G4Media.ro

Parlamentar USR din comisia SRI: PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în…

Parlamentar USR din comisia SRI: PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul etnic din Transilvania

Deputatul USR din comisia SRI Lucian Viziteu susține că deputații PSD nu vor să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu fie făcut public extremismul etnic din Transilvania. Parlamentarul USR susține că rapoartele conțin ”informații oficiale îngrijorătoare” care ar putea deteriora și mai mult relațiile politice dintre PSD și UDMR.

 • ”Majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informații, pentru că acestea conțin informații oficiale îngrijorătoare despre amenințările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania. Dacă aceste informații ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relațiile politice dintre PSD și UDMR. În ultimii ani, PSD și ALDE au făcut numeroase concesii UDMR și chiar au promovat sau susținut prin artificii parlamentare inițiative legislative care încalcă Constituția României. Au făcut acest lucru pentru a-și asigura sprijinul în Parlament”, atrage atenția Lucian Stanciu Viziteu, membru în comisia de control a activității SRI”, a transmis Viziteu printr-un comunicat transmis duminică.

​Liderul USR mai arată că rapoartele din 2015, 2016, 2017 și 2018 nu sunt aprobate de Parlament nici până astăzi, așa cum ar fi prevăzut legea.

 • „Conform legii, rapoartele trebuie să fie analizate în comisie, se face un co-raport, iar acesta este susținut în plen de directorul SRI. După aceasta urmează votul plenului reunit. Acest traseu este obligatoriu și trebuie să aibă loc în fiecare an. Dacă raportul SRI este votat, el devine public, or pesediștii fix asta au încercat să împiedice”, arată Viziteu. ​

Liderul USR arată că un raport al SRI din anul 2012 avertizează asupra riscului escaladării conflictelor din Transilvania, întreținute de extremismul etnic:

 • Raport SRI (2012): „Riscul deturnării mișcărilor protestatare legitime de către exponenți ai curentelor extremiste și/sau degenerării acestora în acțiuni cu caracter violent face necesară cooperarea structurilor naționale cu atribuții în asigurarea ordinii publice, respectiv a securității naționale. O formă particulară de manifestare a extremismului, cel de factură etnică, este reprezentată de acțiunile extensiilor din țara noastră ale structurilor revizioniste ungare”, este atenționarea din raportul SRI din 2012.

Raportul din 2013 vorbește chiar despre implicarea și incitarea venită din partea unor actori externi, inclusiv din partea unor actori statali:

 • „Interesele minorităților naționale au fost, în continuare, afectate de preocupările unor oficiali/diplomați din statele limitrofe pentru implicarea comunităților congenere din țara noastră în susținerea propriilor interese”, se arată în raport SRI din 2013.

Același raport din 2013 mai arată că:

 • „În vederea racordării la demersurile autonomiste ale liderilor maghiari, activismul extensiilor autohtone ale structurilor extremiste ungare a continuat să exploateze momentele cu semnificație simbolică pentru congenerii din Transilvania, în sensul promovării în rândul tineretului maghiar a conceptelor revizioniste și cultului unor personalități maghiare controversate”.
  Raportul SRI din 2014 atenționează că există „riscul declanșării de manifestări violente, asociate interferențelor cu zona naționalist-extremistă maghiară și a acțiunilor unor persoane/grupuri cu comportament agresiv”.

Tot în acest document se arată că extremiștii maghiari se folosesc de conceptul „secuiesc” pentru a promova idei autonomiste, susține deputatul USR din Comisia SRI, Lucian Viziteu:

 • „Politicile revizioniste susținute direct sau indirect de unii lideri extremiști sau chiar de unii lideri UDMR au avut mereu rolul de a ascunde politicile lor dezastruoase și faptul că nu s-au implicat niciodată să dezvolte în mod real zonele în care trăiește comunitatea maghiară din România. Principalele victime ale acestui tip de discurs sunt chiar maghiarii din România”, mai arată Viziteu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

57 comentarii

 1. psd e ales de rumani..ciocu mic si joc de glezne… se apropie ziua platii: mici si faina

 2. Legaturi Bolnavicioase economico-penale intre P$D si iudemeree au condus la nasterea acum 30 ani a unui Copil numit Kerestoy Gaterszag

 3. Mai degrabă să nu afle românii actele teroriste de distrugere comise asupra populației și camuflate de justiție.

 4. Ironic, deci președintele Johannis cel atât de criticat de G4 a avut dreptate…

  • Iohannis s-a stropșit la pesedeu, a dat cu paltonul de pământ și gata, l-a apucat muțenia, pentru că scopul lui a fost ca pesedeul să piardă 3 procente din intențiile de vot. Între-timp ungurii își continuă nestingheriți treburile în Erdely. Cum ți se pare asta?

