G4Media.ro

Patru ani de la violențele din 10 august 2018: Jandarmii și șefii…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Patru ani de la violențele din 10 august 2018: Jandarmii și șefii lor de atunci, încă în cercetare/ Dragnea și Carmen Dan, neatinși/ Huliganii, condamnați, doar doi cu executare pentru agresiunea împotriva jandarmeriței Ștefania

Marele dosar 10 August privind violențele jandarmilor împotriva protestatarilor pașnici este în cercetare penală la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general, la 4 ani de la evenimente. Sunt urmăriți penal șefii de atunci ai Jandarmeriei și câțiva jandarmi bătăuși, nu însă și conducerea politică a MAI și PSD, reprezentată de Carmen Dan și Liviu Dragnea. În schimb, huliganii au fost condamnați definitiv, însă doar 2 din 19 persoane au primit pedepse cu executare, potrivit unei analize a G4Media.ro.

Dosarul jandarmilor

Dosarul mare cu șefii de atunci ai Jandarmeriei și alți 19 jandarmi este în cercetare la Parchetul Militar. Este chiar și așa o veste bună pentru victimele represiunii violente a jandarmilor în condițiile în care dosarul a fost preluat de DIICOT și clasat. După lupte în instanțe, protestatarii au reușit să obțină redeschiderea cazului în aprilie 2021, primul care a spart gheața și a obținut o astfel de sentință de redeschidere fiind protestatarul Ioan Crăciuneanu.

Potrivit Declic, după decizia de redeschidere, în aprilie 2022, foştii şefi ai Jandarmeriei Laurenţiu Valentin Cazan, Sebastian Gheorghe Cucoş şi Ionuţ Cătălin Sindile au fost puși din nou sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals şi la uz de fals. Apoi, în iunie 2022, 19 jandarmi, printre care 3 colonei în rezervă, au fost puși sub acuzare pentru reprimarea violentă a mitingului. Vezi aici calendarul audierilor.

Dosarul politicienilor: doar un fost secretar de stat pus sub acuzare

Doar fostul secretar de stat din MAI Mihai Dan Chirică a fost pus sub urmărire, alături de foștii șefi ai Jandarmeriei. Ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, și fostul lider PSD Liviu Dragnea nu au fost nici măcar învinuiți, deși au fost audiați de procurori.

Timeline cu istoria dosarului 10 August privind violențele jandarmilor

11 august 2018: Parchetul Tribunalului Militar a anunțat deschiderea unui dosar penal privind modul de intervenție a jandarmilor. Dosarul a fost deschis de procurorul militar Bogdan Pîrlog.

14 august 2018: Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General a preluat ancheta. Motivul: protestatarii au formulat plângeri împotriva lui Liviu Dragnea și Carmen Dan, iar competența de anchetare a miniștrilor e doar a Parchetului general. Peste 700 de protestatari au depus plângeri penale după ce au fost alergați, bătuți și gazați de jandarmi.

12 septembrie 2018: Jandarmeria a făcut plângere la DIICOT, acuzând că pe 10 august s-ar fi încercat o lovitură de stat (schimbarea ordinii constituționale prin violență).

14 septembrie 2018: Liviu Dragnea, pe atunci lider de necontestat al PSD, a fost audiat ca martor în dosarul 10 August la Secția Parchetelor Militare.

21 septembrie 2018: șefii Jandarmeriei Sebastian Gheorghe Cucoş, Ionuţ Cătălin Sindile și Laurenţiu Valentin Cazan și secretarul de stat în MAI Dan Mihai Chirică au fost puși sub urmărire penală  de către Secția Parchetelor Militare din cadrul PG pentru coordonarea violențelor împotriva protestatarilor pașnici.

3 mai 2019: Ancheta Parchetului Militar a fost extinsă.

