G4Media.ro

Parlamentul Ucrainei a aprobat participarea forţelor străine la exerciţii militare pe teritoriul…

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Parlamentul Ucrainei a aprobat participarea forţelor străine la exerciţii militare pe teritoriul său în 2022

Parlamentul Ucrainei a aprobat marţi un proiect de lege care permite participarea forţelor străine la exerciţii militare pe teritoriul său în 2022, decizie susceptibilă să înfurie Moscova, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit proiectului prezentat de preşedintele Volodimir Zelenski, Ucraina intenţionează să organizeze la anul zece exerciţii militare de anvergură.

Ucraina, care nu este membră a NATO, şi-a intensificat cooperarea militară cu ţările occidentale pe fondul unei creşteri a acţiunilor ostile din partea Rusiei şi a aliaţilor ei care a creat preocupări privind izbucnirea unui conflict deschis între cele două state vecine. Kievul acuză Moscova că a desfăşurat circa 90.000 de militari de-a lungul graniţei comune, în timp ce Moscova susţine că este vorba de măsuri strict defensive şi că are dreptul de a-şi deplasa forţele pe teritoriul propriu oriunde consideră.

Ministrul adjunct al apărării ucrainean Anatoli Petrenko a declarat parlamentului înainte de vot că 21.000 de militari ucraineni şi 11.500 de militari din SUA, Marea Britanie, Polonia, România şi alte ţări vor lua parte la exerciţii terestre, maritime şi aeriene.

„Desfăşurarea de exerciţii multinaţionale pe teritoriul ucrainean va contribui la întărirea capacităţilor naţionale de apărare şi va susţine eforturile politice şi diplomatice de menţinere a stabilităţii în regiune”, a spus Petrenko.

Rusia nu a comentat deocamdată votul de marţi din parlamentul ucrainean.

Sursa foto: Russian Defense Ministry

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sa-i invite si pe rusi sa faca exercitii militare in zona de la este de Nipru

  2. Fascismul se repeta in spirala evoluata…..Ucraina a mai aprobat intrarea puterilor axei si apoi a fost ingrozita de cruditatea masacrelor savarsite asupra populatiei.

    • no, acum voi rusii vorbiti de ororile fascismului, dar sunteti un stat condus de oligarhi si companii de stat hahahaah

    • Zis-a bine cineva: „calomniază, calomniază, tot va rămâne ceva”.
      Cine zici că era la conducerea Ucrainei când au intrat armatele axei? Cumva guvernul sovietic?

  3. au intrat de facto in nato fara preaviz

  4. Adică rușii au și ei aprobare să vină. Nu că fără aprobare nu ar veni. Ca în bancul :Cu cine se învecinează Rusia? Răspuns : Cu cine vrea ea.

  5. Pe americani i am așteptat 45 de ani , rușii par sa vina mai repede 🤺🤺🤺