  • Petrovule, întreabă-l pe Ciolacu cum i se pare. Și nu numai pe el. Psdeul vistru e plin de cozi de topor.

  • Poate pesedeul tau, ca sunteti ca doi gemeni identici, doar spectrul de culoare difera putin. Spune trolache penelache si trage apa.

  • Da da, faci pe artisu, dar îți zornăie gogloganii în buzunar și prostia în bostan. Trag eu apa, acu, pe tn

  • Votantul penelist in cel mai bun caz are studii medii. Vad ca exprimarea e cam deficitara, asa ca te intreb: Ai reusit sa iei pana la urma Bacu’?

 5. SRI n-are nimic despre extremismul românesc ? Sau acesta e constituțional…

  • Si cam ce exmple de extremism ai tu despre romanii din Romania?

  • Unde extremistule:In Ucraina unde romanii sunt ostracizati!În R.Modova unde cei 10 romani adevarati sunt supusi regulior dodoniste.Unde????

  • Corect, Vasile. Asa e. Cu o precizare: nu am nimic contra romanilor care dau in udemeristi pentru ca s-au inhaitat cu pesedistii. Eu am ce am cu romanii care striga la etnicii maghiari ca sa plece daca nu le place aici, ca si cand tara asta nu ar fi si a lor.

 6. Klaus Iohannis era individul de la care te așteptai mai puțin să o ia pe arătura naționalistă și să behăie sacadat și dizgrațios despre cum ungurii, în cârdășie cu Ciuma Roșie, vor să ne fure Ardealul de sub picioare.

  • @ipopescu – iaca pozna, fix despre asta vorbeste acest articol. Documenteaza cardasia ciumei rosii cu iudmr-ul

  • Daca pana si Iohannis s-a sesizat inseamna ca-i groasa rau treaba.
   Ultima afirmatie a lui Viziteu din articol ar fi corecta si mai cuprinzatoare cam asa: Principalele victime ale actiunilor liderilor maghiari sunt chiar maghiarii din România.

 7. Unde esti domnule Ciolacu?Sau nici despre aceste rapoarte nu stiin nimic, ca la cele doua legi anticonstitutionale ale UDMR trecute tacit prin cele doua Camere.Spune drept, a avut dreptate sa se supere Johannis?

 8. Intrebare: credeti ca tractoristul analfabet Marcel Ciolacu va baga in Urgenta in plenul Parlamentului Rapoartele SRI pe 2015, 2016, 2017, 2018, cum a facut cu multele Proiecte legislative pe subiectul Transilvania, ascunse la sertar de ANI de zile de PSD?!
  Hai Ciolacule, succes!!!!

  • Legile serviciilor secrete sunt de prin 1990, de pe vremea lui iliescu. Proiectele de modificare a acestor legi (intocmite cu ajutorul unor consultanti englezi) stau in sertarele parlamentarilor nostri speciali de mai bine de 10 ani.

 9. Sa ascultam de SRI si USR, ca ne vor binele. Sa nu ne mai gandim la starea noastra jalnica, ci la dusmanii unguri.

  • Hai, nu mai răstălmăci ideea. SRI e o trupă de incompetenți puși acolo pentru salarii nesimțite dacă ne gândim la volumul aproape zero de muncă. Pentru că în orice loc de muncă, la privat sau la stat, angajații trebuie să dea raportul din când în când cu ce (n)-au mai făcut, SRI are obligația de a face același lucru.

   Constatăm însă că psd-alde-udmr nu vor să aflăm cât (n)-au muncit ăia de la SRI, iar în cazul în care chiar au muncit ceva, ce anume. Așa că nu te mai victimiza aiurea, că nu era vorba de „dușmanii unguri” cum spui, ci de extremiștii unguri și de complicii lor din parlament.