”Mai multe acțiuni sunt suspectate a se circumscrie unor acte menite să determine şi să justifice necesitatea unei acţiuni de restabilire a ordinii publice şi să ajute la crearea aparenţei unei acţiuni legale de intervenţie în forţă a unităţilor de jandarmi pentru evacuarea protestatarilor aflaţi în Piaţa Victoriei din mun. Bucureşti, cu consecinţa vătămării drepturilor legitime ale majorităţii protestatarilor privind libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire prevăzute de Constituţia României, Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, precum și cu consecința exercitării unor acte de violenţă nejustificate de situaţia operativă şi de nevoile reale de imobilizare a persoanelor turbulente – acte îndreptate inclusiv împotriva copiilor, altfel decât în mod gradual și fără a înceta după realizarea scopului misiunii, producându-se astfel vătămarea unui număr mare de participanţi la protest”, arătau procurorii militari.

28 iunie 2019: Dosarul a fost preluat de DIICOT care investiga plângerea Jandarmeriei privind pretinsa lovitură de stat.

20 decembrie 2019: Fostul ministru de Interne Carmen Dan a fost audiat la DIICOT ca martor în dosarul 10 August.

15 iulie 2020: Procurorii DIICOT au clasat dosarul 10 August față de șefii Jandarmeriei.

4 august 2020: Sub presiunea publică, procurorul-şef de atunci al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat soluţia de clasare şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi ai Jandarmeriei.

2 martie 2021: Tribunalul București a decis că dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 rămâne clasat.

16 aprilie 2021: Curtea de Apel București a decis redeschiderea dosarului 10 August vizându-i pe șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei.

Dosarele huliganilor

Spre desosebire de jandarmi și șefii lor politici care nu au pățit nimic până acum, huliganii au fost condamnați definitiv, însă doar doi cu executare, restul cu suspendare sau amânarea executării pedepsei.

Astfel, pe 20 decembrie 2019, Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea a șapte huligani în dosarul agresiunii asupra jandarmeriței Ștefaniei Nistor. Huliganii au primit pedepse între un an și 2 ani și 9 cu luni cu suspendare.

La Curtea de Apel București, pe 4 februarie 2021, doi dintre ei au primit pedepse cu executare.

”Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată doar în ceea ce îi privește pe inculpații Cojoacă Ionuț-Liviu și Dumitru Daniel şi rejudecând în fond:

Înlătură dispozițiile de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei în ceea ce îi privește pe inculpații Cojoacă Ionuț-Liviu și Dumitru Daniel, urmând ca inculpații să execute pedepsele aplicate în regim privativ de libertate.

Liviu Cojoacă a primit 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare, iar Daniel Dumitru – cel care i-a furat pistolul jandarmeriței – 2 ani și 8 luni de detenție efectivă.

Pe 31 iulie 2020, alți 12 huligani au fost condamnați de Judecătoria Sectorului 1 pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice într-un alt dosar deschis după violențele de la protestul din 10 august 2018. Cea mai mare pedeapsă a fost de 3 ani de închisoare cu executare primită de unul dintre ei care care mai avea o sentință de condamnare într-un alt dosar de 3 ani cu suspendare. Insatnța a decis să execute 6 ani de detenție efectivă.

Însă toți ceilalți 11 inculpați au primit pedepse cu suspendare și zile de muncă în folosul comunității.

La apel, pe 16 aprilie 2021, inculpatul care primise  3 ani cu executare la fond (6 ani, în total) a fost achitat pentru acuzațiile din dosarul legat de 10 August și a rămas cu pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare din celălalt dosar.

”Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare aplicată inculpatului Voicu Georgian Marian în pedepse componente, pe care le repune în individualitatea lor. Înlătură dispoziţia de revocare a suspendării executării pedepsei sub supraveghere, aplicată prin sentința penală nr. 198/02.06.2015 a Tribunalului Cluj, definitivă prin neapelare la 17.06.2015. În baza art. (…), achită pe inculpatul Voicu Georgian Marian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (..). În baza art. (…) achită pe inculpatul Voicu Georgian Marian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere (…). În baza art. (…) achită pe inculpatul Voicu Georgian Marian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice (…). Constată că inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi arestat la domiciliu începând cu data de 24.10.2018 până la data de 10.01.2019”, se arată în decizia instanței.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

77 comentarii

 1. Nu doar jandarmeria aia a fost agresată, niște pedepse de tot râsul pentru acești huligani, rușine justiției române!

  • Coroiu ? Andronic ? Turcescu ?

