G4Media.ro

Olt, radiografia unui județ ținut captiv de milițieni, infractori, instalatori și tractoriști:…

Olt, radiografia unui județ ținut captiv de milițieni, infractori, instalatori și tractoriști: Clanurile PSD – Iordache, Stănescu, Ciocan și Vâlcov

Eșecul instituțiilor în cazul crimelor din Caracal s-a produs într-un județ ținut captiv timp de 30 de ani de PSD prin intermediul unor clanuri politice care și-au întins influența în marile instituții ale statului.

Familiile Stănescu, Iordache, Ciocan și Vâlcov sunt cele care stăpânesc politic și administrativ județul Olt din anii 2000. Toți PSD-iști. Înaintea lor, alți PSD-iști au controlat județul în anii 90, cu o scurtă întrerupere în 2004-2008. Clanurile sunt conduse un milițian cu BAC-ul luat la 50 de ani, un specialist în tractoare, un inginer cu Dreptul făcut la 42 de ani. Ei au preluat județul Olt de la familiile Ceaușescu-Bărbulescu și l-au transformat într-un fief al corupției. Cu sprijinul lui Liviu Dragnea, și-au proiectat puterea în justiție și au luat în stăpânire instituții care gestionează miliarde de euro.

Olt, anii 90. Județul era captiv rețelelor de putere din familia Elenei Ceaușescu (clanul Bărbulescu), pe care se altoia noua putere politică, PDSR. Doi oameni au controlat județul cu mână de fier până în 2004: prefectul Ion Diaconescu și șeful Consiliului Județean, Marin Ionică. Au condus cu mână de fier partidul și județul, forța lor fiind dată de rezultatele zdrobitoare la alegeri. Așa se face că PSDR-iștii din acele vremuri se înghesuiau să candideze la alegerile parlamentare pe listele din Olt – o garanție a intrării în Parlament. Printre liderii PSD intrați în Parlament din Olt se numără Florin Georgescu (fost ministru de Finanțe, actual viceguvernator BNR) și Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiției, care a ajutat-o să promoveze în București pe soția lui Florin Iordache, judecătoarea Magdalena Iordache.

 • Anul 2004 a adus înfrângerea PDSR (transformat în PSD) la locale și parlamentare. Primar al orașului a devenit Darius Vâlcov, din partea partidului lui Traian Băsescu, iar șeful CJ Olt un membru PRM (partidul ultranaționalist al lui Corneliu Vadim Tudor). A fost însă un hiatus de doar 4 ani în hegemonia PSD.

În 2008 s-a produs revirimentul PSD și instalarea clanurilor care controlează și acum județul.

Clanul Stănescu. Paul Stănescu (foto stânga, InquamPhotos), senator și unul dintre cei mai puternici baroni PSD, a devenit la acel moment șeful Consiliului Județean. Specialist în tractoare și agronomie, fost șef al Fabricii de conserve Caracal și al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar. A fost șef la CJ două mandate (2008 – 2016) și unul dintre principalii aliați ai lui Liviu Dragnea, pe care l-a ajutat să devină președintele PSD în detrimentul Rovanei Plumb după demisia lui Victor Ponta (2015).

Pentru Paul Stănescu a urmat o urcare rapidă în carieră, în binom cu Liviu Dragnea. În 2016 a devenit senator, în 2017 ministru al Dezvoltării și gestionarul banilor pentru toți baronii locali. L-a sprijinit masiv pe Dragnea în conflictele politice cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose (a făcut un turneu în filialele din Moldova pentru a le convinge să-l dezavueze pe Tudose și să-l sprijine pe Dragnea). L-a trădat pe Dragnea abia la finalul lui 2018 după o ceartă pornită de la bani (vezi aici detalii). S-a pus în spatele Vioricăi Dăncilă, cu care s-a certat însă după condamnarea lui Dragnea, supărat că premierul nu a vrut să împartă cu el puterea în partid.

Paul Stănescu nu s-a mulțumit să fie singurul parlamentar din familie. L-a impus în Camera Deputaților încă din 2012 pe fratele său, Alexandru Stănescu, aflat la al treilea mandat deja. Și Alexandru Stănescu e ingriner agronom.

Clanul Ciocan. Puterea clanului Stănescu e strâns legată de alt clan: frații Dan (foto stânga, Gazeta Nouă) și Cornel Ciocan. Ei sunt fondatorii firmei Dancor, un adevărat Tel Drum al județului Olt, abonată la zeci de contracte din bani publici (sursa).

Clanurile Stănescu și Ciocan au făcut afaceri ani buni, iar răsplata a venit pentru Dan Ciocan sub forma alegerii în Parlament (2012 și 2016, deputat).

Dan Ciocan a fost milițian în epoca Ceaușescu, și-a luat bacalaureatul la 50 de ani și licența în agronomie la Universitatea din Craiova la 56 de ani (CV-ul oficial). Potrivit unei investigații Jurnalul, frații Ciocan au câștigat din contracte cu statul peste 77 de milioane de euro.

Fratele lui Dan Ciocan, Cornel, a fost mai ghinionist: în 2015 a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar DNA în care prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la 6,5 milioane de lei (sursa).

