G4Media.ro

Pentagon: În prezent există aproximativ 4.500 de soldați americani pe aeroportul din…

Sursa: Facebook/ US Army

Pentagon: În prezent există aproximativ 4.500 de soldați americani pe aeroportul din Kabul

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a afirmat, miercuri, că în prezent există aproximativ 4.500 de soldați americani pe teren la Aeroportul Internațional Hamid Karzai din capitala Afganistanului, Kabul, potrivit CNN.

În ultimele 24 de ore, 18 avioane militare C-17 și un avion militar C-130 au sosit „cu aproximativ 700 de soldați suplimentari și unele echipamente”, ridicând numărul total de soldați americani la sol la aproximativ 4.500, a spus Kirby.

Tot în ultimele 24 de ore, au plecat 18 avioane militare C-17, transportând în jur de 2.000 de pasageri, inclusiv 325 de cetățeni americani, a mai declarat reprezentantul Pentagonului.

„În următoarele 24 de ore, numărul de programe de transport aerian va fi similar cu cel din ultimele 24 de ore”, a menționat John Kirby, adăugând că „că există o serie de factori care pot influența operațiunile de zbor și circumstanțele se pot schimba”.

Oficialul american a mai spus că aeroportul din Kabul rămâne „sigur și deschis pentru operațiuni de zbor”, existând „zboruri militare care pleacă în mod constant” și „unele operațiuni de zbor comerciale limitate”.

Sursa: Facebook/ US Army

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter