G4Media.ro

Patrușev, unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Putin, compară sabotajul…

Sursa foto: Flickr / Secretary of Defense via Wikimedia Commons

Patrușev, unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Putin, compară sabotajul de la gazoductele Nord Stream cu atacurile susținute de CIA în anii 1980

Unul dintre principalii aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat miercuri că sabotajul conductelor de gaze offshore Nord Stream seamănă cu atacurile susținute de Agenția Centrală de Informații a SUA asupra infrastructurii petroliere din Nicaragua în 1983, relatează Reuters.

Gazoductele offshore Nord Stream 1 și Nord Stream 2, care se întind din Rusia până în Germania pe fundul Mării Baltice, au fost sparte luna trecută în ceea ce Moscova a declarat că a fost un act de „terorism internațional”.

Președintele Vladimir Putin a acuzat vineri Statele Unite și aliații săi de aruncarea în aer a conductelor submarine Nord Stream, acuzații respinse de Washington. Uniunea Europeană a declarat că scurgerile majore la infrastructură au fost cauzate de sabotaj.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a numit în mod explicit CIA.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că o situație similară a avut loc în 1983”, a declarat Patrușev, un aliat apropiat al lui Putin, citat de agenția de presă Interfax.

„La acea vreme, sabotori recrutați de CIA au organizat atacuri împotriva Nicaraguei, care au dus, printre altele, la aruncarea în aer a unei conducte de petrol într-unul dintre porturi”, a spus Patrușev.

Patrușev a declarat săptămâna trecută că Occidentul are un istoric de atacuri asupra conductelor.

Rusia a afirmat în repetate rânduri că Washingtonul a avut de câștigat de pe urma incidentelor de la Nord Stream, în timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Statele Unite ar putea crește prețurile și vânzările de gaze naturale lichefiate (GNL) după scurgerile de gaze în conductele Nord Stream.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. S-au dat de gol ruşii că ei au făcut-o şi din ce motiv în secunda în care au venit şi au pus accentul pe Nord Stream2, au încercat să forţeze încercarea de continuare de construcţie a Nord Stream2 care dacă ar fi fost acceptată evident că ar fi lăsat Ucraina singură în conflict.
    Mentalitate de copii fără minte care credeţi că funcţionează astfel de şantaje în astfel de context.

  2. Rusia are 0% credibilitate, după ce a invadat, jefuit, omorât, violat și răpit în Ucraina.

  3. Ia propuneți o comisie mixtă pentru elucidarea problemei, că doar voi și licuriul aveți tehnologia necesară unei asemenea măgării, și să vedeți cum dispar acuzațiile și ne lasă pe toți în beznă. Sau se „dovedește” că distrugerea a fost provocată de rechini. Nu de alta, dar ambele părți aveau interes pentru distrugerea conductei. Iar asta a costat cam cinci miliarde de euro. Bani europeni, nu dolari, nu ruble. Și așa se adeverește că dorința principala, a ambelor părți, este slăbirea bătrânului continent .

  4. Prostii. V-ati gaurit singur conductele ca sa puteti invoca forta majora si denunta contractele si sa fortati punerea in functiune a NS2 petru a furniza gaze prin conducta ramasa neavariata.

  5. Aha, basne, cum zicea cronicarul Grigore Ureche. V-ati gaurit singur conductele ca sa puteti invoca forta majora si denunta contractele si sa fortati punerea in functiune a NS2 petru a furniza gaze prin conducta ramasa neavariata.

  6. Mda, desigur, americanii sunt experti in spart conducte…frectii! Nu e Tovarase Patrusev, a fost un ecologist suparat de la Bruxelles, care a fost identificat pe numele sau de cod Frans!

  7. Bai boschetarilor, nu mai tineteti palma americanilor, e clar,ei au facuto, mai ducetiva in pua mea de aici mancatori de caca