G4Media.ro

Pentagon: Majoritatea forţelor ruse au părăsit Mariupolul şi s-au îndreptat spre nordul…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Pentagon: Majoritatea forţelor ruse au părăsit Mariupolul şi s-au îndreptat spre nordul Ucrainei / Două batalioane de aproximativ 2.000 de militari au rămas în orașul-port de la Marea Azov

Majoritatea forţelor ruse care se aflau în jurul oraşului-port Mariupol au plecat şi s-au îndreptat spre nordul Ucrainei, lăsând în urmă două grupuri tactice de batalion sau aproximativ 2.000 de militari, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat joi că, deşi atacurile aeriene ruseşti continuă la Mariupol, forţele ruse înregistrează în continuare doar progrese insignifiante şi ”anevoioase”, pe măsură ce lupta principală continuă în regiunea de est Donbas.

El a mai spus că nu a văzut nicio schimbare în atitudinea sau ritmul Rusiei, pe măsură ce ziua de 9 mai se apropie.

Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei pe 9 mai, mai precis data când se aniversează înfrângerea Germaniei Naziste de către Uniunea Sovietică în al Doilea Război Mondial. Au existat sugestii potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să se mândrească cu o victorie importantă în Ucraina în cadrul discursului pe care îl susţine în timpul paradei militare tradiţionale din Piaţa Roşie.

Kirby a afirmat că SUA susţine că trupele ruse nu se mişcă potrivit planului şi nu înregistrează progresul scontat în Donbas.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Titlul are o greseala de gramatica. Majoritatea va …. subiectul e majoritatea, cu ea se acorda predicatul

  • Dacă substantivul majoritatea este însoţit de un atribut exprimat printr-un substantiv la plural, se va spune, de exemplu : Majoritatea elevilor au plecat (cu verbul la plural).

   Deci ești în eroare.

  • Ceri prea mult de la ei, Dane! Fac parte din categoria celor care răspund cu „la” întrebării „cui?”.

  • @Mario 3 Acordarea se face intre subiect și predicat. Au mai fost discuții pe tema asta la Academia Română. Ideea este că tu amesteci noțiuni diferite: verb cu substantiv si cu atribut :)))

  • 1. Majoritatea …. a plecat către …
   2. Majoritățile … au plecat către…

   Acum umpleți puncte-puncte cu ce vreți și veți obține versiunea corectă.

 2. Biden e un gunoi globalist

 3. Majoritatea comentariilor, că veni vorba, prezintă o realitate bazată pe informații venite doar dintr-o parte a beligeranților, nu și din cealaltă. Sub ochii noștri Ucraina a fost făcută țăndări, poporul a plecat în bejenie dar propaganda americană continuă să minimalizeze situația reală. Rușilor le convine acest război de uzură iar cei care se dau mari analiști că știu totul despre planurile „țarului’ se înșeală amarnic. Ucraina a devenit un teren de joacă cu arme reale între NATO și Rusia. Toți își încoardă mușchii dar nu și creierul în a găsi calea păcii.

  • Va fi pace cand nu vor mai exista trupe rusești pe teritoriul ucrainean.

  • Corect ar fi că lupta se da între America și Rusia, prin intermediul NATO și cu carne de tun ucrainiană. Este metoda aplicata de scandalagiul mondial de când a început se împrăștie democrația pe glob

 4. Și comunismul a fost instaurat cu flori.

 5. Barney, daca nu esti de acord cu democrația deși faci uz de ea exprimandu-ti părerea, atunci fa uz de dictatură si inchide ciocu’.

 6. Comentarii ,,pacifiste” și putiniste NEREALISTE! Măi oameni buni în acest moment se confruntă două CIVILIZAȚII și viitorul umanității!!

 7. Global inseamna ca putem trai in pace si armonie ?

 8. @barnes- corect ar fi dacă ne-ar atăca putleriștii pe noi românii să ne apărăm fiecare palmă de pământ și nu să-l punem pe tavă rușilor de la care luați lumină și poate și ruble !
  Mă tot mir de ce acești patrioți care iubesc Rusia și „civilizația rusă” de ce nu merg în Rusia să ne lase în pace pe noi cei ce vrem să nu trăim în dictatură.
  Din păcate vorbesc mulți care nu știu ce înseamnă dictatura, mulți care n-au prins „iepoca de aur” a lui ceaușescu.

  • Peste grozăvia inumană a invaziei unui dement, mă îngrozește prostia dublată de machiavelică parsivenie a analiștilor de sofa de salon, goi de orice reminiscență de emisfere, ce cu snobism deșănțat fac elogii imorale unei adevărate eradicări a unui stat independent și a unui popor nevinovat. „Deplorabil”, este o expresie prea dulce pentru desprinșii de realitate, scenariștii tembeli fără meritul vreunei școli meritorii. RUȘINE!!!

 9. Al dracului, asaltau in timp ce se indepartau cu o suta la ora sau ajunsesera deja pe alt front.

 10. America e în război și nu știm?Vad că ei știu toate mișcările trupelor,ei prezintă tot timpul poziționarea lor ,pierderi,strategii,prognoze,sunt implicați trup și suflet parca ar fi războiul lor.Infrangerea tot ei o să o contabilizeze in CV-ul lor.