G4Media.ro

Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. și ai Tel Drum au…

Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. și ai Tel Drum au câștigat un contract de peste 1,3 milioane de euro pentru paza unor clădiri ale CJ Tulcea, condus de baronul PSD Horia Teodorescu

Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat un contract acord-cadru pentru 2 ani în valoare de 6,4 milioane de lei (fără TVA), adică peste 1,3 milioane de euro, pentru paza a 15 imobile ale Consiliului Județean Tulcea, potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP (portalul guvenamental de transparenţă în achiziţii publice www.e-licitatie.ro).

Contractul dintre Europrotect Security Alexandria şi CJ Tulcea a fost încheiat pe 26 martie 2019 şi priveşte servicii de pază şi „monitorizare a sistemelor de alarmă”. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă după ce au participat 11 firme şi doar oferta Europrotect a fost declarată admisibilă.

Firma Europrotect Security este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri într-o altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul lui, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii.

Contractul dintre Europrotect şi CJ Tulcea a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor (CNSC) şi la Curtea de Apel Constanţa de către firma Romold Security din Vaslui pe motiv că Europrotect nu şi-a îndeplinit corespunzător un contract din 2015 cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti.

Foto: Extras decizie CNSC

CNSC şi Curtea de Apel Constanţa au respins însă plângerea firmei din Vaslui.

Cine e firma Europrotect Security din Alexandria. Asociat unic este Cristian Baicu (49 de ani), iar administrator este Adrian Miu (38 de ani), ambii din Alexandria, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Potrivit datelor din Monitorul oficial, în 2016, Baicu s-a retras din firma Danubius Travel International şi a cedat pachetul de 57 % din acţiuni către celălalt asociat, Gabriel Măican şi lui Mădălin Ioniţă (46 de ani). Potrivit presei locale, Mădălin Ioniţă a fost şoferul lui Liviu Dragnea, în perioada cât acesta a fost prefect PD de Teleorman şi preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Teleorman. În urma unei majorări de capital, Ioniţă a ajuns să deţină aproape 59 % din acţiunile Danubius Travel International.

Fostul şofer al lui Liviu Dragnea, Mădălin Ioniţă, a fost asociat cu fiul liderului PSD, Ştefan, în firma Briza Dunării Events SRL, care operează restaurantul cu plajă, Briza Dunării, pe malul fluviului, în apropiere de Turnu Măgurele. Ioniţă deţinea 40 % din acţiuni şi Dragnea Jr, restul. Anul trecut, Ştefan Dragnea s-a retras din firmă şi Ioniţă a rămas acţionar majoritar, potrivit datelor din Monitorul oficial.

Foto: Extrase din Monitorul Oficial

Legăturile de afaceri dintre acţionarul de la Europrotect, Cristian Baicu şi fostul şofer al liderului PSD, Mădălin Ioniţă, nu sunt singurele conexiuni dintre compania de pază Europrotect şi Dragnea. Firma Europrotect a păzit activele Tel Drum, compania de construcţii despre care procurorii DNA susţin că este controlată de fostul lider PSD.

La începutul anului trecut, când Tel Drum şi-a declarat insolvenţa, Europrotect s-a înscris la masa credală şi a revendicat 1,2 milioane de lei, facturi neplătite din 2017, în baza unor servicii de paza.

Potrivit dosarului de insolvenţă consultat de Ziare.com, Europrotect „păzea 17 obiective ale Tel Drum, în baza unui contract din 2012: cele două sedii ale firmei din Alexandria, din strada Libertăţii şi strada Viilor, Simpos, Ferma Poroschia, Secţia Cervenia, Campus Zimnicea, Filiala de Vânătoare şi Pescuit, Secţia Liţa, Gran Siloz, Ferma Dona, Moara Saelele, IAS Slobozia Mândra, Ferma Bonciu, Secţia Roşiori, Secţia Olteni, Secţia Videle şi Staţia de Asfalt”.

De asemenea, potrivit jurnalistei de investigaţii Carmen Dumitrescu din Teleorman, compania Tel Drum, controlată de Dragnea, a susţinut ca „terţ susţinător” firma de pază Europrotect Security din Alexandria ca să obţină un contract de pază cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Cine e baronul de Tulcea, Horia Teodorescu. Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a fost unul dintre susţinătorii fostului lider PSD, Liviu Dragnea.

După arestarea liderului PSD pe 27 mai, a doua zi, pe 28 mai, Horia Teodorescu şi-a pus cenuşă în cap.

„Vinovați suntem toți. Până la urmă, Liviu Dragnea a condus partidul, dar nu l-a condus fără noi. Noi am fost cei care am girat, prin ridicări de mâini, anumite decizii. Cine se ascunde în spatele faptului că doar Liviu Dragnea este vinovat eu cred că face o mare greșeală. Nimeni nu ne-a forțat să ridicăm mâna”, a declarat Teodorescu citat Digi24.ro.

Imediat, Teodorescu a sărit în barca susţinătorilor lui Dăncilă şi a obţinut la schimb postul de Guvernator al Deltei Dunării pentru un apropiat al său, fostul şef al SRI Tulcea.

Foto: Valentin Dragnea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. Mergeti la vot, sa scapam de hotii astia.

 2. Ce mecle de cocleți coborâți din deal au!!! Cam ăștia-s oamenii de afaceri din Romania

 3. totul pentru partid, pentru nomenklatura. se imbogatesc unii pe altii.
  nimic pentru boborul platitor de taxe. doar jupuiala si A3

 4. arsi de soarele tilormanului.

 5. Astia ar muri de foame intr-o economie sanatoasa.
  Buzata aia cu paie in loc de creier si obositul ala cu fata de oligofren ar fi coafeze si livratori de pizza intr-o tara normala.
  Sictir jegosilor din PSD si acolitilor lor, inclusiv propagandistilor de 2 lei.

 6. ce mutre de infractori. si nevasta-sa aia ce buze de pitipoanca. vai mama noastra, nu mai scapam de astia.

 7. uite asa partidul infractorilor joaca banii romanilor la pacanele cum vor ei

 8. sa mai vorbim si de securisti si copilasii lor.
  care grebleaza toate afacerile. sa aiba si ei un viitor luminos/

 9. Dacă DNA nu se mişcă aşa cum se cuvine şi CCR continuă să joace cu cuplul PSD-ALDE se va alege praful de munca lor şi a judecătorilor de la ÎCCJ. Țiganul teleormănean va ieşi din pârnaie şi ne va popii cu şi mai mare ură. Acum cand dosarele Tel-Drum şi Belina sunt calde şi iubitul conducător e la mititica trebuie finalizate şi înaintate justiției.