G4Media.ro

Percheziţii ale Parchetului European în Ţările de Jos, în cadrul unei anchete…

Sursa foto: EPPO / Twitter

Percheziţii ale Parchetului European în Ţările de Jos, în cadrul unei anchete care vizează sustragerea de la plata TVA din vânzări online de parfumuri şi produse electronice / S-au folosit firme fantomă şi conturi bancare din mai multe state europene

Parchetul European (EPPO) a făcut, miercuri, mai multe percheziţii în Ţările de Jos, în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare privind o presupusă organizaţie infracţională care vinde online parfumuri şi produse electronice, cu intenţia de a nu plăti TVA pentru aceste vânzări. În urma descinderilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile şi parfumuri, precum şi mai multe maşini şi o armă de foc ilegală, relatează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul European, procurorii au făcut mai multe percheziţii în Ţările de Jos.

”Începând din 2017, grupul a vândut parfumuri şi electronice consumatorilor europeni prin intermediul mai multor site-uri web. Potrivit anchetei, grupul a cumpărat bunurile cu o cotă de TVA de 0% şi le-a vândut cu TVA inclus (în medie, cu o cotă de 20%). Cu toate acestea, grupul nu a plătit TVA-ul către autorităţile fiscale”, a transmis Parchetul European.

Conform probelor strânse de procurori, întreaga operaţiune a fost condusă dintr-un birou din Ţările de Jos.

”Se crede că grupul a folosit societăţi şi societăţi fantomă în Ţările de Jos, Belgia, Estonia şi Polonia, precum şi conturi bancare în Germania, Regatul Unit, Finlanda, Lituania şi Bulgaria. Sub autoritatea EPPO, Serviciul de Informaţii şi Investigaţii Fiscale (FIOD) din Ţările de Jos se ocupă de anchetă, efectuând percheziţii în cinci case şi un birou şi interogând cinci suspecţi”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit procurorilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile şi parfumuri, precum şi mai multe maşini şi o armă de foc ilegală.

De asemenea, FIOD a pus sechestru pe conturile bancare ale suspecţilor, în vederea recuperării prejudiciilor aduse bugetului naţional şi celui al UE. De asemenea, au fost confiscate conturi bancare din Lituania.

Parchetul European (EPPO) este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE. Printre acestea se numără mai multe tipuri de fraudă, frauda în materie de TVA cu prejudicii de peste 10 milioane de euro, spălare de bani şi corupţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

 1. Tarile de jos, adica Olanda prea-curata dpdv al coruptiei….
  Le face Codruta „curatenie”, bravo Codruta!!!

 2. From Kovesi to Netherlands, with love
  Asta ca olandezii să nu le mai țină lecții altora. Cum i-au lăsat zeci de ani să aducă chinezării pe firme fantomă?

 3. Vai dar cum , in Olanda asa ceva???

  • Lasand ironiile noastre la o parte, da, coruptie exista peste tot, dar un stat de drept inseamna MODUL cum Institutiile din Justitie isi fac treaba si aplica LEGILE din Tara respectiva!
   Sa recunoastem: Romania e departe de statul de drept!!!

 4. Coruptie in Olanda? Nu exista…