G4Media.ro

Parlamentul a aprobat primele două legi din pachetul de măsuri: creșterea salariului…

sursa foto: Pexels

Parlamentul a aprobat primele două legi din pachetul de măsuri: creșterea salariului minim în agricultură și industria agro-alimentară la 3.000 de lei și dublarea normei de hrană pentru pacienții spitalelor

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de cameră decizională, primele două legi din pachetul de măsuri anunțat luni de liderii coaliției de guvernare, în valoare totală de 17,3 miliarde de lei.

Prima lege este creșterea salariului minim în agricultură și industria agro-alimentară la 3.000 de lei lunar. Proiectul de lege a trecut cu 269 de voturi pentru, 10 contra și 6 abțineri. Legea merge acum la promulgare la președinte și va intra la vigoare la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

A doua lege votată vizează dublarea valorii normei de hrană pentru pacienții din spitalele publice. Proiectul a fost votat de 275 de deputați, cu un singur vot contra și 7 abțineri. Legea merge la promulgare și va intra în vigoare la 1 iunie. (sursa foto: Pexels)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Ușor cu legile astea ca ne îmbogățim.

    • NU-I PROBLEMA, REZOLVA MARIONETA grindeanu. ADANCESTE GAURILE URIASE DE LA „companiiile” DIN „SUBORDINE” SI INDESTULEAZA LACUSTELE DE PARTID.

  2. Trebuie obligatoriu cine primește subvenții și beneficii să aibă angajați cu forme legale cu caracter permanent. Agricultură este măcinată de evaziune fiscală munca la negru și vânătorii de subvenții. Degeaba ridică ei salariul în agricultură dacă nu sunt angajați. Au dispărut angajații din agricultură din cauza fermierilor avari care nu fac forme legale nu plătesc vor doar sclavi cu ziua . Păcat ca la potențialul agricol imens nu aven câteva miloane angajați în agricultură. Mulți pleacă peste hotare și lucrează în agricultura altor state dezvoltând economia ALTORA.

    • Perfect adevărat, dacă nu veneau străinii în agricultură era și mai jale. Străinii au făcut concurenta, au făcut locuri de muncă, au ridicat nivelul arendei și a salariilor, au venit cu tehnologii performante . E bine sa vina și mai mulți străini dar sa fie serioși și investească sa dezvolte zonele rurale, sa producă sa înmagazineze sa proceseze și sa valorifice materia prima .

    • @ franz , deloc străini au puțin pământ in romani, cel mai mult si forte mult in au vechile ceapeuri care au ajuns tot la romani. nici măcar irigațiile nu vor sa le fac străini tot noi de face. Romania nr.1 in porumb si floarea soarelui si in primele 5 locuri ptr. restul. Da multe tari EU ar vrea sa aibă slaba nostru agricultura. Nu avem nevoie de străini sa investească nimic , ne mulțumind doar cu ajutor agricol Eu care sa fie la nivelul agricultorului francez, dar nai sa vezi așa ceva.

    • Clau tată, în ce limbă parlești matale?

  3. Piața terenurilor trebuie liberalizata ,oricine dorește sa cumpere teren sa o facă. Terenurile nu sunt fabrici sa le falimenteze sa dea oamenii afara sa vândă tot la fier vechi și în locul lor sa apară Mall sau supermarket. Terenurile vor rămâne aici ptr totdeauna, oricum materia prima este vândută direct de pe câmp cu tirul în port și importăm alimente de proasta calitate expirate cancerigene. Cine vrea sa investească în teren , sa se asocieze sa producă sa proceseze materia prima și sa valorifice produse românești finite este bine venit. Suntem sătui de fermieri vânătorii de subvenții care mereu se plâng ca statul nu ii ajută dar ei nu produc nimic și se plimba cu jepane f scumpe (ca dusteru le stă in gât) fac tot felul de extravagante iar când vin la tv se plâng încontinuu.

  4. Cea mai prosta lege …bineinteles marca PSD – pentru milogi ! Nu trebuie sa se creeze diferente intre impozitarea pe munca ! Munca e munca, si nici o meserie nu trebuie sa beneficieze de avantaje fiscale ! Cei din constructii au impozitare redusa ! Acum si cei din agricultura ! Cu ce e mai prejos un muncitor care lucreaza la desfundari de canalizari ?? Sau un muncitor care lucreaza pe banda 8 ore in continuu ? Sau un inginer ? Sau un IT-ist ? Repert: munca e munca si nivelul de impozitare trebuie sa fie acelasi pentru toata lumea !

  5. Dacă s-a dublat normă de hrană pentru pacienți nu înseamnă că s-a dublat cantitatea de mâncare pe care o primesc aceștia!

  6. Pe cand tichete de masa si la domnii magistrati?!?