G4Media.ro

Parlamentari români au trimis o scrisoare către parlamentarii olandezi să susțină România…

Sursa foto: Fabienne Keller / Twitter

Parlamentari români au trimis o scrisoare către parlamentarii olandezi să susțină România în eforturile de aderare la spațiul Schengen

Grupul parlamentar de prietenie cu Olanda a transmis membrilor Parlamentului Regatului Țărilor de Jos o invitație la dialog în vederea susținerii României în demersul de aderare la spațiul Schengen, potrivit unui comunicat de presă al lui Viorel Băltărețu, deputat USR, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Țărilor de Jos.

În scrisoarea adresată omologilor olandezi, parlamentarii români membri ai Grupului au susținut următoarele:

În condițiile în care România îndeplinește, încă din 2011, toate criteriile de aderare la Schengen – securizarea granițelor, a aeroporturilor și porturilor românești -, amânarea nejustificată a acordării dreptului de acces în Schengen prejudiciază atât cetățenii români și companiile românești, cărora le produc pierderi de timp și resurse, cât și fluiditatea circulației mărfurilor pe piața unică europeană.

Publicitate electorală

Sunt afectate inclusiv schimburile comerciale româno-olandeze. România este un partener comercial de încredere pentru Olanda.

În 2021, valoarea importurilor din Olanda s-a ridicat la aproape 4 miliarde de euro (exporturile românești au avut o valoare de 2,5 miliarde de euro în același an). În plus, Olanda este în topul investitorilor străini în România.

În contextul conflictului militar din Ucraina, România joacă un rol important în menținerea stabilității Uniunii, obiectiv la care contribuie pe multiple paliere: economic, social și militar. Țara noastră și-a reconfirmat rolul de garant al securității granițelor spațiului Schengen, printr-o gestionare eficientă a valurilor de refugiați ucraineni.

În ultimele luni, România și-a exprimat voluntar deschiderea de a primi o delegație de experți europeni pentru actualizarea gradului de conformitate cu standardele aquis-ului Schengen. Concluzia unanimă a acestora a fost că România este în mod clar pe deplin pregătită de aderare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Dacă ati fi votat legi corecte,această scrisoare nu era necesară!Numai cand ma gandesc la legea avertizorului de integritate si ma ia cu mancarimi.Sau cand l-ati votat pe bizarul Licu ca judecator la CCR.Sau cand sefii vostrii au dormit pe ei,patru ani,cand în 40 de zile ,de la decizia curtii constitutionale,trebuia să va propuna sa votati doar un rand de lege,care sa acopere „țunamiu'” de infractori,cu multe gulere albe,ce urmează sa scape de „ghearele”legii penale.Si exemplele pot continua.

  2. Parlamentarii romani pot sa faca o lege prin care angajatii din MAI,Politia de frontiera daca au favorizat infractori/contabandisti sa piarda jumatate din pensie, pentru ca ei oricum au primit bani de la cei care fac contrabanda, este corect sa primeasca 2 surse de venit si una fara sa plateasca impozit/taxe( contrabanda cu tigari din nordul tarii ). Asa va primi UE lectii de la noi si nu vom mai fi exemplu negativ

  3. Partenerii Romaniei nu epistole emoționale așteaptă, ci independenta justiției și respectarea principiilor statului de drept!

  4. Faceți -va treaba pentru care vă plătim, căpușelor,nu cu bani dați la presă,nu cu milogeală pe la alții!!!solidaritatea voastră nu se vede!!!taxa pe lux,nu se vede!

  5. Milogii europei 😃 Daca politicul isi faceau treaba eram demult acceptati.Eu zic sa mai asteptam vre-o 4 ani,sau 8 sa fie cu noroc 😀

  6. Justiția română, oarbă, surdă, mută,dar extrem de bogată,este cea mai mare vinovată!!!