de vaccinare și pentru cheltuielile salariale suplimentare ale cadrelor medicale implicate în campania de vaccinare.

„Eu cred că a fost o reacție bună, o mobilizare foarte bună. Practic, cea mai mare parte din cheltuielile suportate de statul român pentru gestionarea crizei COVID-19 a venit din fonduri europene și trebuie să spunem acest lucru pentru că este important ca oamenii să știe. Au fost eforturi, chiar dacă nu vizibile, au fost eforturi tehnice pentru a face posibile toate aceste lucruri”, a declarat ministrul Cristian Ghinea, potrivit unei informări de presă a Alianței USR PLUS.

sursa foto: MApN/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. e vorba de „statul român care se opune digitalizarii”?

 2. Cristian Ghinea spune clar: „Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, sâmbără, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanțe pe tema bugetului, că peste 1,4 miliarde de euro, fonduri europene, au fost utilizate pentru combaterea pandemiei COVID-19 în România. Practic, cea mai MARE parte din CHELTUIELILE suportate de statul român pentru gestionarea crizei COVID-19 a venit din fonduri europene și trebuie să spunem acest lucru pentru că este important ca oamenii să știe.”?????????!!!!!!
  1,4 Miliarde Euro=6,8 Miliarde Lei, la un curs mediu de 4,86 Lei/Euro!!
  Si reprezinta „cea mai MARE parte” a Cheltuielilor anti-Covid!

  Pai, Vasilica Catu a IMPRUMUTAT Miliarde peste Miliarde pe ORA, aburindu-ne de fiecare data ca sunt pentru combaterea efectelor pandemie!!!!!
  Ce naiba au facut cu Miliardele de Euro imprumutate aproape zilnic?!!

  Sa analizam:
  Profit.ro, 4 Ianuarie 2021: ” În 2020, în TOTAL, incluzând împrumuturi pe piața externă, împrumuturi de la populație, Comisia Europeană și instituțiile internaționale, Guvernul a împrumutat suma de 163,8 miliarde lei (33,6 miliarde euro), un nou record. În 2019, pentru comparație, statul a atras per total suma de 91 miliarde lei.”

  12 Februarie 2021, Ministerul de finante: „Costul total al măsurilor de sprijin legate de COVID-19 în anul 2020 a fost de 4,85% din PIB se arată în proiectul Legii bugetului, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.”
  4,85% din PIBul de 1040,8 Miliarde Lei pe 2020 ar insemna 50 Miliarde Lei, adica PESTE 10 Miliarde EURO!!!

  Pai, DACA Ministrul Ghinea spune OFICIAL ca cea mai mare parte a BANILOR pentru combaterea pandemiei COVID au venit din fonduri europene, „cea mai mare parte” fiind cei 1,4 Miliarde Euro, CUM naiba cei de la Finante spun ca au Cheltuit peste 10 Miliarde Euro pentru COVID 19???!!!

  Care e CIFRA REALA a Cheltuielilor combaterea pandemiei COVID-19 în România???!!!

  • Nu prea intelegeti fenomenul,dvs.veniti din alta planeta,imaginarul pesedist?Cand veniturile se injunatatesc,iar cheltuielile se dubleaza cum naiba credeti dvs.ca poti sa-ti continui viata?Simplu ,imprumuti daca ai credibilitate si posibilitate de rstituire a imprumutului!Si asa statistica UE zice ca Romania este la 50% rata de împrumut in PIB fata de media eurooeana,d’aia nu o sa mai ajunga PSD prea curand la guvernare sunteti prea denagogi!Credeti ca UE plateau somajul tehnic al majoritatii firmelor sau cresterea punctului de pensie,sunteti complect dezinformat sau vreti sa intoxicati cititorii!

  • @Arthur: Bre, matale esti analfabet functional?!
   Ce ai inteles matale din postarea mea de mai sus?!
   Nimic, mars la scoala!!!

 3. 1,4 mld euro cheltuiti, din care doar 200 mil pentru firme. Restul s-au dat la dotari spitale, scoli si sporuri bugetari. Inre timp Germania baga 750 de mld de euro ca sa reporneasca economia. Asta spune tot despre tara asta de rahat. Pe urma se mai mira de ce avem printre cele mai ridicate rate ale evaziunii din UE.

  • Am uita sa adaug ca la alea 200 de milione de euro ajutor de somaj, vreo 80-90 de mil de euro au ajuns la ei ca deh, la ajutoarele de stat se platesc impozit si contributii sociale.

 4. Noroc cu tarile acestea bogate din UE ( donatoare ) ca dau pomana Romaniei precum si altor state sarace din UE sau non UE . Bogdaproste.
  Romania s-ar fi evaporat fara pomana asta.

 5. Sporurile pt bugetari suplinesc salariul de baza care e de kkt, idiotilor! Suntem tara cu cei mai putini angajati la stat din UE, problema e cati muncesc in mod real. Pt ca unii sunt angajati pe pile si sinecuri, altii, fara partide in spate, muncesc sa tine si putorile de partid in carca. Iar asta nu se va schimba…Citu et comp fac gargara atat cat sa elibereze locurile pt noii privilegiati. Siktir!