G4Media.ro

Patriarhul Daniel: Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate astăzi să ofere copiilor…

Patriarhul Daniel: Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate astăzi să ofere copiilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar, să le cultive libertatea, responsabilitatea şi demnitatea

În duminica Rusaliilor, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, transmite că Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate să ofere copiilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar, să le cultive libertatea, responsabilitate și demnitatea, deoarece aceștia sunt un „dar al lui Dumnezeu pentru familie şi umanitate”.

„Într-o lume marcată profund de individualism şi secularizare, Familia, Biserica şi Şcoala sunt chemate astăzi să ofere copiilor ajutorul necesar dezvoltării lor atât în plan personal, cât şi comunitar, să cultive libertatea, responsabilitatea şi demnitatea copiilor, deoarece aceştia sunt dar al lui Dumnezeu pentru familie şi umanitate. Ne rugăm Preasfintei Treimi, Izvorul vieţii şi al iubirii veşnice, să lumineze şi să umple de pace şi bucurie sufletele părinţilor şi copiilor, spre a fi o binecuvântare pentru Biserică şi pentru poporul român”, afirmă patriarhul, în mesajul prilejuit de Duminica Părinţilor şi Copiilor (7 iunie), potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Patriarhul Daniel reaminteşte că Anul 2020 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept An omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor, iniţiativă prin care s-a dorit evidenţierea importanţei educaţiei creştine în societatea contemporană şi afirmă că, în contextul pandemiei actuale, s-a evidenţiat mai intens „importanţa primordială a familiei” ca mediu natural de creştere şi de formare a copiilor pentru viaţă.

„În mod deosebit, familia creştină este chemată să fie o icoană a iubirii lui Dumnezeu în lume. De aceea, Sfântul Ioan Gură de Aur a numit familia creştină biserica de acasă, în care se cultivă iubirea conjugală, părintească, fiască şi frăţească. Cu ajutorul părinţilor, copilul începe să simtă iubirea lui Dumnezeu pentru el şi să cultive iubirea faţă de cei din jurul său. În contextul pandemiei actuale, s-a evidenţiat mai intens importanţa primordială a familiei, ca mediu natural de creştere şi de formare a copiilor pentru viaţă. În această perioadă, a fost apreciat foarte mult timpul petrecut de părinţi alături de copiii lor, precum şi efortul de a-i ajuta pe aceştia în împlinirea diferitelor sarcini şcolare online”, afirmă patriarhul.

Întâistătătorul BOR atrage atenţia asupra faptului că personalitatea şi caracterul copiilor „nu se formează numai prin vorbe şi sfaturi, ci şi prin viaţa şi exemplul părinţilor”.

„Caracterul copiilor nu se formează numai prin vorbe şi sfaturi, ci şi prin viaţa şi exemplul părinţilor. În acest sens, părinţii sunt chemaţi să trăiască adevărata credinţă, prin rugăciune şi fapte bune, şi să cultive iubirea şi dărnicia în familie, după chipul iubirii milostive a Preasfintei Treimi, astfel încât familia să fie mereu izvor de iubire şi de bucurie pentru copii. Totodată, părinţii sunt chemaţi să ocrotească viaţa încă de la zămislire şi să îi înveţe pe copii să preţuiască sănătatea, ca dar al lui Dumnezeu, pentru a creşte în comuniune cu familia şi cu alţi copii”, evidenţiază patriarhul.

Înaltul ierarh ortodox menţionează că Duminica Părinţilor şi Copiilor, prima duminică după data de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, rânduită de Sfântul Sinod al Bisericii noastre, prin Hotărârea nr. 629/12 martie 2009, coincide, în acest an, cu praznicul Pogorârii Duhului Sfânt sau al Cincizecimii, ziua constituirii Bisericii lui Hristos, ca adunare a oamenilor în iubirea Preasfintei Treimi, prin pogorârea Duhului Sfânt asupra Apostolilor.

„Prin lucrarea Duhului Sfânt, noi cunoaştem iubirea Preasfintei Treimi, prezentă şi lucrătoare în viaţa Bisericii. Părintele Dumitru Stăniloae a numit Sfânta Treime structura supremei iubiri, adică iubirea desăvârşită care există veşnic între Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Această iubire desăvârşită şi veşnică a Preasfintei Treimi este izvor şi model de iubire şi armonie pentru viaţa Bisericii, pentru familie şi pentru societate”, se mai arată mesajului patriarhului Daniel, prilejuit de Duminica Părinţilor şi Copiilor

 

