G4Media.ro

Peste 10.000 de migranţi au traversat Canalul Mânecii de la începutul anului,…

foto: Captură video Sky News

Peste 10.000 de migranţi au traversat Canalul Mânecii de la începutul anului, un număr record / Opoziția: „Guvernul a pierdut controlul asupra frontierelor noastre”

Peste 10.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii, de la începutul anului 2024, pentru a ajunge în Regatul Unit. Aceasta reprezintă o creştere de 35% faţă de anul trecut şi un record atins în plină campanie pentru alegerile generale din 4 iulie din această ţară, transmite Agerpres, care citează France Presse.

Imigraţia ilegală este o problemă majoră în campania electorală, care a început oficial miercuri, odată cu anunţarea datei alegerilor de către premierul conservator Rishi Sunak. Acesta din urmă a promis să pună capăt sosirii imigranţilor ilegali şi chiar a făcut din această problemă una dintre priorităţile sale.

De la începutul anului, 10.170 de persoane au reuşit să traverseze Canalul Mânecii. Mulţi dintre ei provin din Afganistan, Iran şi Turcia. Guvernul conservator a sperat să-i descurajeze pe migranţi să vină în Marea Britanie prin legislaţia care prevedea deportarea a mii de solicitanţi de azil în Rwanda.

Joi, Rishi Sunak a recunoscut că este puţin probabil ca acest proiect extrem de controversat să fie implementat înainte de alegeri. El a spus că doreşte să vadă primele zboruri decolând după alegeri, dacă le va câştiga.

„Rishi Sunak va lua măsuri îndrăzneţe pentru a opri bărcile” de migranţi, a marşat sâmbătă pe X ministrul de interne James Cleverly.

Laburiştii, care au un avans de peste 20 de puncte în sondaje faţă de conservatori, au promis că vor renunţa la politica lor de deportare a migranţilor în Rwanda, criticând-o ca fiind un „artificiu” costisitor şi ineficient.

„Guvernul a pierdut controlul asupra frontierelor noastre”, a declarat Keir Starmer, liderul opoziţiei şi viitor prim-ministru în cazul în care laburiştii vor câştiga alegerile.

Şi Partidul Laburist consideră că imigraţia este prea mare şi a promis că va folosi metode antiteroriste pentru a combate bandele de traficanţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează