G4Media.ro

(P) Alegeri prezidențiale: Dan Barna vrea o nouă Lege a Sănătății

(P) Alegeri prezidențiale: Dan Barna vrea o nouă Lege a Sănătății

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale susține că este nevoie o nouă Lege a Sănătății care să redea prevenției și medicinei de familie rolul lor esențial în orice sistem medical modern. Asistența medicală nu trebuie să mai fie o povară financiară pentru familiile și așa încercate de boală.

Legea actuală a Sănătății este veche de 13 ani și a suferit mii de modificări și amendamente. În 2007, când a fost aprobată legea nr. 95, nu existau nici sistemul informatic, nici spitale construite din donații, nici posibilitatea de a analiza științific cantități uriașe de date despre sănătatea populației cu ajutorul tehnologiei, nici conceptul de medicină bazată pe valoarea serviciilor medicale.

Pe hârtie, statul român le oferă cetățenilor săi servicii medicale extinse, dar în realitate fiecare dintre noi știm că trăim într-o mare minciună oficială. Serviciile medicale nu sunt plătite la valoarea lor reală, achizițiile efectuate în sistemul medical sunt infestate de corupție, investițiile nu se bazează pe nevoile oamenilor, ci pe interesele unor cercuri de putere.

Și în tot acest timp, costurile cu serviciile medicale au devenit o problemă din ce în ce mai apăsătoare pentru milioane de familii. România se numără printre țările europene cu o rată mare a populației expuse la cheltuieli catastrofice din motive medicale. Acest lucru înseamnă că sunt foarte multe familii care au ajuns la sapă de lemn atunci când cineva drag s-a îmbolnăvit.

”Avem nevoie de o nouă lege a sănătății care să țină costurile sub control. Voi iniția un grup de lucru pentru o nouă lege a sănătății, care va implica toți actorii relevanți ai sistemului: reprezentanți ai pacienților și ai organizațiilor societății civile cu activitate în domeniul sanitar, reprezentanți ai universităților de medicină și ai departamentelor de sănătate publică, experți în economie și politici de sănătate, reprezentanți ai medicilor de familie, ai asistentelor medicale și moașelor, ai managementului din sistemul medical public și privat”, a declarant Dan Barna candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Această nouă lege a Sănătății trebuie modernizeze sistemul de asigurări de sănătate pe principii de cost-eficiență. Românii sunt printre cetățenii europeni care au cheltuieli medicale direct din buzunar peste media UE și în creștere. Ca rezultat, accesul la servicii medicale de calitate este redus, iar oamenii devin mai săraci și mai bolnavi. Sistemul de asigurări de sănătate trebuie modernizat astfel încât statul să le poate oferi românilor protecție financiară în caz de boală și acces la servicii medicale atunci când au nevoie.

”Noua lege a sănătății trebuie să redea medicilor de familie rolul de temelie a sistemului medical, atât prin stimulente profesionale și financiare, cât și prin programe inovatoare care să crească accesul oamenilor din toate mediile de rezidență la asistență medicală. Voi susține creșterea ponderii bugetului alocat medicinei de familie de la 6%, cât este în prezent, la 10% – un nivel apropiat de media statelor europene”, explică Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la Președinție.

În plus, noua lege a sănătății va avea reguli noi, mai flexibile, privind stimulentele fiscale acordate activităților din domeniul cercetării și inovației din sfera medicală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. In mod normal, Barna ar trebui sa vrea innoirea tuturor legilor, nu numai a Sanatatii, pornind, bineinteles, de la Constitutie.

  • Ai dreptate, defapt totul e putred nici nu stii cu ce sa incepi;

  • Adica cum vine asta , sa vrea Barna , dar ce e dupa ce vrea el , ce poporul nu are nimic de spus .adica ce inoire a legilor ,adica vrea pantofi noi cu scirt ,

 2. Ce are de declarat in privinta onanistilor, au si ei dreptul la parteneriat civil cu gonflabila? Daca comunitatea #LBGT a prins asemenea glas.