  • Alinuțo, de unde știi tu cât muncesc cei de la SRI ? Ti-a zis ție vreo vecină ?!?
   De unde știi câte rapoarte au înaintat spre presedinție, pe vremea lui Bașescu, cu privire la afacerea dezinfectanților contrafăcuți ? Pe Popeye la durut în p..ă despre rapoarte iar chestia cu Hexipharma am văzut unde a dus !
   Acum la fel .
   Crezi că nu s-au făcut informări despre activitatea unor tradători cetățeni români lătrănd pe la Bruxelles, plătiți de stat adică de noi deși sunt în solda Ungariei ? Activitatea unor extremiști maghiari de felul lui Zvona Gabor în România cine a supravegheat-o ? Tu cumva ? Propaganda anti SRI dusă de canalele tv haznaliste sau a lui Guiță Sebastian chiar așa priza are?
   Rapoartele alea stau de ani de zile ascunse în sertare iar trădătorii din ciuma roșie se fac că nu le știu. SRI-ul e de vină ? De unde știi tu ce și cât muncesc?

  • Păi dacă psd a blocat rapoartele din parlament pe ultimii 4 ani, de unde naiba să știm ce au raportat? Că pe buletinul meu nu scrie Băsescu sau Iohannis ca să fie treaba mea ce e în rapoartele secrete, găgăuță. Eu sunt un cetățean care ar trebui să aibă acces la partea de informație publică. E chiar atât de greu de înțeles că există (în cazul nostru ar trebui să existe) și un rezumat public al activității? Așa că nu mă mai întreba câte rapoarte a primit Băse, că nu aia era discuția și să nu crezi că-ți merge s-o dai după cireș.

   A doua chestie, de unde știu eu că SRI freacă menta: mafia deșeurilor arse pe șestache doarme liniștită, tăietorii ilegali la fel, deși problema a ajuns să fie de amploare națională. George Simion și alți strigoi care cutreieră cimitirele în căutarea unor întâlniri romantice cu extremiști maghiari e lăsat să agite spiritele pentru că ce? Sebastian Ghiță a fugit fără ca SRI să știe, gașca mogulilor de presă are serviciu de spionaj al jurnaliștilor, Kovesi a fost filată de o firmă străină. Ce rahat făcea SRI în timpul ăsta, le ținea lumânarea la ăia din Israel, cum-îi-cheamă? Tone de maculatură cu care să se acopere? Unde sunt rezultatele? Eu dacă muncesc și nu am rezultate, zbor de la acel job. Munca nu e suficientă! Niciunde.

   Așa că scutește-mă cu „vai, noi muncim pe brânci”, că nu mă interesează. Vreau ca România să nu mai fie sat fără câini. Vreau ca eu, cetățeanul, să mă simt în siguranță, să știu că nu iau bătaie la un protest pașnic și să nu-mi fac griji că SRI o să acopere jandarmeria după aia. Nu mă intersează că vă protejați, voi specialii între voi. Nu mă intersează colecția de informații cu care vă șantajați voi între voi. Aia nu e muncă!

 10. Biserica Reformata detin monopulul si intretin ieredentismul maghiar.Laslo Tokes este principalul vector in jurul carora graviteaza doctrina pastorilor reformati, care cauta permanent prozeliti respectiv sa impuna primari, oameni politici cu viziuni de „reformat”. Inca din 1989 acestia au arborat doar steagul maghiar in bisericile reformate, iar pentru ei Trianonul nu exista, toate acestea cu concursul si sprijinul Budapestei,asigurandu-se de propasirea organizatiilor politice maghiare. ! Totusi, majoritatea cetatenilor romani de origine maghiara convetuiesc foarte bine cu romanii, iar aspectele de natura de securitate trebuie lasate in sarcina serviciilor, nu a politicienilor!IATA , DE CE ESTE BUN MODELUL ISRAELIAN!!

  • Foarte corect spus despre rolul bisericilor din comunitatea maghiara! Tot Tokes este cel care promoveaza noi entitati creionate pe falii etnice – Partium (amendat acum ceva ani pentru arborarea unui steag!!! al acestui „tinut” si Valea Ierului!
   In plus, de peste 12 ani are loc sabotarea economica a unui intreg judet in favoarea unuia omonim ca nume si vecin din Ungaria, de catre Presedintii de Consiliu Judetean al judetului Roman (de la UDMR). Cu scandaluri de coruptie locala si transfrontaliera sub obladuirea serviciului extern maghiar.
   Ce dovada mai clara a obedientei fata de interese politico-economice straine decat evitarea cu orice pret a integrarii primariilor UDMR din nordul aceluias judet in proiecte UE comune, regionale, de furnizare a apei, cu restul ” romanesc” al judetului? O primarie s-a dezangajat dupa inceperea proiectului UE, preferand penalitatile! numai sa nu apara ca romanii au adus bunastare locuitorilor respectivi. Se creioneaza o structura paralela care, paradoxal, ocoleste cu grija zonele cu romani. Cu sprijin din vecini, bine inteles!
   Unii doresc cu orice pret crearea de structuri economice, politice si administrative pure dpdv etnic si, deci, controlabile din vecini, paralele cu cele romananesti.
   Bineinteles ca aliatul udmr din acel judet este PSD, partas la toate magariile acestora.