  • Gazarea Diasporei și Tineretului la 10 august 2018 a cam terminat lupta anti-corupție. Nu fără consecințe grave. Nu se mai iese în stradă și nici nu se va mai ieși curând. Reacția de protest este acum individuală: emigrarea creierelor care riscă șefi cu doctorate false, sau măcar a trăi virtual în țări adevărate.

  • Klaun a fost întotdeauna omul găștii de banditi bolșevici PCR – USL, lingăul lui Felix.

  • Trăiască Jandarmeria! A rezistat asaltului a zeci de mii de infractori.

  • Oare de ce trolii putinisti țin cu Trupele de Securitate ?

 2. Huliganii au fost pedepsiți cu blândețe.2ani pt ultraj,wtf!!!!

 3. În loc să zică mersi că nu sunt în pușcărie pentru tentativa lor de mineriada, reziștii au și pretenții.

  • Sper totuși ca aceste comentarii sunt la mișto pentru ca dacă intr-adevar cineva gândește pe bune asa, nu mai avem nici o șansă. Nici dacă m-as uita non-stop la posturile TV deținute de PSD & PNL nu as reuși sa devin atât de d0bitoc.

  • @ Gogu
   A doua zi, pe 11 august 2018, a fost un nou miting in Piata Victoriei. 30.000 de manifestanti, jandarmii fara casti si fara munitie, in bluze cu maneca scurta, fara masini blindate si fara fumigene, pazind Guvernul Romaniei cu un singur cordon de jandarmi…
   Probabil ca vrei sa ne spui ca Jandarmeria e o institutie absolut iresponsabila! De vreme ce pe 10 august a fost o „tentativa de mineriada”, iar a doua zi, pe 11 august, in fata a 30.000 de oameni, jandarmii pazesc Guvernul in maneca scurta si cu mainile in buzunare (la propriu, poti vedea pozele…).
   Desigur, stiau ei bine ca nu mai vin galeriile sa strice mitingul, iar „reziștii” nu venisera vreodata sa ocupe Guvernul, cum scriu caraghiosii si neghiobii ca tine…

  • Bravo! Așa zisa diaspora se pare că fost momită cu oferte la biletele de avion, taman pe data de 10 și dusă de la aeroport direct la marele așa zis protest.

  • Nu doar prost dar si rau intentionat.

  • „Venim să dăm jos guvernul” a fost refrenul din spațiul public încă din iunie 2018. Cum se numește încercarea de a da jos un guvern prin violență?

  • @Gogule,
   Treaba ta, dar Olguța nu cred că o să fie incântată și nici „El Chapo S3”, ca să nu mai zic de Capsulă, fratele „intelectualilor” cu ceafa groasă…
   Că odată și-odata tot vor apărea dovezi incriminatoare, știu și eu, vreun ultraș strâns cu ușa sau altul cu mustrări de conștiința, asta e una, dar să bați toba in văzul lumii, așa ceva nu se face…!

  • Au fost multe becuri stinse in zilele alea, nu am avut ochi sa vedem.

  • @Gogu Tu daca iti pui in minte sa dai jos un guvern, o faci vineri seara, cu cladirea goala? Si mai si anunti din timp?
   Incearca sa mai treci si prin filtrul gandirii ceea ce citesti, poate avea rezultate spectaculoase.

  • Reziștii au tupeu! La fel ca minerii și ei cred că au salvat România.

 4. Nu prea mai văd bine cu ochelarii ăștia: zice ceva de jandarmii de la Băneasa, cei cu tricouri „cu burtă”, dar cu buric imprimat la cald pentru un plus de naturalețe ?
  PS. Sper că au fost avansați în grad pentru efortul inuman depus …

  • Bravo jandarmilor! Bravo băieți și fete! Ne-ați apărat de hoardele dezlănțuite! Trebuia să fiți mai fermi. Nu v-am dat pistoale ca să vi le fure rezistenții.

  • Normal că doar doi au fost condamnați pentru atacarea jandarmilor. Restul sunt protejați de procurorii rezist. Le dorim misiuni ușoare jandarmilor! Trăiască Jandarmeria!

