G4Media.ro

Papa Francisc, despre condiția femeii în societate: ”Este folosită, plătită mai puțin…

sursa foto: Vatican Media

Papa Francisc, despre condiția femeii în societate: ”Este folosită, plătită mai puțin pentru că este femeie/ Dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă”

Femeile sunt „principalul deşeu” în mare parte din lume, a afirmat sâmbătă papa Francisc, denunţând această situaţie pe care a numit-o un „flagel”, transmite agenţia de presă ANSA, transmite Agerpres.ro.

„Demnitatea şi drepturile fundamentale ale fiecărei persoane trebuie respectate: educaţie, muncă, libertate de exprimare şi aşa mai departe. Acest lucru este valabil mai ales în cazul femeilor, deoarece ele sunt mai uşor supuse violenţei şi abuzului”, a spus papa Francisc.

„Femeia este principalul deşeu. Nu putem rămâne tăcuţi în faţa acestui flagel al vremurilor noastre”, a declarat pontiful argentinian, care marchează luni 10 ani ca papă.

„Femeia este folosită”, a subliniat el. „Eşti plătită mai puţin pentru că eşti femeie. Apoi, dacă te văd însărcinată, îţi iau locul de muncă. Este un obicei folosit în oraşele mari, spre exemplu cu maternitatea”, a adăugat papa.

„Să nu lăsăm femeile să devină victime ale abuzului, exploatării, marginalizării şi presiunii nejustificate fără o voce. Să fim vocea durerii lor şi să denunţăm cu fermitate nedreptăţile la care sunt supuse, adesea în contexte care le privează de orice posibilitate de apărare şi de mântuire”, a mai spus liderul de la Vatican.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Papa e rusofil și acoperă pedofilia din biserica catolică.
    Nu are nicio valoare ce spune.