   Este de asemena binecunoscut faptul ca maghiarii voteaza, dupa slujba, si conform indicatiilor! Gasesc paradoxal ca acea pleiada de anti-ortodocsi luminati la minte nu comenteaza nimic despre asta? dubla masura?

 11. Unde esti domnule Ciolacu?Sau nu ai stiut de aceste rapoarte, la fel ca despre cele doua legi anticonstitutionale ale UDMR? Ati tabarat pe Johannis, dar a avut perfecta dreptate. Siinca nu a spus Chiar tot. Cum spunea ministrul de externe al Ungariei? Cu PSD ne intelegem din priviri.Ce mai trebuie demonstrat? Te salveaza doar un nou lesin. Dar un pic mai lung, si fara masca , pentru ca ai deviatie de sept.

 12. Aș fi curioasă cine de la pnl s-a plâns de această situație în ultimii 4 ani (dacă). Adică pnl a fost în opoziție, de aceea mă aștept să nu fi avut milă de psd pe astfel de teme sensibile.

  • Bine punctat!

  • Curiozitatea omoară mâța, dar daca tot ești curioasă, ia mai caută pe știri, în ultimii 4 ani, cine de la pnl.
   Hai că poți.

  • Acoperit ”Alina M.” FAPTUL CĂ TACIT ȘI COLABORATIONISTI SUNT pesedei cu iudemerei este cunoscut si arhicunoscut , da TARE DEMULT ….; Hacuma încerci să o dai pe după corcoduș ..cu fraza că da la ăilalți e altfel ? – slăbuța și ușor de prins cu MÂȚA-N SAC !!
   Mda noi știm cine de la PNL a făcut ..scandal , DA UITE CĂ NU-ȚI SPUNEM ȘI ȚIE ..așa mori tu de troll nu alta !

  • Da, bă, am ajuns să iau lecții de acoperire de la unul care se semnează cu numele altuia. Și lecții de cum să tac de la unul care și-a adus aminte de cum amenințau securiștii înainte de 89.

   Dar să revin, ziceți voi care de la pnl a ridicat problema, că eu am căutat pe google „pnl raport anual sri” și tot rezulate fără legătură primesc. Hai, că vă dați mari, că google, că chestii, că știți voi. Păi degeaba știți voi, că cel puțin deocamdată eu nu citesc gânduri. Hai, aștept linkurile.

 13. Hoții strigă hoții și Iohannis ungurii…

 14. No, s-a trezit si USR. Pai, daca verifica cineva, va vedea ca in fiecare an, din 89 incoace, si sunt convins ca si inainte de 89, toate rapoartele SRI se ocupa cu pericolul maghiar, ca nu cumva bugetul lor sa fie redus. Da, si ungurii au extremisti lor, si noi avem pe ale noastre, in frunte cu neamtul de la Cotroceni. Dar vad ca ai nostrii sunt in crestere. Majoritatea lor nici nu a trecut prin secuime. Nici nu inteleg care este relatia dintre unguri si secui. Si din pacate, majoritatea dintre noi nu suntem receptivi la ceea ce vor ungurii. Ca daca am face un efort, poate poate am invata ceva de la ei. Dar nu, noi strigam coruptie cand primesc inapoi o cladire bisericeasca construit acum 2oo de ani, dar tacem cand BOR-ul primeste gratis imobile. Firma la care lucrez, a vrut sa inchirieze un spatiu comercial in Miercurea Ciuc, si mirare, cine este proprietarul majoritatii spatiilor: Biserica Ortodoxa, cu dedicatie speciala de la guvernul roman. Si ne miram ca ungurii n-au incredere in statul roman.

