G4Media.ro

OMS: Rata de descreştere a cazurilor noi de COVID-19 încetineşte

OMS: Rata de descreştere a cazurilor noi de COVID-19 încetineşte

Numărul global al cazurilor noi de COVID-19 a înregistrat o scădere de 11% ajungând la 2,4 milioane săptămâna trecută, o rată de descreştere mai redusă decât în cele patru săptămâni anterioare, se arată în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat miercuri publicităţii, informează DPA, citată de Agerpres.

Descreşterea săptămânală a scăzut semnificativ în Europa, Africa şi regiunea Asia-Pacific.

Bilanţurile săptămânale au crescut în Asia de Sud-Est şi în Orientul Mijlociu.

Americile au fost singurele regiuni din lume unde numărul cazurilor a continuat să scadă la o rată de două cifre.

OMS nu a oferit explicaţii pentru această evoluţie a situaţiei epidemiologice.

Cu toate acestea, raportul menţionează că variantele de coronavirus despre care se crede că ar fi mai infecţioase au fost depistate într-un număr tot mai mare de ţări.

Varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie a fost până în prezent raportată în 101 ţări, varianta sud-africană a fost depistată în 51 de ţări, iar varianta braziliană în 28 de state.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu a existat niciodata un real pericol ,mincinosilor ,murea lumea din 2016/2017 de pneumonii si nimeni nu sa sesizat ,ca planul inca nu era pus la punct ,santeti o scula murdara si fara relevanta ,lumea a inteles ca folisiti mijloace de terorism sanitar ca sa implementati N.OU.A OR.DIN.E M.OND.IAL.A ,DI.CTA.TUR.A D.IGIT.AL.A

  2. Important e ca scade in continuare. Cazurile se aseaza oarecum pe o curba Gauss, deci nici vorba sa scada accelerat in continuare. E la mintea cocosului, cred ca si Avram I. ar intelege.
    Pe de alta parte, in perioada pandemiei OMS si-a aratat competenta cu varf si indesat: habar nu au pe ce lume traiesc. Balbaielile cu China, comunicate contradictorii, lipsa unei strategii mondiale, etc. Pacat, mi-am dezvoltat un oarecare respect pentru ei de cand citeam Docteur Justice in Pif (doctorul era afiliat OMS), dar se pare ca m-am inselat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.