G4Media.ro

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat definitiv/ Monumentul istoric a…

sursa foto: Info Sud-Est

Palatul Reginei Maria din Mamaia revine la stat definitiv/ Monumentul istoric a fost vândut ilegal în 2003, la prețul unui apartament, unei firme controlate de Bittner-Petrache-Vântu

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție din România au decis, miercuri, că Palatul Regal din Mamaia a fost privatizat ilegal, în anul 2003, și că monumentul istoric se întoarce în patrimoniul statului român, transmite Info Sud-Est.

Conform deciziei instanței, monumentul istoric a fost vândut de societatea de stat Mamaia SA către compania SC Light System SRL fără respectarea dreptului de preempțiune al statului, o decizie în premieră dată de instanțele din România.

Decizia Curții Supreme a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanța în anul 2020 prin care contractul de vânzare cumpărare a fost anulat.

Info Sud-Est a scris în premieră despre vânzarea Palatului Regal din Mamaia în 2014 și a militat pentru anularea contractelor de vânzare cumpărare, prin conferințe și campanii de presă de-a lungul anilor.

Abia în 2018 ministerul Culturii, condus la acea vreme de George Ivașcu, a atacat în instanță contractul prin care Vila Reginei Maria a fost privatizată în anii 2000.

Citește articolul complet pe Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Foarte buna vestea,avem un precedent ce poate sa fie invocat si in alte spete cand statul a fost vandut!

  2. Ati uitat sa mai mentionati un nume in aceasta combinatie de furt : Adrian Nastase. El si cu Dana Nastase erau liderii acestui grup infractional organizat .Asa, ca informare.

    • Ei si tu acum… dnul Nastase inca isi revine dupa trauma „tentativei de suicid”. Nu putem sa ii provocam si alte suferinte emotionale

  3. Cine a vandut acest patrimoniu sa intre la ” beciul domnesc”.

  4. habar nu aveam de acest castel. semana cu cel din balcic. daca nu cumva ati incurcat pozele si chiar ala e. 🙂

  5. Și totuși, în sondaje și la alegeri, PSD e pe primul loc. Apoi vă mirați că suntem tratați în lume ca ultimele nimicuri ambulante, ca o nație de hoți de cea mai joasă speță. De ce oare?

  6. 30 de ani. Ce atata graba, duoamna justitie?

  7. Excelent, acum mafia USL 2 îl poate vinde din nou.