G4Media.ro

Patriarhul Kirill le cere preoților ruși să se implice mai mult în…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Patriarhul Kirill le cere preoților ruși să se implice mai mult în campania militară din Ucraina și să meargă pe front pentru a le oferi militarilor ”sprijin spiritual”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut sâmbătă preoţilor să se implice mai mult în campania militară din Ucraina, să-i mobilizeze pe enoriaşi pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente pentru soldaţi, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual, transmite EFE, citată de Agerpres.ro.

„Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente”, a declarat Kirill, citat de agenţia oficială RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanţii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulţumit doar să ceară ajutor material pentru participanţii la invazia Rusiei în Ucraina, ci le-a cerut preoţilor să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual soldaţilor.

„Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontului”, a spus el.

Patriarhul Kirill a reiterat că cei care merg pe front au nevoie în primul rând de ajutor spiritual.

„Nu li se pot spune formalităţi. Trebuie să ştii ce să-i spui persoanei care să o întărească atunci când se dă ordinul de atac. Un ordin fără de care nu poate exista victorie, când trebuie să te ridici şi să mergi să-ţi înfrunţi moartea. Asta fac băieţii noştri: se ridică din tranşee şi se duc la întâlnirea cu moartea”, a afirmat el.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Popii sa puna mana pe arme, ca avem nevoie de carne de tun urgent!

  2. O idee foarte buna! Daca tot sustin ei atat de mult razboiul, sa il sustina de pe front, nu de acasa de la caldurica!

  3. Pai cap de obuz de ce nu da exemplul personal si merge el in prima linie sa vada cat de mult il iubeste Dumnezeu?

  4. E cam ca la ailalti turbatii cu turban, muriti pentru religia „Putin este Dumnezeu” si ajungeti in Rai.

  5. Păi, să-și facă bărbosu’ o armată de cruciați și să meargă pe front cu ei. Cu cât crapă mai mulți, cu atât mai bine.

  6. Încă puțin și trimite și femeile în prima linie.

  7. Nu cred ca preotii impartasesc aceeasi idee cu chiril . Patriarhul asta i un om slab sta cu capul plecat si pupa n cur ca stie ca poate i face felul daca ar fi impotriva invadarii
    si nu vad biserica sa fie de acord sa omoare oameni se vede implicarea clara a securitatii la nivelul bisericii.