 5. In Franța vestele galbene s-au bătut la propriu ani de zile cu Jandarmeria și nu s-au plâns ca distinșii noștri diasporeni,au avut demnitate,au dat și au și luat,ca la box,ai noștri ca domnișoarele.In orice țară occidentală ți-o iei dacă faci acte de vandalism.Nu zic că sunt toți de vină dar la înghesuială suferă nevinovații.

  • ceea ce descrii tu e un comportament violent premeditat asumat de catre protestatari ( sau protestanti daca e sa ne luam dupa tanti dancila)
   10 august a fost ca oricare alta manifestatie , anti hotie , din lungul sir de proteste anti OUG13, care au fost doar cu violente provocate de galerii apropiate de PEEEESEEEEDEEE, deci trebuia sa fie pasnica, de asta multe femei, copiii, batrani, nu doar barbati cu fete acoperitr ca in Franta

   doar ca jandarmeria a avut alte planuri ….

  • Vrei sa spui ca 10 avgust a fost o lansare electorala?

  • Uite una din scandările vestelor galbene…” Elitele se gândesc la sfârșitul lumii, noi ne gândim la sfârșitul lunii”.
   Noi, la Românica, suntem mai evoluați decât sărachi și fraierii de Franceji…pe noi ne freacă grija de justiție, justiție plină de milionari pensionați anticipat .

  • @Andrei
   Faptul că reziștii nu își asumă violențele e o dovadă de lașitate nu ceva de laudă! 10 august a fost o mineriadă. Și minerii ziceau că au salvat România!

  • Numarul total al persoanelor violente este minuscul in comparatie cu mumarul total al manifestantilor. Ar fi fost usor sa fie stransi si condamnati toti. Dar asta ar fi insemnat ca si toti jandarmii si sefii lor sa fi fost condamnati ori asta e impotriva firii coruptilor. Sa nu ne imbatam cu apa rece, ambele parti implicate si sub supravegherea serviciilor joaca un rol ieftin

  • Persoanele violente au fost protejate de ceilalți mineri, scuze, rezistenți. Cum crezi bă că puteau jandarmii să îi aresteze pe violenți când ai văzut cum ați sărit pe biata jandarmerita? Toți din piață sunteți complici!

  • Cam târziu dar mă alătur și eu celor care laudă Jandarmeria. Era un coșmar în fiecare seară să traversez Bucureștiul cu copiii pentru că rezistenții blocau străzile cum voiau ei! Bravo Jandarmeriei!

 6. @ Gogu
  „Cum se numește încercarea de a da jos un guvern prin violență?”

  In cazul tau, ti-am mai spus, se cheama neghiobie. Si rea-intentie.
  Sa consideri ca pe 10 august manifestantii voiau sa dea Guvernul jos „prin violență”, dar pe 11 august aceiasi oameni NU mai voiau sa dea guvernul jos e lipsa de functionare neuronala…

  Dar indiferent ce voiau sau nu voiau manifestantii – asa cum au fost pregatiti pe 10 august, jandarmii ar fi trebuit sa fie pregatiti si pe 11 august… NU au fost. Ori jandarmii sunt IRESPONSABILI (au lasat Guvernul la cheremul unor oameni violenti) ori STIAU FOARTE BINE ca pe 11 august nu se va mai intampla nimic (asa cum au stiut si pe 10 august ce se va intampla, din moment ce si-au acoperit numerele de pe casti…)

  • Pe 10 august, inainte de protest, erau împânzite toate străzile de jandarmi superechipati ca te speriai ca nu te lasa sa ajungi la locul protestului…ei te lasau fara probleme, parca nici nu te vedeau…ceva de genu dute la protest ca suntem pregatiti sa va prindem la inghesuiala….pe 11 august ajungeai în piatza ca prin brânză…pe 11 august, majoritatea protestatarilor încercau sa intre în dialog cu jandarmii…ii întrebau cum au putut sa facă asa ceva, n-au mustrări de constiinta, etc

 7. Acel 10 august de care se tem pe buna dreptate toti ciocoii participanti activ in gazarea si agresarea poporului roman vor trage mult si bine dar de scapat nu vor scapa in veci! Sa nu si mai faca niciunul iluzii! Pica el si cotonogul ilievici, chiar si asa, mai tarziu… hai liberare!

