G4Media.ro

Palatul Episcopal din Oradea, distrus de un incendiu în 2018, va fi…

Sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Palatul Episcopal din Oradea, distrus de un incendiu în 2018, va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării / Lucrările s-au oprit în primăvară din lipsă de fonduri

Palatul episcopal greco-catolic din Oradea, distrus de un incendiu în 2018, își va recăpăta strălucirea de altă dată, în urma unei finanțări de 39,8 milioane de lei din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, transmite Rador.

Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Cseke Attila. Din acești bani va fi restaurat şi reabilitat complet interiorului clădirii. În scurt timp va începe procedura de achiziţie publică a lucrărilor, iar în primăvară va fi desemnat un antreprenor care să înceapă lucrările. Dacă totul se va derula normal, lucrările vor fi finalizate în anul 2025, a mai precizat ministrul.

În august 2018, un incendiu puternic a devastat Palatul episcopal. Focul a pornit pe acoperişul clădirii, iar apoi s-a extins la etajul întâi al imobilului. Tavanul etajului s-a prăbuşit, din pricina flăcărilor, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 1.300 de metri pătraţi.

După incendiul devastator, au fost începute lucrări de renovare. Fațadele și acoperișul au fost refăcute însă apoi lucrările s-au oprit din lipsă de bani, relata PRO TV în martie 2022.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Cine administra locul? De ce sa se dea din banii mei pt prostia,nepasarea altora? Eu ca pensionar cu 1200 lei pot sa-mi fac asigurare pe casa si ditamai palatul nu?!? Nerusinati!

  • „În data de 25 august 2018 Palatul Episcopal Greco Catolic a fost mistuit de un incendiu devastator care a distrus acoperișul și interiorul etajelor superioare.

   Palatul a fost preluat în administrare de Primăria Oradea, care s-a angajat ca în trei ani să îi redea strălucirea. In august 2020 fațadele și acoperișul palatului au fost refăcute.”

   Nu mi se pare corect ca eu din Bucuresti sa platesc pentru renovarea din Oradea!

 2. Pentru spitale noi si moderne NU AVEM BANI
  Dar avem bani pentru biser1ci , popi si pensii speciale
  Stie cineva o tara mai salbatica decat Romania ?