G4Media.ro

Operatorii din turism: Relaxarea condiţiilor de călătorie este un lucru foarte bun,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Operatorii din turism: Relaxarea condiţiilor de călătorie este un lucru foarte bun, măsurile au fost aliniate la UE

Măsurile adoptate prin hotărâre de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind relaxarea condiţiilor de călătorie reprezintă un lucru bun pentru acest sector, fiind aliniate la deciziile luate de celelalte state din cadrul Uniunii Europene, a declarat luni, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

„Relaxarea condiţiilor de călătorie e un lucru foarte bun. Este o zi foarte bună, este o măsură foarte bună. În primul rând pentru că măsurile au ajuns în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în Europa. Pentru că aşa cum a zis domnul Rafila (ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila n.r) acum o săptămână, nu mai contează numărul de infectaţi, ci contează presiunea pe sistemul sanitar, ceea ce este corect. Acum măsurile s-au aliniat. Iată că România a decis ca, inclusiv la călătoriile în afara Europei, vaccinaţii să nu mai aibă nevoie de nimic altceva. În acest moment este un real avantaj pentru un vaccinat”, a spus Burcea.

El a subliniat că în urma deciziei CNSU, doar turiştii nevaccinaţi vor mai avea nevoie de test negativ efectuat la destinaţie pentru a nu sta în carantină la întoarcere.

„Prima modificare apărută constă în faptul că la cei vaccinaţi nu li se mai cere test la destinaţie, pentru că la întoarcerea din ţările din afara UE trebuiau să facă test acolo. Acum nu mai este nevoie. Aşadar călătorii vaccinaţi pot să plece oriunde, să se întoarcă când vor. E vorba de călătorii români care au două doze de vaccin, nu e precizată doza booster. E un lucru foarte bun, pentru că până acum cei vaccinaţi care veneau din afara UE, din Zanzibar, Egipt sau Iordania, trebuiau să facă test, acum au scăpat. Cei care sunt nevaccinaţi, care veneau din ţări din afara UE trebuiau să stea în carantină. Din momentul de faţă, dacă îşi fac testul la destinaţie, nu mai stau în carantină. În plus, perioada de carantină la întoarcere, în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile, va deveni de 5 zile din 10 zile cât era până acum”, a mai afirmat oficialul ANAT.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea unei carantine cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă RT-PCR efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în ţară. HCNSU urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 februarie 2022.

Persoanele care vin din străinătate în România se vor supune aceloraşi reguli de carantinare, indiferent din ce ţară sosesc, a informat, luni, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a precizat că se elimină terminologia pe culori privind diferenţierea statelor în funcţie de riscul epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19. (Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Știi cum e.. când ii dai câinelui un papuc în cap, trebuie sa ii dai și un os.
    Asa și cu astea.. dupa ce ai păcălit omul sa se înțepe ca dacă o face va fi ca înainte, ii dai un mic os. Sa simta ca el e mai special. Nimic mai fals.
    Cățelul tot închis găsește magazinele și restaurantele după ora 22:00, indiferent de cati papuci a luat pe cap ( a se citi indiferent de câte ori s-a inoculat cu „normalitatea” lui Catu).