G4Media.ro

OMS încearcă să stabilească un pod aerian în nordul Afganistanului pentru a…

Sursa foto: Captură foto/ Google Maps

OMS încearcă să stabilească un pod aerian în nordul Afganistanului pentru a aduce mai multe provizii medicale

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis vineri încearcă să stabilească un pod aerian în orașul Mazar-i-Sharif din nordul Afganistanului în următoarele zile, cu ajutorul autorităților pakistaneze, pentru a aduce afganilor mai multe provizii medicale, relatează CNN.

„Ne-au mai rămas doar câteva zile de aprovizionare și explorăm toate opțiunile pentru a aduce mai multe medicamente … Aeroportul din Kabul nu este o opțiune în prezent, așa că este probabil să folosim Mazar-i-Sharif, sperăm că primul nostru zbor va intra în următoarele câteva zile ”, a declarat Rick Brennan, directorul regional de urgență al OMS, la un briefing al Organizației Națiunilor Unite la Geneva.

Brennan a afirmat că misiunea OMS se va baza foarte mult pe „sprijinul guvernului pakistanez”.

„Una dintre problemele pe care le avem acum în Afganistan este că nu funcționează autoritatea aviației civile. Lucrăm cu Pakistanul, în special în contextul aeroportului Mazar-i-Sharif, deoarece poate lucra cu contacte la fața locului pe toate măsurile necesare pentru aterizarea unei aeronave de marfă”, a spus Brennan.

Truse de traume, provizii de urgență pentru spitale și medicamente pentru tratarea malnutriției vor fi printre elementele prioritare trimise de OMS în Afganistan.

Treisprezece membri ai serviciului SUA și cel puțin 90 de afgani au fost uciși în atentatele din fața aeroportului din Kabul joi, potrivit Pentagonului și Ministerului Sănătății Publice din Afganistan.

Brennan și-a exprimat condoleanțele față de familiile victimelor și a declarat că situația din Afganistan „rămâne instabilă și tensionată”.

„În timp ce zeci de mii de afgani vulnerabili sunt evacuați prin operațiunea aeriană de pe aeroportul din Kabul, milioane de afgani vulnerabili vor rămâne în urmă – și avem responsabilitatea colectivă de a-i ajuta în continuare”, a subliniat reprezentantul OMS.

Sursa foto: Captură foto/ Google Maps

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...