G4Media.ro

Organizația Mondială a Sănătății: „O tragedie umană inimaginabilă” în azilurile de bătrâni

Organizația Mondială a Sănătății: „O tragedie umană inimaginabilă” în azilurile de bătrâni

Ravagiile pandemiei de coronavirus în azilurile de bătrâni, care reprezintă până la jumătate din numărul de decese înregistrate în anumite ţări europene, sunt o „tragedie umană inimaginabilă”, a declarat joi directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, preluată de Agerpres.

În aceste centre, unde îşi doreşte ca lucrurile să evolueze, situaţia este „profund îngrijorătoare”, a spus Hans Kluge în cadrul unei videoconferinţe de presă organizate la Copenhaga, unde îşi are sediul Biroul Regional pentru Europa al OMS.

Potrivit calculelor preliminare ale instituţiei, „până la jumătate din decesele de COVID-19 au fost ale unor rezidenţi ai centrelor de îngrijire de lungă durată”, a spus el.

Astfel, până pe 13 aprilie, din cele 444 de decese înregistrate în Irlanda, 55,2% au fost în aceste centre. Pe 15 aprilie, Franţa raporta că 49,4% din morţii de COVID-19 locuiau în centre aşa-numite EHPAD (Stabiliment de găzduire pentru persoanele în vârstă dependente), potrivit datelor comunicate de OMS agenţiei France Presse.

Din punctul de vedere al lui Hans Kluge, „există o nevoie imediată şi urgentă de a regândi şi de a  funcţionarea” acestor unităţi în contextul epidemiei.

Este vorba în special despre prioritizarea testării, de echiparea corespunzătoare a îngrijitorilor şi de organizarea de unităţi speciale pentru bolnavii de COVID-19, chiar înainte de apariţia primelor .

Pentru că, a subliniat el, „chiar în cazul persoanelor foarte în vârstă care sunt fragile şi trăiesc cu multiple boli cronice, multe au şanse bune de a se restabili dacă sunt bine îngrijite”.

Aproape jumătate din cazurile declarate de COVID-19 în lume au fost înregistrate în regiunea Europa a OMS, care se întinde între oceanele Atlantic şi Pacific şi cuprinde 53 de ţări foarte diferite, inclusiv Rusia şi Andorra. În total, 110.000 de persoane au murit de COVID-19.

Instituţia ONU se îngrijorează de creşterea numărului de  în regiunea sa estică, în special în Rusia, Turcia şi Ucraina.

Image by whitfieldink from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Tragedia umana inimaginabila se intampla din cauza organizatiei mondiale a sanatatii

 2. Vai vai ce îngrijorată e OMS. Ce naiba? N-ați vrut voi să scăpați de bătrâni? Că sunt un risc, că poluează, că vă mănâncă bani că aia si că ailaltă, păi nu? Asta ați făcut! A sunat goarna, si la un semn al unora, s-a înfăptuit! Nu ăsta era planul? Că eram prea mulți pe planetă, no? No bine, dar cum se cheamă treaba asta? Lacrimi de crocodil? N-ai să vezi! Dar stim cum e. Vine rândul la fiecare „nemuritorilor”!

 3. La zid cu voi, tradatorii romani din oms! Criminalii sa plateasca!

 4. Acum,

  marele expert român în politici sociale, cel care a conceput actualul sistem de pensii din Romania, dl. sociolog ing. rector al Universității din București, Marian Preda, îndrumătorul pe care l-am ales nu știu de ce pentru realizarea licenței care privea familia formata dintr-un singur părinte și copil/copiii mi-a recomandat așa:

  -o carte numita Azilul, absolut nicio legătură cu subiectul licenței
  -o baza de date MISSOC, o prostie de altfel.

  Citiți Azilul și cruciti-va de ce marxismul a înflorit că știrul in ograda lui Zamfir.

 5. OMS va avea niste surprize curand! Si nu dintre cele mai placute!

 6. OMS avea cunostinta da acest virus de la sfirsitul luni decembrie 2019 si nu a luat nici o masura nu a avertizat lumea ca de la China se va raspândi in lume un virus mortal.In 14 ianuarie 2020 OMS anunta ca indagini preliminare conduse de chinezi „nu demonstreaza transmitetea acestui virus la individ la individ „

 7. Să serviți muia cu tămâie, ba danezilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.