G4Media.ro

Orban: Raed Arafat planifică o deplasare la Alba şi Sibiu pentru o…

Orban: Raed Arafat planifică o deplasare la Alba şi Sibiu pentru o evaluare a situaţiei sanitare/ Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că secretarul de stat în MAI Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară şi urmează să ia o decizie în privinţa carantinării.

„Avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punct de vedere al sănătăţii publice, care este pus la punct de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă DSP propune carantinarea, procedura este să fie avizată propunerea de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat Raed Arafat. Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în 2 judeţe – Alba şi Sibiu – pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a spus Orban, întrebat în legătură cu faptul că DSP Sibiu a propus carantinarea oraşului.

El a apreciat că, din evoluţia cazurilor, se poate presupune decizia de carantinare la Sibiu.

„Din ce vedem evoluţia, pe baza evaluărilor, poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum este o tendinţă, din cât am văzut, de atenuare a curbei de creştere a numărul de cazuri. La Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu întruneşte condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a adăugat Orban.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Credeam ca se lucreaza de acasa pe cat posbili. Se duce sa numere paturile si mortii inca o data? Nu ii crede pe aia de la fata locului? Daca nu ii crede, sa ii inlocuiasca, nu sa plimbe ciuma intre judete.

  • Numai la mafia PRO-USL-PSD ”se lucreaza de acasa” cu julieni analfabeți ”pe cat posibil”, dacieni sputnikari care au ”credința” de slugă în sânge și ”plimba ciuma” roșie prin gură înainte să o înghită

  • Ignorati-l pe bad@.e plătit de Sica

  • Cine putea să sară în ajutorul tovarășului sputnikar, altul decât postacul ss-âit care trollează până transpiră pentru mafia PRO-USL-PSD.

 2. Ce tare…
  Toate celelalte decizii din județe au fost aprobate telefonic…
  La Sibiu care e printre primele in Europa la rata de infectare, mergem in vizita de lucru, ca Nicu Ceaușescu.
  Nasol moment, herr President!

  • De unde reiese că „cetățenii” ăștia sunt tolli? Pentru că de Maramureș sau Sălaj, unde domnește mafia PRO-USL-PSD nu scot o vorbă. Dacă ar fi niște simpli comentatori, ar avea o poziție cât de cât echilibrată dar deh, sunt prea slabi ca postaci și nici ăia care le dau punctajul nu-i învață să disimuleze câtuși de puțin. Nu mai sunt trolii de pe vremea lu’ Lenuța, asta r, de-aia va „înfrânge” iar mafia securistă, cu așa panarame de boți.

  • Bad@-doar un dement galben plătit din bani publici

  • Papagalul ss-âit care clonțăne ”pe bani publici” pentru mafia PRO-USL-PSD repetă aceleași două cuvinte pe care a reușit să le învețe.