G4Media.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va folosi litere grecești pentru introducerea unui nou…

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va folosi litere grecești pentru introducerea unui nou sistem de denumire a variantelor COVID-19: ”Nicio ţară nu trebuie stigmatizată”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni un nou sistem de denumire pentru variantele Covid-19, astfel că, de acum înainte, va folosi litere greceşti în cazul versiunilor descoperite în ţări ca Marea Britanie, Africa de Sud şi India, relatează BBC.

Varianta descoperită în Regat este etichetată drept Alpha, cea în Africa de Sud – Beta, iar cea în India – Delta.

OMS a spus că a luat această decizie pentru a simplifica discuţiile, dar şi pentru a ajuta la înlăturarea stigmatului numelor.

La începutul acestei luni, guvernul indian a criticat denumirea variantei B.1.617.2 – descoperită în ţară, în octombrie 2020 – ca „variantă indiană”, deşi OMS nu a etichetat-o vreodată oficial aşa.

„Nicio ţară nu trebuie stigmatizată pentru detectarea şi raportarea de variante”, a scris Maria Van Kerkhove, director al OMS, pe Twitter. Ea a făcut apel pentru „supravegherea solidă” a variantelor şi pentru împărtăşirea datelor ştiinţifice, pentru a ajuta la oprirea răspândirii.

Literele vor fi folosite atât pentru variantele preocupante, cât şi pentru variantele de interes. Lista a fost publicată pe site-ul OMS.

Aceste litere greceşti nu vor înlocui denumirile ştiinţifice. Dacă sunt identificate oficial mai mult de 24 de variante, sistemul va rămâne fără litere greceşti şi va fi anunţat un nou program de denumire, a declarat Van Kerkhove pentru Stat News.

Luni, un cercetător care consiliază guvernul britanic a spus că ţara se află în faza de început al celui de-al treilea val de infecţii cu noul coronavirus, alimentat în parte de varianta Delta. La finalul săptămânii trecute, Vietnamul a anunţat că a descoperit o variantă ce combină Alpha şi Delta, care se răspândeşte mai repede şi este foarte periculoasă.

sursa: News.ro, sursa foto: Captură foto JHU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ASTA ERA PROBLEMA, LITERELE ALFABETULUI…

 2. Normal ar fi fost sa le denumeasca prin silabe chinezești (având în vedere originea virusului). Deci variante Jin, tao, mai, xi, zhang etc. Ai bineînțeles ideogramele corespunzatoare

 3. Pai grecii nu sunt ofensati ca se folosesc literele alfabetului lor?

 4. OMS,a stigmatizat totul,si toate tarile!
  Dictatura mondiala,neomarxista!

 5. Gripa spaniola nu v-a mai deranjat atata, acum s-au plans China si India si repede ati sarit, sa nu se supere.
  Mizeria asta de ONU….

 6. Ce prostie. Ca sa fie totul confuz.

 7. Pai stai putin garcon(scz de aproprierea culturala a francezilor,miscuzi(deci si italienilor scuze)) de ce litere grecesti?Stai asa,de ce nu chirilice/latine si de ce nu cifre arabe(care se pare ca de fapt erau descoperite in India,trebuie sa rezolvam si disputa asta) si mai departe de ce nu cifre romane?
  Vi se pare corect?De ce neaparat litere grecesti?Ce,astia sunt mai extraordinari?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.