  • Atunci, cum explici ca PSD, cu majoritate si facand ce VREA in Parlament(DOVADA ca saptamana trecuta PSDeii au RESPINS la Urgenta proiectele pe subiect aflate de ani de zile in sertarele lor!), REFUZA sa puna in Parlament in dezbatere Publica Rapoartele SRI incepand cu 2015?!
   Si cum de nu au iesit sa dezminta afirmatiile dlui Viziteu, ba mai mult, tac chitic?!
   De ce oare au REFUZAT PSDeii cu majoritate in Parlament alaturi de ALDE si PRO-Romania, ei care de fiecare data pun ce vor ei?!
   Poate ai vreo explicatie, pana ce maine apare Ciolacu si le pune si p-astea la Urgenta!!??

  • Lili, explic asa cum nici raportul SRI referitor la informatiile neamtului de la Cotroceni privind vanzarea Ardealului nu au fost facute publice. Deci undeva este un troc politic cu acordul celor doua tabere. Ambele tabere citesc sondajele, si nici unul nu vrea sa supere UDMR-ul. Mai ales PSD, care a pierdut guvernarea din cauza celor intamplate in Valea Uzului – cu referire la imaginea postata in articolul de mai sus. Dar totusi nu cred ca UDMR ar fi cel care face jocurile, ca daca luam protocoalele de colaborare cu UDMR din 2oo4 incoace, vom vedea ca nici una dintre tabere nu a respectat cele cuprinse acolo, si toti stiu ca nimeni nu va avea majoritate in legislatia viitoare. Dar ne vand gogosi acuzand UDMR-ul.

  • @cogito _ „PSD, care a pierdut guvernarea din cauza celor intamplate in Valea Uzului…”

   Iertați-mă, dar PSD a pierdut guvernarea din pricina politicilor publice catastrofale. Marile manifestații antiguvernamentale au avut loc din cauza legilor favorabile d-lui Dragnea și împotriva justiției, nu din cauza Văii Uzului.

   Alături de corupție, incompetența a fost un alt motiv, declarațiile aberante și agramate ale prim-miniștrilor și ale deținătorilor diverselor portofolii ministeriale devenind subiect de glume și intrând în folclorul național.

 15. Hai sa ne intelegem, USR-ul nu are absolut nicio credibilitate in contextual in care nu am vazut vreo luare de pozitie in legatura cu mizeriile pe care le-a facut guvernul PNL in aceste 8 luni de guvernare. USR-ul este o anexa mizerabila a PNL/PDL-ului. Oamenii care se asteptau la o altel de politica din partea USR-ului, acel USR care crititca vechea clasa politica, a tacut malc timp de 8 luni la derapajele PNL-istilor si ale presedintelui Iohannis. RUSINE USR! Va readuc aminte ca nu sunteti pe o panta descendenta din intamplare. Sincer, ma asteptam ca USR-ul sa creasca, cum era si normal, dar oamenii vad ca aceasta alianta USR-PLUS a fost un mare FAS!

  • Bine bre Trompi, daca guvernarea PNL e mizerabilă, aia pesedisto aldista ciuma roșie , de mai mult de 4 ani, cum a fost ? Cancer ?
   Mda,zici un mare Fâssss. Oare mai mare decât „PRORomănia” a falsului Pontache ?

  • Amice, eu vorbeam de viitoarea alianta PNL/USR care in proportie de 90% v-a guverna Romania timp de 4 ani. Si daca vrei sa facem o paralela cu PSD-ul, dupa parerea mea, PSD-ul a guvernat decent in ultimii 4 ani si iti vin si cu exemple: a dublat salariul minim pe economie, a marit pensile, a triplat salariile medicilor fara de care nu stiu ce ne faceam in aceasta pandemie, ca fapt divers, datorita salariilor marite, multi medici au decis sa ramana si sa profeseze in Romania, multi medici competenti au plecat de la privat si s-au angajat la spitalele de stat, spitale care au tratat pacientii infectati cu COVID-19, au fost si medici care s-au intors din strainatate ca sa profeseze in Romania, atrasi de salariile mai mult decat decente oferite de Ciuma Rosie, dublarea alocatiilor copiilor care a fost mai mult meritul PNL-ului, dar totusi s-a intamplat in guvernarea PSD, marirea salariului minim in domeniul constructiilor, salariu care reprezenta o mizeria la ce nivel de munca prestau oamenii din acel domeniu, si ca sa inchei, PSD-ul a lasat Romania cu cea mai mare Crestere Economica din UE. Eu zic ca s-au facut destule lucruri bune in 4 ani pentru romani si Romania, dar sunt constient ca se putea mai mult, mult mai mult dar greselile au fost si ele intr-un numar foarte mare si sa fim sinceri, au fost taxate la randul lor si pe buna dreptate. Dar hai sa vedem ce ne rezerva urmatorii 4 ani de guvernare de dreapta, si apoi sa vedem care a fost CANCERUL si CIUMA cea mai mare pentru Romania, cea Rosie sau cea Galbeno-Portocalie/USeRoPLUS-ista. Eu am mari dubii ca in urmatorii 4 ani se vor face macar pe jumate din lucrurile bune pe care le-a facut Ciuma Rosie in ultimii 4 ani, mari dubii, mai ales la ce am vazut in ultimele 8 luni. Repet, este o parere personala.

