G4Media.ro

OMS: Numărul cazurilor de rujeolă creşte la nivel mondial din cauza restricţiilor…

OMS: Numărul cazurilor de rujeolă creşte la nivel mondial din cauza restricţiilor legate de Covid-19, care afectează vaccinările

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut la aproape 870.000 la nivel mondial în 2019, fiind cel mai ridicat nivel din aproape 25 de ani, din cauza scăderii vaccinărilor la un nivel critic, iar situaţia se va înrăutăţi în 2020 din cauza restricţiilor legate de Covid-10, care afectează programele de imunizare, potrivit unui raport publicat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters, citată de News.ro.

Anul trecut au murit peste 207.000 de oameni din cauza rujeolei. În condiţiile în care nivelul de imunizare a coborât sub nivelul critic de 95% necesar pentru protejarea comunitară, numărul infecţiilor a crescut anul trecut la cel mai ridicat nivel după 1996, în toate regiunile unde este prezentă OMS.

”Aceste date dau un semnal clar că nu reuşim să protejăm copiii de rujeolă în fiecare regiune a lumii”, a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat.

Raportul, coordonat în colaborare cu Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA, citează eşecul colectiv de a imuniza la timp şi în totalitate copiii cu două doze de vaccin pentru rujeolă ca fiind principala cauză a creşterii numărului de decese.

Pentru 2020, raportul avertizează că perturbările provocate programelor de imunizare de pandemia de Covid-19 au afectat eforturile de combatere a epidemiilor de rujeolă.

În această lună, peste 94 de milioane de persoane riscă să nu fie vaccinate pentru rujeolă din cauza suspendării campaniilor de imunizare în 26 de ţări.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Măi D ( de la ce o fi? ghici ghicitoarea mea) lasă-te măi de presupuneri de 2 lei că o dai in gropi de tot. Au murit 207.000 de rujeolă… După mintea ta creață o nimica toată! Că nu se mai moare de variolă ori de tuse măgărească, difterie, că nu mai rămân paralizați copii de poliomielită asta e datorită vaccinării, deșteptule! Cântă la alta masă teoriile astea de conspirație!