G4Media.ro

Peste 1.000 de copii din Mureș nu vor face testele de salivă,…

Sursa foto: Pixabay

Peste 1.000 de copii din Mureș nu vor face testele de salivă, după ce părinții le-au refuzat / Nouă din peste 60.000 de elevi testați au ieșit pozitiv

Luni a fost prima zi în care elevii au fost testați cu teste rapide pe bază de salivă, iar în județul Mureș peste 60.000 de elevi au trecut prin primul test, cei mai mulți acasă. Peste 1.000 de copii nu vor face testele, după ce părinții au refuzat acest lucru, printr-o declarație scrisă, transmite Rador.

Nouă teste au ieșit pozitive, dar acestea urmează să fie confirmate sau infirmate prin printr-un test antigen sau RT-PCR.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Camelia Irimie – Matei, a declarat: „Luni au fost testați un număr de 61.872 de elevi, din care au ieșit pozitiv 9. Cei care nu doresc testarea sunt în număr de 1.179, iar 64.100 de elevi au optat pentru testarea de acasă. Au fost predate părinților și elevilor, pentru săptămâna 6-9 decembrie 87.905 teste”.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. De acord, poate că testele indică virusul doar în caz de maximă transmisibilitate (adică nu în primele și ultimile zile ale prezenței în corp) dar asta avem. Într-un fel strică și părinții că au crezut că cele nazale agresează copiii. Doar la noi că în vest nu sunt agresive. Refuzul unor părinți în aceste condiții de a accepta testarea (copiii știu să o facă) arată sărăcia lor sufletească și mentală, indiferență față de suferințele celorlalți. Adică prostie și egoism, pe scurt.

  2. Poporul român ospitalier.

  3. La suferintele celorlalti!?Care sunt aceia?Nevaccinatii?De ce sa-mi trstez eu copilul pentru nevaccinati?Sunt eu cumva egoista?Eu si toata familia mea suntem vaccinati,egoisti si plini de prostie sunteri voi,ca nu va vaccinati si tineti o tara intreaga inchisa de 2 ani,dar vorba luiCTPopescu-daca in primavara nu o sa mai fim decat 30% din populatie,f bine,in cazul asta scapam de prostie….adica vom trai bine cei 30%,adica vaccinatii,voua…multe salve