Sursa Foto: basilica/ patriarhul-daniel 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. deci dupa nea popa-managerul scoala e pe ultimul loc dupa biserica.
  am inteles…biserica a creat mertzanul cu care isi plimba curul nea popa.tot biserica a inventat si retelele sociale unde isi arunca popa propaganda.
  scoala,da-o incolo ca creaza necredinciosi care cauta adevarul prin stiinta …nu avem nevoie de asa ceva.
  trebuia ca sa spuna ca Familia,Scoala etc sunt cele care dau sens unui tanar pentru a-si crea un viitor.
  ca nu biserica a salvat omenirea de pandemii sau alte cataclisme naturale/artificiale ci stiinta prin scoala.
  dar boul cu barba si mertzan de unde draq sa stie…hai cu spaga si taxa ,aaaa si sa nu uit cum se curata biserica de toti violatorii cu rang >prin trimiterea lor la scolarizare in manastiri de maicutze.Pai trebuie sa stie ca trebuie violate femei nu barbati,nu-i asa ?

 2. Si Danny asta, mare fariseu ! Pune Biserica inaintea Scolii !
  PS. Mai ipocrit decat el e doar Teo

 3. credinciosii numai liberi nu sunt, mai degraba sclavi

 4. Vrednicirea infractorilor și violarea copiilor înseamnă demnitate pentru voi.

 5. Cine a chemat biserica ma prefacutule ??

 6. Indignatii de profesie s-au atacat ca patriarhul a enumerat scoala dupa biserica in exprimare.
  Ce sa le ceri unora care nu stiu ca scoala romaneasca s-a nascut in pridvorul bisericii, ca primii dascali erau mult-hulitii “popi”. De unde nu-i …

  • @Kenobi,
   Bai fraiere, ce treaba are biserica din vremea aceea, preotii de atunci, unii adevarati martiri, cu biserica si popimea de acum !
   Sictir !

  • @Kenobi,
   ce treaba are biserica din vremea aceea, preotii de atunci, unii adevarati martiri, cu biserica si popimea de acum ?

  • @asdfg si @susufler Ori esti acelasi obosit care posteaza sub doua nume diferite, ca sa creasca norma.
   Ori va duce capul doar sa va dati copy-paste unul altuia. :))

 7. Biaerica și Daniel trebuie excluși din spațiul public. Biserica a mutilat sute de generații și după acești întunecați cu barbă lumea ar fi fost în întuneric și astăzi.

 8. O adevarata familie crestina, iubeste sfanta treime intr-un cerc, emblema Mercedesului.

 9. Alo,redactia, azi sunt Rusaliile. Intr-un tara laica biserica trebuie sa stea in banca ei,nu sa bage mereu batul prin gard. Banuiesc ca si el a fost la scoala,si dupa prin inprejurari numai de el stiute a ajuns unde este acum. Inainte de 1989 nu-i auzeai sa-si dea cu parerea despre toti si despre toate,pt.ei era totul bine, politica si scoala era treaba statului,ei erau ocupati cu datu in gat la secu.

 10. @ KENOBI…..Nu mai fura curent ,vezi ca ai maine de facut o inmormantare cu taxa fixă 1000 de lei!Vrei savorbim despre preoții din vechime si despre ororile pe care le-a facut Biserica!? Pune mana pe o istorie si vezi ca au murit milioane de oameni doar pt ca „nu au vrut sa creadă” in institutia voastră veninoasă!!
  Războaie ” sfinte” ,inchizitie…..etc! Asa ca pliscul mic cu popii tai miliardari!!!

  • Ai numai dejectii in cap si, evident, numai asta poti sa imprastii.
   „Milioane de oameni au murit pentru ca nu au vrut sa creada” – aici sunt de acord cu tine, atata doar ca ai gresit „adrisantul”. E ok, stiu ca ai o varza in cap.
   Dar da, milioane de crestini au murit in Europa si in nordul Africii cand au venit musulmanii din Orient si au inceput razboiul sfant de cucerire.
   PS Vezi ca proiectezi la greu. Ai niste lacune imense de cultura si proiectezi acest lucru pe altii. Deci fuguta la citit!

 11. .. ce parere are despre Biserica Sf. Vineri si Minastirea Vacaresti ..???? Demnitate ..????????

 12. Ba, ia spune cum e cu.poponarii tai, ia spune de ce statul roman va plateste peste 50.000 de salarii, de ce va plateste pensii, de ce iti da peste 10.000 ron net pe.luna, in conditiile in care ai tot ce iti trebuie (casa, masa, poponari la diacretie)!

  Ce-i cu mizeria morala in care va aflati ? Ai un bandit la constanta, poponari la vaslui, ai tot fwlul de specimene bonave psihic peste tot in. tara!

  Hoti ce sunteti, nu va mai satura pamantul! Lepre,.infecti, nemernici, lacomi. Incalecati poporul de a plecat unde a vazut cu ochii!

  V-a dat romaniania si grade la toti derbedeii, in frunte cu tine, daniil ! Putori, trantori, curisti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.