G4Media.ro

Orban: Fondul de Dezvoltare și Investiții nu are niciun leu real în…

Orban: Fondul de Dezvoltare și Investiții nu are niciun leu real în buget. Toate contractele pentru care nu s-au plătit avansuri încetează odată cu adoptarea modificărilor la OUG 114

Fondul de Dezvoltare și Investiții nu are niciun leu real în buget, iar toate contractele pentru care nu s-au plătit avansuri încetează odată cu adoptarea modificărilor la OUG 114, a declarat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței în care Guvernul discută în primă lectură proiectul de modificare a OUG 114 pentru care își va angaja răspunderea. Orban a mai spus că PSD i-a păcălit inclusiv pe primarii pesediști, principalii beneficiari ai FDI.

Ministrul Administrației, Ion Ștefan, a precizat că a primit solicitările de plăți pentru PNDL și că până acum au fost achitați 500 de milioane de lei, iar 94 de milioane nu s-au plătit pentru că erau nereguli.

Premierul a cerut verificarea tuturor contractelor și a precizat că a primit și o analiză pe Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI), care „nu are niciun leu real în buget”.

„A fost o formă de plată către primarii PSD pentru campaniile electorale. Dintre contractele semnate, peste 80% sunt către primari PSD, în condițiile în care PSD are mai puțin de 50% din primării. Au fost alocate în mod arbitrar, în mod subiectiv. S-au depus 3100 de proiecte de 58,5 miliarde de lei. Gândiți-vă ce cheltuială. Imaginați-vă dacă nu-i opream cam ce factură ne venea peste un an de zile. Au vrut să angajeze lucrări de 10,8 miliarde, dar au avut plafon de tragere de 300 de milioane și l-au redus la 120 de milioane. Nu aveau de unde să împrumute banii, i-au păcălit pe primari, inclusiv pe ai lor. Din fericire, nu s-au semnat decât contracte în valoare de 5,6 miliarde lei, iar dintre contractele semnate au fost alocate avansuri doar către 40 de contracte. Aici va trebui să facem controale pe toate aceste contracte pe care s-au derulat avansuri. Pe contractele pe care nu s-au făcut, e clar, odată cu desființarea legii nemaiexistând FDI… Trebuie să vedem dacă putem găsi o soluție să recuperăm acești bani. (…) A fost o încălcare flagrantă a legii și un mod de sifonare a banilor publici, astfel încât să nu fie cuprinse în deficitul bugetar”, a spus Ludovic Orban.

Citește și

Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făcute prost

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Nu pricep, FDI nu se desfiinteaza?! Nu e fondul ala creat de Dragnea si dat Comisiei de Prognoza pentru administrare?! Nu era vorba ca aceasta Comisie Nationala de Prognoza se va ocupa de ceea ce stie, adica de prognoze?! Si alea mai mult proaste decat bune!

  2. Si mai intrebasem daca modificarile OUG 114 vor privi si ROBOR? Dar nu stiu ce se intampla.

  3. Pentru fratii Micula aveti bani ? Cati securisti impart prada asta ?

  4. Buget este o banca ?

  5. Tu cre parte a creierului o folosești? Cand ai o sentința definitiva si irevocabila ce mai poti sa faci, mai ales când ai si poprire pe romatsa?

  6. Ca sa inchida gura opiniei publice: „vai spatiul nostru aerian, cine-l mai dirijeaza ?”, „vai isi pierde romatasa licenta”. „Dar platiti-le banii mai repde, nu e timp de pierdut!”
    Tovarasii Micula si tovarasii conducatori au pus-o convenabil… la romatsa!

  7. Cum de unde?nu ai auzit că va creste prețul la gaz cu vreo 20de procente,creste minimul pe economie,etc adică tradus pe românește ,cresc taxele..in loc sa se opereze tăieri in salariile bugetarilor(care la unele categorii chiar vor sa le crească…..na ,urmează un nou an electoral) cresc taxele..asa-i cînd dai salarii și pensii crescute din pix nu din economia reala..cresc taxele,urmează creșterea prețurilor, devalorizare,inflație…o sa ne distram ăștia care am mai rămas prin Romania falita

  8. Ai scris din pix, securiști voștri sau…