G4Media.ro

Papa Francisc susține că Viktor Orban i-a spus că Putin intenționează să…

Sursa foto: Facebook / Orban Viktor

Papa Francisc susține că Viktor Orban i-a spus că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai: „Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Nu există suficientă voință pentru pace”

Papa Francisc a declarat că premierul ungar Viktor Orban i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârșitul lunii aprilie, că președintele rus Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai, de „Ziua Victoriei” în Rusia, relatează CNN.

Papa a făcut aceste comentarii pentru ziarul italian Corriere della Sera într-un interviu publicat marți.

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a afirmat Papa Francisc.

„Acest lucru ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci și de Crimeea, de Odesa, de a lua Ucrainei portul de la Marea Neagră, de tot”, a explicat Suveranul Pontif.

„Nu există suficientă voință pentru pace. Sunt pesimist, dar trebuie să facem toate gesturile posibile pentru a opri războiul”, a spus Papa.

Liderul religios de la Vatican a repetat declarațiile anterioare potrivit cărora este pregătit să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu Putin și a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

„Nu am primit încă un răspuns și insistăm în continuare, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu dorește să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate, cum să nu o oprești? Acum 25 de ani am trăit același lucru cu Rwanda”, a spus Papa Francisc.

Papa a spus că nu va călători deocamdată la Kiev, trimițând în schimb un reprezentant.

„Mai întâi trebuie să merg la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar și eu sunt preot, ce pot să fac? Voi face tot ce pot. Dacă Putin a deschis ușa”, a mai precizat Suveranul Pontif.

Sursa foto: Facebook / Orban Viktor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. Doamne ajută, măcar atât, aș fi scris ceva și despre starea lui dar mă abțin. Să termine odată masacrul, piticul drq.

 2. e Kiril acolo sa pazeasca satana

 3. Daca a zis Horban stam linistiti

 4. RuZnacii chiar isi inchipuie ca razboiul se va termina cand vor spune ei? Ukraenienii nu vor accepta niciodata cedarile de teritorii si nu se vor lasa pana nu-i vor scoate in suturi pana si din Criiimeea.

 5. RuZnacii chiar isi inchipuie ca razboiul se va terrrmina cand vor spune ei? Ukraenienii nu vor accepta niciodata cedarile de teritorii si nu se vor lasa pana nu-i vor scoate in suuuturi pana si din Criiimeea.

  • Pai se poate: rușii își iau calabalâcul si se întorc dincolo de granita… aia oficiala.
   Si e gata!
   Merge, ce ziceti?

 6. E clar, de mâine se scumpește gazul în Ungaria . Orban pe făraș. Spionul de la externe va fi promovat de ruși la putere, iar Orban va avea soarta lui Ceașcă .

  • Gazul nu se scumpește la ei, ungurii au contract cu Rusia pe 10-15 ani la preturi bune.
   Poate motorina si benzina, desi si astea sunt plafonate.

  • Sa nu confundam visele (unora) cu realitatea. Parca citeam nu demult ca opoziția câștiga alegerile în Ungaria.

 7. 2 penibili

 8. Radio Erevan raspunde:
  Asa e, doar ca nu e vorba de terminarea rzb0iului, ci de o declaratie oficiala de razb0i si nu era victor orban, ci vladimir putin, cu masca de silicon si costum cu burta.

 9. Orban, papagalul lui Putin.

 10. Orban nu are de unde se știe când se termina azboiul. Războiul se termina când USA și Rusia vor acest lucru. Eu asa știu ca Orba a cerut susținerea Papei pentru a restabili pacea. Dar evident Orban asa este prezentat parca ar știe tot de unele „surse binevoitoare”