G4Media.ro

Orban anunță că nu vor fi făcute numiri în conducerea Romgaz. G4Media.ro…

Orban anunță că nu vor fi făcute numiri în conducerea Romgaz. G4Media.ro a scris că Ministerul Economiei propusese ca administratori un controlor de rovignete, un specialist în asfaltări și un consilier la AEP

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că nu va fi făcută nicio numire în Consiliul de Administraţie al Romgaz în aecastă săptămână, în condițiile în care pe ordinea de zi a adunării acționarilor de vineri, 23 octombrie, apare numirea a trei noi membri ai Consiliului de Administrație.

G4Media.ro a scris că cele trei propuneri făcute de Ministerul Economiei nu au nici o legătură cu domeniul energetic.

„Nu va fi nicio numire la Romgaz săptămâna aceasta. (…) Nu sunt numiri, nu folosiţi cuvântul numiri. Nu va fi nicio numire nu numai în această săptămână şi orice numire în Consiliile de Administraţie va fi făcută astfel încât să putem asigura o administrare corectă a companiei”, a spus Orban, citat de Agerpres.

G4Media.ro a scris în exclusivitate că cei trei noi membri propuși de Ministerul Economiei, acționar majoritar la Romgaz, sunt economistul Cristian Firu (controlor de trafic la CNAIR), juristul Andrei Dimitriu (consilier la Autoritatea Electorală Permanentă) și inginerul Virgil Popa (administrator al unei firme care vinde produse medicale, fost viceprimar în Sibiu specializat în asfaltări, declarat incompatibil de ANI).

Întrebat luni seară într-o conferință de presă la Cotroceni de reporterul G4Media.ro despre aceste numiri, președintele Klaus Iohannis a spus că se va interesa la guvern.

Numirile sunt în contradicție atât cu programul electoral al candidatului la prezidențiale Klaus Iohannis, cât și cu programul de guvernare al cabinetului Orban, așa cum a fost votat de Parlament.

Romgaz este cea mai mare companie cu capital de stat din România. Este cel mai mare producător de gaze naturale din România și a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri consolidată de 5,1 miliarde lei.

Romgaz este în cărți pentru a prelua, într-un consorțiu cu OMV Petrom și compania poloneză de stat PGNiG pentru a prelua o parte din participaţia ExxonMobil la proiectul Neptun Deep. Grupul petrolier american Exxon Mobil a confirmat, la începutul anului, că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători, relata, în ianuarie, Reuters. ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Eu citesc in declaratia asta ca numirile sunt amanate pana dupa alegeri – cand se da liber la numiri pe pile (PCR), probabil chiar imediat dupa inchiderea urnelor.

  2. Au bătut puțin în retragere cu candidatul condamnat Ilie și cu acest C.A. Totul pentru imagine. Daca nu ieșea fum, daca nu scriați despre numirile la Romgaz, cei 3 pricepuți erau deja acolo. Cam așa funcționează acum politica, daca nu iese mult deranj, continua, altfel, fac un pas în spate și găsesc cele mai idioate explicații sau acuzații.

    • Foarte bine a procedat G4Media in acest caz.
      Nu la fel de bine face cand acuza PNL pentru ca ar fi votat pentru numirea lui Iodache la Consiliul Legislativ. Contracandidaul Zegrean a obtinut 41 voturi „pentru”, adica voturile penelistilor plus Ana Birceal, care declarase ca il va vota. E deci clar ca useristii au votat pentru Iordache.

  3. Orban e un sarpe, spre deosebire de Ciolacu – un hamster.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.