G4Media.ro

Păsările flamingo au revenit în Delta Dunării

Păsările flamingo au revenit în Delta Dunării

Păsările flamingo au revenit în în Rezervația Biosferei Delta Dunării, potrivit unui comunicat al instituției. Astfel, inspectorii ecologi au observat miercuri 49 de exemplare de flamingo în zona lacului Sarături Murighiol, și alte 60 pe lacul Tuzla din RBDD.

Condițiile prielnice, diversitatea habitatelor și ecosistemelor, abundența și varietatea hranei din rezervație sunt motivele pentru care specii noi sau care au fost văzute sporadic vin în Delta Dunării.

Penajul păsărilor flamingo își schimbă culoarea în funcție de dietă. Astfel, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci.

Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți.

Credit foto: ARBDD și INCDDD / Adrian Bîlbă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bine ati venit !

  2. Vin vremuri bune in Delta Dunarii! Astept cu nerabdare s-o alipim la tara mama, alaturi de Insula Serpilor si Cetatea Alba.

  3. Sa fie ceasul bun!

  4. Oare anul asta se mai da foc la stuf? E importanta regenerarea acestuia…