G4Media.ro

Opoziția din Ungaria promite să formeze o coaliție anti-Orban la alegerile din…

sursa foto: Facebook

Opoziția din Ungaria promite să formeze o coaliție anti-Orban la alegerile din 2022/ Șase partide, din tot spectrul politic, vor să prezinte candidați unici la parlamentare

Cele şase principale partide de opoziţie din Ungaria s-au angajat joi să formeze o alianţă fără precedent pentru a-l contesta pe premierul Viktor Orban la următoarele alegeri parlamentare din 2022, în pofida divergenţelor existente între ele, informează AFP, citată de Agerpres.

Noua coaliţie va include partide foarte diferite, mergând de la extrema stângă la cea dreaptă a spectrului politic. Aceste formaţiuni politice susţin, într-o declaraţie comună, că „au auzit vocile alegătorilor lor” şi sunt acum gata să îşi depăşească diviziunile.

Aceste partide au fost de acord să creeze un program comun de guvernare şi să prezinte candidaţi unici împotriva partidului premierului Viktor Orban, Fidesz, în toate cele 106 circumscripţii electorale din Ungaria, potrivit comunicatului de presă. În cazul în care vor exista dezacorduri cu privire la desemnarea candidaţilor, vor fi organizate alegeri primare.

Premierul naţionalist Viktor Orban este acuzat de opoziţie şi de unii din partenerii săi din Uniunea Europeană de maniera autoritară în care guvernează Ungaria, stil care se îndepărtează de valorile promovate de UE, în special în domenii precum libertăţile publice şi imigraţia.

Viktor Orban a câştigat fără mari dificultăţi trei alegeri succesive în ultimii zece ani, în parte şi ca urmare a reformei legislaţiei electorale.

O nouă victorie s-ar putea dovedi însă dificilă la scrutinul parlamentar din 2022 în cazul în care opoziţia se uneşte, aşa cum au demonstrat ultimele alegeri municipale, desfăşurate în octombrie 2019.

sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Vrabiile malai viseaza. 🙂

  2. Până în 2022 mai este mult.
    În politică 1, 2 ani reprezintă foarte mult timp pentru o idee.

  3. Sanse 0.Toata opozitia de 10 partide nu are mai mult de 10%. Si treaba este ca ungurii nu se pling!!!

  4. Aceasta majoritate a lui Victor Orban arata ca ungurii sunt extrem de nationalisti si nostalgici.Nu de geaba,Suveranul Pontif, cand a venit in Romania, nu prea i-a bagat in seama si bine a facut.Ei zgandare niste con- flicte stinse de istorie,care cu ajutorul Moscovei(de cand aceasta a devenit capitala,ne-a fost tot timpul ostila),pot pu- ne in primejdie pacea in regiune.De aceea romanii,neaosi,trebuie sa iubeasca America, fiindca datorita ei Romania a fost „dodoloa- ta”.Fiinta noastra nationala depinde de America,iar aceasta relatie trebuie sa o cultive toti romanii adevarati.Un mod de a face acest lucru este ca atunci cand un lider politic tinde sa iasa din aceasta paradigma sa-l taxeze drastic la vot.S-apoi,cand vin in Romania,cu armata,cu afaceri,cu prietenie trebuie aplaudati.Iata,pe langa Dacia si masinile Ford trebuie sa devina brend national;John Deere s.a.m.d..Sa cumparam produsele lor avand in vedere si acest interes.