G4Media.ro

Pericol de avalanșă în masivele Parâng, Retezat și Godeanu din cauza ninsorilor…

sursa foto: Unsplash

Pericol de avalanșă în masivele Parâng, Retezat și Godeanu din cauza ninsorilor abundente din ultimele 24 de ore/ Salvamontiștii avertizează turiștii să amâne sporturile de iarnă până la sfârșitul săptămânii viitoare

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au avertizat, marţi, asupra pericolului de avalanşă iminent apărut în masivele Parâng, Retezat şi Godeanu, în urma ninsorilor care au căzut în aceste zone, în ultimele 24 de ore, transmite Agerpres.ro.

Riscul de avalanşă este ridicat la altitudini mai mari de 1.400 de metri, în condiţiile în care stratul de zăpadă proaspăt aşternută măsoară 30-40 de centimetri.

„A nins foarte mult, ceea ce a creat un pericol iminent de avalanşă. Zăpada proaspătă este grea, îmbibată cu multă apă, ceea ce determină un risc ridicat ca ninsoarea depusă să o ia la vale”, a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

El a recomandat turiştilor care practică sporturile de iarnă, în special schiul de tură, să amâne acest lucru cel puţin până la sfârşitul săptămânii viitoare, în aşa fel încât zăpada să aibă timpul necesar să se stabilizeze.

Judeţul Hunedoara se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente la peste 1.400 de metri altitudine, până joi, 5 aprilie, la ora 14,00. Principala zonă vizată de aceste precipitaţii este sudul judeţului.

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara sunt prezenţi în staţiunile montane Parâng şi Straja, precum şi în bazele permanente de la Râuşor şi Alunii Negri, unde pot oferi sfaturi şi sprijin tuturor celor care au urcat la munte.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...