  • Da, așa e! Eu după 10 august am votat pentru prima dată în viață PSD! Violența USR-iștilor mei m-a înfricoșat. Mi-au amintit de hoardele de mineri!

 8. Nu pot in ruptul capului să înțeleg de ce au considerat necesar să arunce cu lacrimogene printre cărucioarele cu bebeluși parcate la „Girafă” și nici nu înțeleg de ce persoana care le-a șoptit echipelor de prim-ajutor despre grozăvia ce urma să înceapă n-a alertat și grupurile de mămici/tătici care roiau printre cărucioare, ba cu un biberon, ba cu un măr ras cu biscuite, fiecare cu ce a venit de acasă, când i-ar fi fost (persoanei) foarte ușor s-o facă (să-i alerteze) de vreme ce acțiunea (șușoteală către grupul de prim-ajutor) se petrecea la câțiva metri mai in față !?
  Stați că știu: jandarmii au dat cu lacrimogene preventiv, astfel încât micuții să se obișnuiască cu greul, iar atunci când vor crește mari să știe de frică…

  • Numai un părinte iresponsabil își aduce plozii la un protest violent! Și apropo, când au dat în megafoane anunțul că vor folosi gaze de ce nu au plecat „mămicile”? Sunteți surzi?

  • Ionute, oamenii au mers la un protest pasnic, nu la unul violent. Proteste au mai fost si au fost pasnice. Gazele si batele le-au adus ceilalti, nu parintii cu carucioare.

  • În primul rând un protest neautorizat și în al doilea rând probabil că nu ai citit mesajele celor care au organizat adunătura! Și, dacă au văzut că sunt violențe de ce nu au plecat?

 9. Dosarul revolutiei a durat peste 30 de ani. Pana a facut iliescu 90 de ani
  Dosarul 10 august cat va dura ? Pana face Dragnea 90 de ani ?

 10. Nu exista nici o scuza pentru ceea ce Jandarmeria a făcut acolo!Rusine!

  • Nu stiu daca minimizezi din eroare sau din prostie. Jandarmeria-unul din actorii prezenti. Sa nu uitam de cei care au pus la cale actiunea-Serviciile, plus comandantii din armata si nu numai, membrii Ministerului de interne, membrii „galeriei”, politia, etc si terminand cu complicitatea Justitiei.

  • Jandarmii și-au făcut datoria de a apăra votul nostru și legalitatea! Bravo jandarmeriei! Rușine USR și rezist (cu literă mică pentru că nu merită altceva).

 11. Oare stiu ca traditionalismul nu mai stau bine in sondaje? 😏

 12. Huliganii care au distrus si provocat dezordine au fost arestati? Jandarmii si-au facut datoria. Masinile avariate, pagubele produse cine la plateste? Trebuia ca jandarmii sa restabileasca ordinea, sunt vinovați ca i-au lasat sa si faca de cap.

  • Jandarmeria e vinovata ca au infiltrat huliganii, in primul rand.

  • Jandarmii sunt dotați cu pistoale doar pentru paradă? Somație, foc de avertisment și apoi răcit rezistentul. Să nu mai bată câmpii că au avut „infiltrați”. Câtă lașitate!

  • @Ionuț: citește legea 17/1996 privitor la uzul de armă și apoi mai vorbim. Spor!

 13. Ce declara președintele Iohannis despre violențele din 10 august când nu avea „Guvernul lui”:
  „În seara zilei de 10 august 2018, imediat după ce Piața Victoriei a fost eliberată cu forța de jandarmi, președintele Klaus Iohannis declara:
  Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!
  La trei zile distanță, Iohannis declara:
  ” În ultimele zile, zeci de mii de români au ieșit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor înregistrare vineri seară. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretutindeni. Aceste demonstrații au fost eminamente pașnice, cu excepția a unor instigatori care nu pot fi asociați cu marea majoritate a protestatarilor, așa cum s-a încercat. Românii știu să fie civilizați, civici, activi și corecți. Violența și reprimarea brutală a manifestanților nu sunt acceptabile sunt nicio formă.”

