G4Media.ro

DOCUMENT Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte…

Foto: Guvern

DOCUMENT Guvernul Orban refuză plăți de aproape 150 milioane lei pentru proiecte PNDL făcute prost

Ministerul Dezvoltării a oprit de la plată facturi de 146 de milioane de lei pentru proiecte PNDL declarate ”neconforme” după un control încrucișat făcut de Corpul de control al ministrului şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), potrivit unui comunicat al ministerului.

În urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investiţii din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea, Vrancea.

Context. În perioada 26 noiembrie – 11 decembrie 2019, Corpul de control al ministrului şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) au verificat 3.084 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL – etapa I şi II. Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte pentru care existau solicitări de plată în valoare totală de 177.129.282 de lei, trimise de unităţi administrativ-teritoriale din 12 judeţe, fiind identificate 38 de solicitări neconforme, în valoare totală de 45.706.000 lei, care vor fi oprite de la plată.

Inspectorii ISC din întreaga ţară au verificat 2.911 solicitări de plată, rezultatele fiind următoarele:

pentru PNDL I, din 410 solicitări verificate:
20 (în valoare totală de 8.327.000 de lei) au fost găsite neconforme
6 (în valoare totală de 3.375.000 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari
celelalte 384 de solicitări (în valoare totală de 217.000.000 lei) vor fi plătite
pentru PNDL II, din 2.624 de solicitări verificate:
86 (în valoare totală de 52.857.000 de lei) au fost găsite neconforme
37 (în valoare totală de 35.932.937 de lei) au fost retrase în mod voluntar de beneficiari
celelalte 2.501 de solicitări (în valoare totală de 1.570.707.281 de lei) vor fi plătite.

„E inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Nerespectând proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decât că nu-şi respectă cetăţenii care i-au ales şi de care ar trebui să aibă grijă. În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme”, a declarat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, potrivit comunicatului citat.

Sursa foto: Guvern

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. ar trebui trasi la raspundere nu doar refuzati la rambursare !
  hoti nenorociti

 2. Si bine face! Asfalt peste pamant, asfalt peste nisip, asfalt peste zapada, lucrari neefectuate dar facturate, etc.

 3. Orbane, vino in Curcani, Călărași, Jud PNL ist de 16 ani, sa vezi cum arată, O MARE GROAPA DE GUNOI!!!Ce nu știi? Știi, dar tot ascunzi gunoiul sub preș cu acest primar penal, care a distrus și distruge com! Mafie ca n Primăria Curcani rar întâlnești, dar când ești protejat de Filipescu( i a botezat nepotul) faci toate ilegalitățile posibile ca, ce sa vezi, te scapa PARTIDUL!Rusine cu un asemenea om susținut de PNL!

  • Nu te impacienta, face parte din ritual, așa se comportă majoritatea , diferența o fac cetățenii care le mai dau peste rât.

 4. Foarte bine!!
  BANII trebuie chibzuiti, nu aruncati pe prostii PSDiste!
  Ca BANII de-acasa TREBUIE sa fie cheltuiti BANII publici, doar ca in Romania NIMENI nu da socoteala!

 5. Azi, de la Ora 12 la 13 la RRA la emisiunea Alexandrei Andon s-a discutat depsre Pactul ecologic al Ursulei Von der Leyn, care aloca 100 Miliarde Euro pentru reducerea efectelor de sera!
  Prin telefon, un Deputat PSD(NU i-am retinut numele!) se arata foarte nemultumit, ca Romania are nevoie de BANI pentru Autostrazi si Cai ferate, nu pentru filfizoane d-astea!
  Iulian Fota, fost cosnilier al lui basescu, invitat in studio i-a replicat: „Pai, de ce in 12 ANI nu le-am facut, desi CE ne-a repartizat Sume URIASE pentru Infrastructura”?
  De ce China in 30 de ANI a CONSTRUIT ce n-a vazut mapamondul, iar Romania mai NIMIC!