G4Media.ro

Orban anunță o posibilă lege care să reglementeze lobby-ul. Despre pensii: să…

Orban anunță o posibilă lege care să reglementeze lobby-ul. Despre pensii: să fie mărite cu rata inflației și cu jumătate din creșterea salariului mediu brut

Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, a anunțat astăzi la finalul unei întâlniri cu președintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, că mediul de afaceri vrea o lege a lobby-ului și va discuta subiectul în coaliția de guvernare.

”Mediul de afaceri susține legea lobby-ului. Am discutat concret, va trebui discutat în coaliție și există susținere pentru un asemenea proiect de lege”, a spus Orban.

El a vorbit și despre buget, arătând că întârzierea vine din cauza negocierilor din coaliție: ”din ce știu eu nu există nici o creștere de taxe și impozite. Nu e o întârziere, guvernul a spus că îl va finaliza până la începutul sesiunii parlamentare. E un guvern nou, de coaliție, întotdeauna discuțiile sunt mai complexe când e vorba de o coaliție (…) Construcția bugetară e afectată de țintele de deficit bugetar, necesitatea de a asigura cofinațarea proiectelor din fonduri UE. Necesită negocieri mult mai complexe”.

Întrebat despre creșterea pensiilor, Orban a spus că susține majorarea acestora cu un procent care să ia în calcul rata inflației și creșterea salariului minim brut pe economie: ”Eu sunt adeptul indexării cu rata inflației și până la 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, ca să creștem puterea de cumpărare (…) Susțin recalcularea pensiilor cu obiectivul de a face dreptate pentru pensionari, să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară. Trebuie realizată recalcularea, la condiții similare de vechime, contribuții să existe pensii similare”. (Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. O TICALOSIE LIBERALA ! Dat liber la spaga ?

 2. Lobby= legalizarea corupției
  Ce a dorit Dragnea face PNL

 3. Lobby-ul n-are nevoie de o lege, are una, una care condamna traficul de influenta. Legiferarea coruptiei e o cale placuta coruptilor, dar nasoala pentru societate.
  Stiu ca unii cred ca lobby-ul nu e trafic de influenta, ca doar il au si americanii. Il au pentru ca ei au facut mai demult ceea ce au facut psd-acii nostri anii trecuti: au legalizat coruptia.

 4. ” Într-o coaliție discuțiile sunt mai complexe”. La fel de complexe erau discuțiile în tandemul Dragnea-Grindeanu, Dragnea-Tudose sau Dragnea-Dăncilă. La fel se întâmplă și azi. Din aceleași poziții cu nume schimbate: Orban-Câțu. Ca mâine iese Ștelică și mitraliază: Altă-ntrebare, altă-ntrebare…
  Aduceți străini să fim și noi guvernați cum se cuvine. Exclus italieni.

 5. Mediul de afaceri vrea să se facă lobby, dar PNL = PSD este cel care vrea să-l şi facă, ca să-i intre parandărătu’ fără pârnaie.

 6. Orban poate să se ducă dracului dacă a fost atât de dobitoc să lase Guvernul pe mâna unui ticălos!

 7. 1)Lobby=Coruptie;
  2)Inflatie reala= 20-35% pe an;
  3)Orban=Dragnea fara catuse);
  -> PNL = PSD.

 8. Organ se pricepe si la Aritmetică când stabileste formula de crestere a pensiilor?

 9. Reglementarea corupției?
  😅😅😅

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.