  • Eugen vezi ca nu ești pe Sputnik, debilule

  • @Eugen _ „Hai sa ne intelegem…”

   Nu despre cine semnalează încălcarea legii este vorba în articol, ci despre faptul că ea a fost încălcată și că este necesar să reintrăm în legalitate.

 16. PSD este o adunatura de escroci tradatori iar alianta pesedisto-aldisto-udemerista este o alianta toxica pentru Romania.

  Udmr ar trebui declarata de Statul Roman organizatie subversiva care incurajeaza anti-romanismul si iredentismul de tip fascist.

 17. Super! Mulțumim PZD ca ne protejează!!

 18. PSD joaca la cacealma cu UDMR. Ii promite Ardealul, pe care nu l-a avut niciodată.

 19. La un moment dat PSD-ALDE, acest anus contra naturii al politicii romanesti va fi nevoit sa accepte ca rapoartele SRI sa devina publice !

  PS. Cu acel prilej sper sa avea posibilitatea sa aflam la ce perversiuni s-a pretat „Ilona Centurista”fata de „Imparatul Rosu”pt a obtine in Parlament cate ceva : daca nu o lege favorabila pt comunitate, macar un amendament la o lege nefavorabila, plus o suplimentare de privilegii materiale pt sefimea udemerista !

  PPS. Cat de curand va fi momentul acesta !

  • Erata:
   La PS se va citi in loc de „Cu acel prilej sper sa avea…” „Cu acel prilej sper ca vom avea…”

 20. Despre extremism romanesc nimic? Baietii viteazi de la valea uzului? Aia ce sunt?

  Du-te dracului SRI. Mai bine bagati niste spioni in HR sa cumpere mici cu camera ascunsa. Ca de asta va platim taxe.

  • Cu siguranță o să scrie și de ăia, dar trebuie să mai treacă un cincinal. Nu m-ar mira ca informațiile despre ungurii extremiști să fie de pe vremea lu’ pazvante. Au fugit în Ungaria vreo doi de la UDMR căutați de justiție cu SRI pe post de notar (drac’ știe cum au plecat fără ca SRI să știe în avans, probabil au scris un raport după aia și asta a fost tot), dar o să aflăm prin 2025. Valea Uzului o să vină la rând în 2030-2035. SRI-știi care se simt ofensați să n-o ia personal. Odihniți-vă că mâine aveți de lucru să-mi demonstrați că mă înșel, prin rezultate nu prin comentarii pe net.

  • Au raspuns pe limba idiotilor care au implementat ideea sacilor negri pe crucile romanesti!

 21. Haideti mai oameni buni, stim cu bine cine e SRI ul …..noi ungurii, niciodata n-am vrut autonomie, nici nu s-ar putea, asta stie si un copil de clasa a V -a. Dar, UDMR care este uniunea Neptunista si a facut alianta cu jocul murdar al politicii romanesc , pt pretul de anul acesta 29 milioane de euro, ei insista cu prostia asta de autonomie , SRI ul fiind regizorul. Trebuie facut sí tinut tensiune interetnic, altfel oamenii si-ar da seama ce se intampla in jurul lor. Respect sí voie buna!!!!

  • Istvan, suntem multi unguri care ne dorim autonomia. Nu numai a Tinutului Secuiesc, dar si a Transilvaniei. Si sunt multi romani care isi doresc acelasi lucru. Autonomia ne ajuta sa ne dezvoltam. Pe toti. Inclusiv pe modloveni. Si ne ajuta sa pastram specificul local.
   Solutia pentru dezvoltarea Romaniei e simpla: autonomiile locale sau federalizarea. Altfel se duce totul de rapa. Bucurestiul isa va trage spuza pe turta lui, restul va sta cu mana intinsa.

