G4Media.ro

Parlamentul Rusiei a cerut scoaterea mormintelor liderilor URSS din Piața Roșie de…

Parlamentul Rusiei a cerut scoaterea mormintelor liderilor URSS din Piața Roșie de lângă Kremlin: „Este o blasfemie. Piața Roșie ar fi trebuit eliberată de mult timp de acest complex de morminte”

Vicepreședintele Dumei de Stat, Boris Chernyshov (LDPR), a propus scoaterea cimitirului memorial din Piața Roșie din Moscova, situată lângă Kremlin, unde sunt îngropate personalități marcante ale URSS și, de asemenea, scoaterea trupului fostului lider sovietic Vladimir Lenin din Mausoleu.

„Toate acestea (înmormântări – n.r.) sunt posibile, dar nu în Piața Roșie – pentru că este o blasfemie, – nu în locul în care se desfășoară patinoarul și galeriile comerciale, unde oamenii sărbătoresc Anul Nou, se plimbă, vin din diferite regiuni”, a declarat Chernyshov, într-un interviu pentru agenția rusă RIA Novosti.

Potrivit acestuia, partidul LDPR a depus mai multe proiecte de lege pe această temă la Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului Rusiei – n.r.).

„Piața Roșie ar fi trebuit eliberată de mult timp de acest complex de morminte”, a adăugat parlamentarul.

„Mai mult, Lenin nu a vrut niciodată să fie expus ca o mumie, care acum se află în centrul Moscovei. (…) Sunt sigur că a venit vremea demult pentru conducătorul tuturor timpurilor și popoarelor (Stalin. – n.r. ), liderul proletariatului (Lenin. – n.r.) toți împreună în sfârșit își găsesc liniștea cu toate atributele necesare”, a concluzionat Chernyshov.

Necropola de la zidul Kremlinului este un cimitir memorial, locul de înmormântare al liderilor militari și politici ai statului sovietic. Zidul conține urne cu cenușa revoluționarilor, a liderilor militari, a comuniștilor străini, a piloților remarcabili, a oamenilor de știință de seamă și a cosmonauților decedați. Mormintele lui Iosif Stalin, Felix Dzerzhinsky, Mihail Kalinin, Andrey Zhdanov, Kliment Voroshilov, Semyon Budyonny, Mihail Suslov, Leonid Brejnev și alții sunt situate lângă Mausoleul Lenin.

Sursa foto: Wikipedia – Flickr / Bernt Rostad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Mare pisicher asta care face propunerea! Si parsiv! Are insa un umor de invidiat.
  Auzi colo: „Sa-i ducem intr-alt loc, undeva departe, ca aici noi ne distram si le deranjam linistea”.

  • Pai acum vreti sa le mutati ??? Exact cand Putin si-a comandat sarcofagul si si-a angajat imbalsamatorii ?? Ca intr-un an – doi vine si randul lui.

  • sa aiba grija sa nu care cumva de atata stres in parlament sa il apuce boala si sa cada de la etaj, sau dupa o cafea sau un ceai sa se lege de el noviciokul ca la navalnai

 2. Așa-i, duceți-i departe și faceți loc că vine Putin și nu suportă să aibă alți dictatori lângă el. El e Unicul.

  • Dacă îl împăiază și îl expun, jur că mă duc să-l văd 🤣🤣🤣

  • Ăștia mereu au avut cite un unic. Fără „unic” nu pot trăi.

 3. Lupul isi schimba parul dar naravul ba…….. Pana nu vor scapa de mumia KGB-ista numita Putin nu se va schimba nimic……..

 4. O fi bolnav Putin și ii fac loc ???

  • Cred ca da.
   Mai demult mi-a trimis cineva un film cu parada de 9 mai. Pe stegurile armatei se vedea secera si ciocanul, iar Putin se adresa celor prezenti cu „tavarsci”. Deci e ruda (ideologic) cu cei îngropati acolo.

 5. NU Parlamentul Rusiei a cerut, ci un parlamentar, un reprezentant al legislativului, fie el si Vice

 6. 🤬🤬🔫🔫🔥🔥

 7. Fiecare și-a trăit vremurile lui.

 8. Așadar Vladimir nu se simte prea bine și va fi îngropat la marginea unei gubernii sărăcăcioase…
  (nu m-asteptam!)

 9. sub soare. Lenin, Stalin, etc, sunt exemple pentru cei de azi si de maine.
  Asa este traditia la ei, mereu in spatele usii pandeste inlocuitorul.
  Mai stiti cand le-au murit pe banda rulanta trei presedinti??
  Au savanti, medici, poeti, artisti geniali dar conducatori, catastrofali. Tragedia poporului rus. Si se pare ca ne-au contaminat si pe noi…

 10. IATĂ CARE ESTE VIITOAREA DESTINAȚIE PENTRU EROII MARII REVOLUȚII NEOMARXIST-COVIDISTE, SPAȚIUL VERDE URIAȘ DIN JURUL CASEI BOBORULUI!
  ROMÂNI, NU MAI CĂLCAȚI PE VIITOARELE MORMINTE!

 11. Faceți un coșciug mare, scrieți pe el lada de gunoi a istoriei și băgați – i acolo. Și să rămână loc și pentru cel care urmează să plece dincolo.