G4Media.ro

Percheziții într-un dosar de trucare a unor meciuri de fotbal din Liga…

Percheziții într-un dosar de trucare a unor meciuri de fotbal din Liga a 2-a / SURSE Acțiunea vizează echipa Dacia Unirea / Fotbaliștii pierdeau ca să câștige la pariuri, dar au fost constrânși să joace prost și de cămătarii de la care au luat bani

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice și procurorii de la Parchetul Tribunalului Brăila efectuează, vineri, șase percheziții într-o anchetă cu acuzații de camătă, șantaj și luare de mită. Vizată este echipa de fotbal Dacia Unirea, conform surselor G4Media.ro.

Potrivit acuzațiilor, fotbaliștii ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri. La momentul respectiv ei erau jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll-a.

Polițiștii susțin că „jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.”

Comunicatul integral al Poliției Române: 

„La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal.

La data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce inconstient participa la pariuri pe echipe din campionatul romanesc, bulgar sau italian seria a doua ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.