G4Media.ro

Parlamentarul rus Leonid Kalașnikov anunță că Rusia va recunoaște independența întregii regiuni…

Sursa foto: ANATOLII BOIKO / AFP

Parlamentarul rus Leonid Kalașnikov anunță că Rusia va recunoaște independența întregii regiuni Donețk și Lugansk, deși separatiștii pro-ruși controlează doar o treime din ele

Parlamentarul rus Leonid Kalașnikov anunță că Rusia va recunoaște independența întregii regiuni Donețk și Lugansk, deși separatiștii pro-ruși controlează doar o treime din ele, transmite The Guardian.

Kalașnikov conduce Comisia pentru afaceri post-sovietice din cadrul Parlamentului.

Marți, liderul separatist din Doneţk, Denis Puşilin, a declarat, potrivit DPA, că recunoaşterea de către Rusia a autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei este un „moment istoric”.

Decizia „va rămâne întotdeauna în vieţile noastre ca restaurarea justiţiei şi adevărului”, a scris el pe canalul de ştiri Telegram.

„Astăzi s-a stabilit cursul viitorului nostru şi privim spre viitor cu încredere”, a adăugat Denis Puşilin.

El a mai spus că decizia preşedintele rus Vladimir Putin reprezintă mai mult decât un sprijin, fiind vorba de „încredere într-un viitor paşnic pentru un Donbas rus puternic”.

Sursa foto: ANATOLII BOIKO / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Si Hitler a inceput prin „eliberarea” regiunilor „germane”. Mostenirea lui a fost milioane de morti si o Europa sub cizma comunistilor… Acum astia din urma vor sa recupereze mostenirea lui in acelasi fel si cu actori asemanatori.

  2. In acest moment Ucraina a ordonat mobilizarea pe bază de „voluntariat” a romanilor din regiunea Cernăuți…. Regimentul „Cneazul Roman cel Mare”…. După ce au închis peste 2000 de clase cu predare în limba română și singurul liceu cu predare în limba romana din Cernăuți începând cu anul 2014.

    • si acum ce ai vrea? să-i le-o dea puțin rușii nu? Dacă vecinului tău cu care nu ai o relație prea bună îi arde casa, tu stai și te uiți rânjind nu?

    • Foarte bine au făcut trollache diversionist!! Sunt cetățeni ucraineni de naționalitate de română, deci trebuie să-și apere țara, adică Ucraina. La fel cum ar trebui să facă și cetățenii români de naționalitate maghiară din România.

  3. Și ultimatumul, când ultimatumul? Pentru părăsirea celor două treimi din republici aflate sub controlul Kievului de către forțele ucrainiene. Sau se pregătește Rusia să declare acele teritorii ca fiind vremelnic ocupate?

    • Ultimatumul nu mai e la moda. Acum se poarta „noaptea, ca hotii”.