  ”Una dintre marile tragedii post-decembriste”, așa caracteriza președintele Iohannis violențele jandarmilor din 10 august 2019. Declarația președintelui datează din august 2019, când era în plină campanie pentru realegere, iar PSD era principalul contracandidat

  • Cu alte cuvinte, Johannis ar trebui acuzat exact cum fac acum americanii cu Donald Trump, de incercare de rasturnare a puterii legitime in stat, de inalta tradare.
   El ca sef de stat nu avea legitimitate sa se pronunte in acest fel !

 14. 19.08.2018: „PSD vrea investigarea declarațiilor președintelui Klaus Iohannis în legătură cu violențele din Piața Victoriei. Liderul europarlamentarilor PSD Dan Nica cere înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru declaraţiile șefului statului referitoare la proteste. Nica susține că președintele a făcut acuzaţii dure la adresa Jandarmeriei, fără să aibă dovezi.
  ACTUALIZARE: Senatorul PSD Mihai Fifor, ministrul apărării naţionale, susţine ”cu tărie” propunerea colegului său de partid, eurodeputatul Dan Nica, de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august, precizând că acesta a fost ameninţat cu moartea pentru demersul său.
  Europarlamentarul PSD susţine că şeful statului nu este interesat de stingerea conflictelor din societate, ci vrea escaldarea lor pentru câştiguri electorale.
  „S-au depăşit nişte limite democratice în acest război politic şi este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică”, a susţinut europarlamentarul Dan Nica.
  Preşedintele Klaus Iohannis spunea luni, ca reacţie după mitingul soldat cu violenţe din 10 august, din Piaţa Victoriei, că România traversează o stare de tulburare din cauza protestelor violente, apreciind că atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă şi cu lovituri aplicate cu exces de zel.
  Iohannis a mai afirmat că un protest legitim a degenerat în violenţă de stradă şi s-a întrebat dacă nu cumva cei care doresc îngenuncherea justiţiei au creat doar o diversiune pentru a construi o tensiune falsă în societate.”

 15. Oameni buni, recent in Olanda a fost inabusita cu o violenta rar vazuta o demonstratie a fermierilor…in Franta sint inabusite violent demonstratii ale muncitorilor nemultumiti de salarii… etc, etc.
  Ati vazut acolo vreun procuror sa ancheteze fortele de ordine ?
  NU !
  La noi, pe 10 august, fortele de ordine au respins o multime de oameni care pur si simplu voiau sa intre in cladirea Guvernului Romaniei si sa rastoarne puterea legitima , prin forta.
  Adica au incalcat ordinea constitutionala din tara.
  Fortele de ordine nu au facut altceva decit sa apere ordinea constitutionala.
  Adica si-au facut datoria , respectindu-si juramintul .
  Acuma sa-i anchetezi pentru ca si-au facut datoria, este un act de ostilitate fata de statul de drept , manifestat exact de cei ce ar trebui sa reprezinte statul de drept : procurorii.
  Dupa mine, procurorii ar trebui anchetati pentru tradare, pentru pactizare cu cei ce au voit sa rastoarne prin forta un guvern legitim.
  Dar cine sa-i ancheteze pe ei cind jumatate din clasa politica ii sustin ?!
  Asta intr-adevar nu este un stat de drept !

  • Manipulezi grosolan, sa-ti fie rușine.. nu cred ca e totuși legal sa agresezi fizic oamenii pașnici. Nu cred ca aia din Franta au fost pasnici. La 10 august 99,9% erau pașnici, cu excepția agitatorilor aduși de Dragnea ca să simuleze violenta și ocuparea guvernului.
   Poate înțelegi altfel…sa zicem ca pe strada 1 om din 1000 este violent. Crezi ca e ok sa începi sa-i alergi și bati pe toți 1000?

  • Ha, ha, ha! Unul din 1.000? Toți erați acolo ilegal! Dacă era doar unul de ce nu ați pus mâna pe el și să îl dați jandarmilor? Sunteți complici! Nici minerii nu au fost toți bătăuși. Trăiască Jandarmeria!

