G4Media.ro

Opozant venezuelean: Atentatul împotriva lui Maduro a fost o farsă/ Puterea declanșează…

Opozant venezuelean: Atentatul împotriva lui Maduro a fost o farsă/ Puterea declanșează anchete împotriva parlamentarilor opoziției

Opozantul venezuelean în exil, Julio Borges, fost preşedinte al parlamentului, a calificat drept farsă atentatul care, potrivit preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost îndreptat împotriva sa sâmbătă la Caracas, informează miercuri AFP, citat de Agerpres. Acuzațiile vin după ce Preşedintele Adunării constituante a convocat o sesiune care va avea drept unic punct pe ordinea de zi „suprimarea imunităţii parlamentare a deputaţilor implicaţi” în „atentat”. Simultan, Nicolas Maduro l-a implicat pe opozantul Julio Borges, fost preşedinte al Parlamentului în prezent în exil, în „atentatul” cu drone încărcate cu explozibil a cărui ţintă susţine că a fost sâmbătă, în timpul unei ceremonii militare de la Caracas.

Incriminat de Maduro, care îl acuză că este implicat în acest incident, Borges i-a răspuns direct pe contul său de Twitter. ‘Nici ţara, nici lumea nu cred în farsa ta cu atentatul. Ştim cu toţii că este vorba de un montaj menit să ne pună sub urmărire şi să ne condamne, pe noi, cei care ne opunem dictaturii’, a notat Borges în mesajul transmis marţi.

Potrivit versiunii autorităţilor venezuelene, împotriva lui Maduro a fost întreprinsă o tentativă de asasinat cu ajutorul a două drone încărcate cu exploziv. Şapte militari au fost răniţi.

În afară de Borges, Maduro a acuzat de implicare în ‘atentat’ un deputat al opoziţiei venezuelene, Juan Requesens. Într-o mărturie filmată în imagini difuzate de Maduro, numele lui Borges şi Requesens au fost menţionate de un militar în retragere, una dintre persoanele ce au fost arestate după incidentul de sâmbătă.

Formaţiunea de opoziţie din care face parte Requesens, Primero Justicia, a anunţat că acest deputat şi sora lui au fost arestaţi marţi de serviciile venezuelene de informaţii, Sebin. Ulterior, Requesens a fost eliberat, potrivit familiei sale.

Pe contul său de Twitter, Borges a condamnat arestarea deputatului. ‘Denunţăm în faţa lumii abuzul nejustificabil’ comis împotriva lui Juan Requesens, ‘a cărui imunitate parlamentară a fost încălcată şi care a fost plasat în detenţie’, a notat Borges.

În paralel cu alocuţiunea lui Maduro, preşedintele Adunării Constituante, Diosdado Cabello, numărul doi al regimului chavist, a anunţat că Adunarea va discuta începând de miercuri ‘suspendarea imunităţii parlamentare a celor care sunt implicaţi’ în ‘atentatul’ împotriva lui Maduro.

Adunarea constituantă din Venezuela va declanşa miercuri un proces care vizează traducerea în justiţie a deputaţilor acuzaţi că sunt implicaţi în presupusul atac cu drone asupra preşedintelui Nicolas Maduro de sâmbătă, a anunţat marţi acest for legislativ care dispune de puteri nelimitate, relatează AFP.

Preşedintele Adunării constituante, Diosdado Cabello, a convocat o sesiune care va avea drept unic punct pe ordinea de zi „suprimarea imunităţii parlamentare a deputaţilor implicaţi” în „atentatul” împotriva lui Nicolas Maduro.

Simultan, Nicolas Maduro l-a implicat pe opozantul Julio Borges, fost preşedinte al Parlamentului în prezent în exil, în „atentatul” cu drone încărcate cu explozibil a cărui ţintă susţine că a fost sâmbătă, în timpul unei ceremonii militare de la Caracas.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. a invatat de la erdogan cu ” puciul ” lui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.