  • @Robert… esti un mincinos. Si am sa argumentez. Ce anume este „bucurestean”, in conducerea de la Bucuresti? Toti cei care conduc, care iau decizii la Bucuresti, sunt persoanele numite din „baronatele” din tara. Orice sef de partid, isi bazeaza puterea „centrala” pe sprijinul hoardelor din teritoriu. Dragnea care lasa impresia ca este stapan pe partid, in fiecare moment in care puterea ii era contestata, mai ales din Sud (vezi episoadele cu gasca Stanescu din Olt sau gasca Badalau din Giurgiu ), pleca in turneu in Moldova(Vaslui, Neamt), Transilvania(Alba, Bistrita, Bihor, plus judetele aflate in co-proprietate cu UDMR-ul) si Oltenia(Mehedinti, Dolj) pentru asi consolida puterea contestata. La schimb cu sustinerea puterii centrale, venea si impunerea in ministere si directii a oamenilor din propriile gasti. Cand spuneti ca „Bucurestiul se opune….”, de fapt tot gloata baronilor judeteni se opune. Daca vreunul din judete, are o propunere de infrastructura in zona sa, nu se va face nimic, deoarece in minister sau directie, la un anumit nivel, persoana de care trebuie o aprobare, este din alta gasca a aceluiasi judet sau a judetului alaturat. UDMR-ul, la fel ca si PSD, PNL, ALDE, Pro-Romania cunosc foarte bine mecanismele acestea. Pe filiera aceasta au venit „renumitii” Andrusca, Teodorovici, Cuc, Bran, Trif, Fifor, Olguta, Manda, …. . Completeza tu, cu cei de la UDMR. PSD Cluj, prin gura lui Horia Nasra, declara in 2018, ca guvernul Dancila are cei mai multi ministri din Transilvania (https://romanialibera.ro/actualitate/ce-castiga-organizatiile-psd-din-ardeal-dupa-remaniere-754173). Si asta este doar partea vizibila, ministrii, caci acelasi mecanism se repeta la toate nivelurile. Romania, este de facto o tara feudalizata, autonomizata. Totul se rezuma la „juramantul de credinta” al vasalilor trimisi la Bucuresti, catre seniorii lor feudali din baronatele judetene. Nu are nimic de-a face cu competenta, profesionalismul, cinstea … Ba mai mult, isi mai dau si la gioale, unii la altii. Asta este Romania. O tara „federalizata”. Cand spuneti, „Bucurestiul va fura… „, este o mare minciuna. Nu este nimic bucurestean in conducerea tarii. Hienelor!

 22. Daca tot vorbim de un politician din Bacau ar fi bine ca G4Media sa scrie si despre extremistii nationalisti care s-au dus acuma in plina stare de urgenta in Valea Uzului cand teoretic deplasariile/meetingurile nu erau permise…

 23. Ipocrizie, numele tau este Ion Cristoiu.Spune astazi nici mai mult nici mai putin ca din cauza luiJohannis nu s-au dezbatut in parlament rapoartele SRI pe anii 2015, 2016, 2017, 2018 nu din cauza cardasiei dintre PSD si UDMR.Dimensiunile talentului lui nu pot acoperi galeata delaturi marxiste cu care vrea sa spel si sa reabiliteze Ciuma Rosie, vezi cazurile Adrian Nastase , Viorica Dancila si mai nou Marcel Ciolacu. A intuit gafa de proportii facuta de acesta prin sustinerea proiectelor anticonstitutionale ale UDMR sil- aparat din rasputeri, bineinteles fara nici un rezultat. , A urmat declaratia ministrului de externe ungar : cu PSD ne intelegem din priviri.Rapoartele SRI nediscutate in parlament sunt dovada suprema a cardasiei PSD -UDMR.Ion Cristoiu va ramane cu renumele de agitatorul si spalatorul de cadavre a Ciumei Rosii Nu se vede defel ca a facut facultatea la Cluj , nu s-a prins nimic de el, pentru ca il vede pe Kelemen Hunnor Presdintele Romaniei.Halal!

 24. De curiozitate întreb că nu știu: fac partidele campanie în zonele minoritare în limba minorităților?

 25. Se stia ca USR-istii sunt securistii din politica, acum doar o fac pe fata facand propaganda securistilor din SRI.