G4Media.ro

Oraşul New York se confruntă cu prima ninsoare importantă din acest an…

Oraşul New York se confruntă cu prima ninsoare importantă din acest an / Sute de curse aeriene, anulate

Oraşul New York se confruntă cu prima ninsoare importantă din această iarnă, în contextul în care un strat de zăpadă cu grosimea de 4,5 centimetri s-a acumulat în Central Park până marţi dimineaţă, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite, citat de DPA, preluată de Agerpres.

Metropola americană înregistrase în acest sezon un strat de zăpadă de doar 1 centimetru până la furtuna de iarnă care a început să se manifeste luni seară.

Sute de zboruri spre şi dinspre New York au fost anulate marţi, inclusiv 150 de curse pe Aeroportul LaGuardia, potrivit site-ului de monitorizare a traficului aerian Flight Aware. Peste 24 de zboruri au fost amânate pe Aeroportul LaGuardia, unde stratul de zăpadă a ajuns la o grosime de 6,8 centimetri.

Aproape 100 de curse spre şi dinspre Aeroportul JFK au fost anulate marţi şi alte 70 au fost amânate. Potrivit NWS, grosimea stratului de zăpadă care s-a depus pe pistele acestui aeroport a fost de 3,8 centimetri. Aeroportul Newark Liberty a anulat aproape 50 de curse şi a amânat aproape 40.

Cele mai mari cantităţi de zăpadă (strat de 14,2 centimetri) au căzut în Bronx, dintre toate cele cinci cartiere majore ale metropolei americane. Multe şcoli din New York şi din New Jersey au anunţat amânarea începerii cursurilor sau chiar anularea acestora.

Restul cantităţii de zăpadă înregistrată la New York în acest sezon provine din ninsoarea slabă de pe 1 februarie. Data de 28 februarie 2023 a stabilit un nou record – pentru cea mai tardivă zi de iarnă în care a căzut prima ninsoare importantă. Aceeaşi dată a pus capăt unei serii aproape record fără ninsori, după 328 de zile consecutive care au fost lipsite de un strat consistent de zăpadă.

Marţi, în Statele Unite, au fost înregistrate peste 450 de anulări şi peste 700 de amânări ale unor curse aeriene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...