G4Media.ro

Operațiune a Parchetului European în Croația: Un fost ministru și alte patru…

Sursa foto: Captură video / www.vecernji.hr

Operațiune a Parchetului European în Croația: Un fost ministru și alte patru persoane, arestați într-un dosar privind posibile fraude cu fonduri UE / Suspecții ar fi fost implicați în achiziția unui software în valoare de peste două milioane de euro

Fostul ministru croat al dezvoltării regionale și al fondurilor UE, Gabrijela Žalac, directorul Agenției Centrale de Finanțe și Contractare din Croația (SAFU), Tomislav Petric, și alte două persoane au fost arestați miercuri, în cadrul unei operațiuni a Parchetului European (EPPO), potrivit site-urilor croate de știri Total Croatia News și Vecernji.hr.

Au fost arestați într-un caz numit Software. Filiala EPPO din Croația a transmis că în prezent  colectează de urgență probe cu privire la patru persoane, în cooperare cu biroul anticorupție al poliției croate.

Cei patru sunt suspectați de infracțiuni comise în minister și SAFU legate de achiziția publică a unui sistem informațional.

După ce vor fi chestionați, EPPO va decide asupra acțiunilor ulterioare și până atunci nu vor fi furnizate alte detalii.

Direcția de Poliție a declarat că ancheta penală a inclus și mai multe afaceri din Zagreb, județul Split-Dalmația și județul Vukovar-Srijem.

După anchetă, poliția va depune acuzații împotriva suspecților la EPPO Croația, a adăugat Direcția de Poliție.

Cazul se referă la proiectarea unui software de 16,2 milioane de kune croate, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurile UE, când Žalac era ministru, l-a atribuit companiei Ampelos.

În urmă cu trei săptămâni, la ordinele EPPO, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în minister și au ridicat documente referitoare la firma Ampelos.

Sursa foto: Captură video / www.vecernji.hr

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Asa se intampla cand aderi la Parchetul European. Victor Orban stie de ce nu a aderat Ungaria . Probabil acolo arestau juma de guvern.

  2. Si asa incepe Codruta…

  3. Ei credeau pana acum ca numai Romania e corupta

    • nu stiu daca esti atent, dar totusi sumele sunt mici. 2 mil. ha. o gluma. la noi de la 20 in sus ar fi. 2milioane li se pare ca e dreptul lor legal.

  4. Ce fata de USLista are…. „coechipierele castigatoare” mai au pana sa o ajunga….