  • Onanismul nu este ce crezi tu OANA .Gonflabila nu are legatura cu onanismul , doar mina drapta sau stinga in combinatie cu cele doua degete de la suportul paletei in stil chinezesc . Desigur daca nu se ofera cineva sa sa isi imprumute mine intr-un scop caritabil .Oana sa nu faci asta , sa nu te apuci sa iti lipesti aratoarele de la mina in interes propriu .

 3. Intre dorinta si putinta este cale lunga.

 4. Cum ne-a mintit Sorina Pintea cu N’spe LEGI in domeniul Sanatatii, TOATE PROMISE in Programul maret de guvernare al PSD:
  – Legea noua a Sanatatii(6 Martie 2018: „Sistemul sanitar are nevoie de mai multe fonduri, iar un un nou sistem de finantare a Sanatatii va fi prevazut de o noua lege, la care se lucreaza in acest moment, a declarat Sorina Pintea, marti, pentru Europa FM.
  O noua a Lege a Sanatatii va fi gata in acest an, a mai anuntat ministrul.”
  http://www.ziare.com/sorina-pintea/ministrul-sanatatii/cine-vrea-servicii-medicale-scumpe-in-spitalele-de-stat-ar-putea-plati-o-noua-asigurare-medicala-1504754
  TERMEN in Programul PSD „Adoptarea Legii sănătăţii cel târziu la 31 decembrie2017”

  – Legea Preventiei avea TERMEN in Programul PSD la 1 Aprilie 2017.
  (https://www.zf.ro/eveniment/sorina-pintea-ministrul-sanatatii-anunta-doua-proiecte-noi-de-lege-pentru-preventie-si-profesiile-medicale-18158481)
  ” 5 Iunie 2019: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că draftul pentru Legea prevenției este aproape finalizat, urmând să fie gata în MAXIM 1 Lună. Legea are ca principal scop „asigurarea accesului universal şi echitabil la servicii medicale sigure, eficace, eficiente”, explică ministrul, potrivit Mediafax.
  https://www.stiripesurse.ro/sorina-pintea-a-pregatit-o-noua-lege-in-domeniul-sanata-ii-cream-premisele-ca-tot-ce-apare-nou-i_1356601.html
  „Aprobarea Legii preventiei. Trebuia să fie adoptată la 1 aprilie 2017. Ce s-a întâmplat.
  https://partidulpromite.ro/aprobarea-legii-preventiei-ce-inseamna/

  – Legea vaccinarii
  https://www.digifm.ro/stiri/ministrul-sanatatii-vrea-ca-vaccinarea-copiilor-sa-fie-obligatorie-prin-lege-37261

  – Legea transplantului
  https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22822346-sorina-pintea-spune-legea-transplantului-anuntata-initial-cel-tarziu-pentru-luna-septembrie-este-finalizata.htm

  Vorbarie, NU e gata niciuna!

  http://www.cdep.ro/pdfs/oz/Program%20de%20Guvernare.pdf

  • -Insirind cuvinte goale ce din coada or sa sune -criticilor mei M.E-. Este doar un exemplu , cititi programul de guvernare PSD aratat pe toate posturile tv in anul 2016, ce a permis ceea ce acum vedem si probabil intelegem cu totii.

 5. Domnule Barna. Va rugam sa va detasati de aceasta modalitate de exprmare ,ce probabil va este impusa de altii ,folosita in prezentarea unor adevaruri imediate si a unor evident necesare schimbari in Constitutia Romaniei si in mare parte din legile ce au fost modificate de fosta guvernare . Domnule Barna dorim sa fiti dumneavoastra insasi cu bune si rele , nu mai incercati sa creati o poza ,o imagine ce din pacate nu va avantajeaza . Noi cei care am votat USR-PLUS dorim in primul rind o transparenta totala si o imagine , a celui care in media reprezinta asta, adevarata ,nefalsificata de presupusi formatori de opinie .