 16. se pare ca PSDNL si-a activat postacii

  babaeti da ce atata panica, atata patos, atat dorinta de a vedea sange ?

  ati infrant si peeeseeedeee si justitie si tot intre timp, a avut grija MARELE FICUS

  pacata de NAIVII VOTANTI PNL care chiar au crezit ca IOHANIS PRESEDITNE va rezolva ceva, cand el e de fapt mana in mana cu PEEESEEDEEE

 17. Ăsta-i subiect de presă? Voi cei de la G4 sunteți bătuți rău la cap.

 18. O cucoana din piata care zicea ca e e medic discuta cu pretenii ei ca ei au fost avertizati dinainte. Am tras cu urechea. De ce, plm, colaborationismul asta.? Nu a spus si ea in manifeste, ca pe feisbuci te gasesc astia. Suntem mai rau ca pe vremea cand se asculta Evropa Libera.

 19. Numai postaci PSD panicati pe aicea.

 20. Frica tare la voi postacii PSD la gaurica de miting.

 21. De ce sunteti asa de isterici postacii PSD? 😏

 22. Ce mai urlau liberalii si Iohannis impotriva PSD-ului !
  Ce s-a intamplat ulterior a dovedit ca de fapt liberalii si Iohannis faceau un circ ieftin si probabil in paralel isi cereau iertare idolilor si stapanilor lor din PSD !

 23. Astazi se implinesc 4 ani de la evenimentele din 10.08.2018 din Piata Victoriei si mafia rusa PSD este in continuare la butoanele Romaniei !
  Vinovatii stau linistiti deoarece nimeni nu se atinge de ei ca si in cazul evenimentelor din decembrie 1989, iunie 1990 sau a evenimentelor de la Targu Mures!
  Multumim PNL si Iohannis!

  • O mineriadă ratată! Postacii USR încearcă să spele o zi de mizerie din istoria noastră când un grup de extremiști au încercat să ia puterea prin violență. La alegeri s-a văzut câtă susținere au!

 24. Numai postacii usristi au trimis huligani la protest,iar acum sistemul vîrtelniță (procurori, servicii,judecători)dau vina pe Dragnea și Carmen Dan.Trebue să fii pe altă planetă să nu îți dai seama.

 25. Relax. In 20-30 ani se finalizează procesul. Ce atâta grabă? E timp destul! 🫣

 26. Se vede cum aceiași oameni,de tip Eugen,care susțin Rusia,susțin PSD-PNL,sunt anti vaccin și conspiraționiști,astăzi își dau arama pe față.Sunt niște troli,atâta tot.Btw,pentru g4,puteți bloca unele comentarii.Nu este cenzura.Nu este legal să calomniezi,așa cum fac Eugen și alte odrasle de genul

  • Azi deschid o șampanie în cinstea jandarmilor! Ha, ha, ha! Cenzurați…. Altă dovadă de democrație la fel ca 10 august. Gândire de rezist: dacă pierdem alegerile dărâmăm guvernul prin violență!

 27. Aici se dă pe post doar ce convine vârtelniței.Deci totul cenzurat in folosul iar.

 28. Dar nu intelegem de ce sunt atata de panicati postacii PSD.

 29. @ ionut – nu-ti mai da cu parerea ca niciodata nu pricepi ce se intimpla O ti inainte cu simpatia ta morbida fata de psd Esti membru ?

  • Sunt anti-violență! Sunt bucureștean și am văzut cu ochii mei ce s-a întâmplat. Mințiți exact cum mințeau minerii desire ce au găsit la PNTCD! Trăiască Jandarmeria!

  • Ionut, esti doar un postac penibil, mai scrii si sub numele de Monica… („Trăiască Jandarmeria! Uraaa, Uraaa, Uraaa!)
   Jandarmii si-au acoperit numerele de pe casti EXACT pentru ca sa fie mai greu de identificat. Sefii lor stiau foarte bine ce au de facut in seara respectiva… Jandarmii au jucat rolul minerilor. Iar tu joci rolul bucurestenilor care ii aplaudau pe mineri…

 30. Postacii PSD sigur simt ceva teama pe subiectul asta.

 31. Asa lucreaza cei carora statul e acorda pensii speciale .