Darius Vâlcov (foto stânga, InquamPhotos). A fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea până la condamnarea acestuia: artizan al programului de guvernare, omul care o controla pe Dăncilă. Vâlcov intrase în politica mare ca primar ales al Slatinei în 2004 pe listele PDL, dar a trecut la PSD în 2012 și a devenit senator de Olt. A fost ministru al Finanțelor în guvernul Ponta, propulsat de binomul Dragnea – Stănescu. A fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție și mai are încă un dosar. A profitat de influența în PSD și guvern, iar firma despre care DNA spune că e a lui a câștigat pe bandă rulantă bani de la stat (exemplu 1 și exemplu 2).

Vâlcov e acuzat de procurori că a ascuns tablouri și alte obiecte de valoare în pereți și în cavouri. Potrivit Recorder.ro, Vâlcov a intrat în anii 90 în afaceri dând țepe cu telefoane mobile.

Florin Iordache. E unul dintre artizanii și executanții atacului PSD la justiție. Fost inginer la Fabrica de mobilă din Caracal, Iordache a terminat Facultatea de Drept la 42 de ani și și-a luat doctoratul la ”o fabrică de diplome” din Chișinău. A fost unul dintre cei care au gândit planul (eșuat) de demitere a președintelui Traian Băsescu în 2012, a pus la cale cu alți PSD-iști Marțea neagră din Parlament din 13 decembrie 2013 (primul atac al PSD la Codul penal). Iordache a fost ministrul Justiției care a emis OUG 13 din 2017 pentru amnistia și grațierea penalilor, care a produs cele mai mari proteste din istoria recentă a României.

Iordache a ajuns să aibă o influență majoră în justiția din Olt grație soției sale, Magdalena Iordache, fost judecator la Înalta Curte, care a făcut parte din completurile care i-au achitat pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara și pe Șerban Mihăilescu. Magdalena Iordache a fost judecătoare în Olt, apoi a promovat până la Curtea Supremă grație relațiilor cu alți magistrați puternici din Olt: Maria Huza (fostă preşedintă a Tribunalului Olt, preşedintă a Tribunalului Bucureşti), Lidia Bărbulescu (fostă preşedintă a Tribunalului Olt, preşedintă a Înaltei Curți, membru CSM), Rodica Stănoiu (fost ministru al Justiției).

Oamenii plasați de clanurile oltene la vârful unor instituții – cheie.

Ministerul Agriculturii. Ministrul Petre Daea și secretarul de stat Daniel Botănoiu au fost plasați în funcții de gruparea de la Olt.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF): Florin Barbu (originar din Slatina), fost director economic la Primăria Slatina. ANIF are bugete anuale de sute de milioane de lei (vezi mai sus exemplul cu Darius Vâlcov)

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR): Adrian Chesnoiu, directorul general, e originar din Caracal și a fost susținut de organizația locală PSD pentru a prelua funcția.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA): Adrian Pintea, șeful instituției, a fost promovat după ce a primit susținerea PSD Olt.

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC): Emil Albotă, propulsat de Paul Stănescu, a fost schimbat abia în urmă cu cinci zile de Dăncilă.

Ministerul Justiției: Mariana Moț, mama primarului din Slatina, a fost secretar de stat timp de trei ani, impusă pe filiera Paul Stănescu – Liviu Dragnea. A fost dată afară de Ana Birchall abia după condamnarea lui Dragnea. Potrivit unor surse din justiție, Mariana Moț e cea care a trimis la CSM proiectul de modificare prin OUG a Codului Penal în martie 2019, proiect care a dus la proteste din partea a 12 state aliate României.

Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în 2016, pentru că a primit o mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că și-a înjunghiat un nepot. Anchetatorii susțin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpățână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Bercea Mondial a fost unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din judeţul Olt. Supranumit şi „regele banilor din Slatina”, Bercea a făcut avere din vânzarea fierului vechi, din camătă, dar şi din comerţul cu maşini de lux. A ajuns în prim-planul opinei publice atunci când nepoata sa, Renata Doiniţa, a fost botezată de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

53 comentarii

 1. Mafia PSD. Mafiotii de frunte ai PSD-ului.

  • S-a uitat de Aurel Iordache, se pare ca e nepotul lui Florin Iordache, de la Camera de Conturi Olt

 2. Ofiterii instructori de la Slatina (https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-de-invatamant/centrul-de-formare-si-perfectionare-a-politistilor-nicolae-golescu-slatina) știau de aceste lucruri. Si ce au facut s-au pensionat. Așa cum fac toti care ar putea ajuta în țara asta. Îi asteptam sa se reangajeze: pe la Politie, ANAF Antifrauda, ANPC…

 3. Este unul din cele mai mafiote si sarace judete din tara.
  O adevarata Sicilia de Romania. Iar aceste clanuri pot fi usor comparate cu familiile mafiote italiene.

 4. Absolut incredibil… Si este doar unul din județele conduse de mafia psd… Puțină lume știe de amploarea acestui cancer

  • Toata Oltenia e asa. La fel unele zone din Moldova si sudul Munteniei.
   PSD-ul isi trage seva din namolul patriei, din dorinta de protectie a „iobagilor” zonelor respective pentru care viitorul e negru asa ca mai bine trecutul.

 5. Nu mai bine se desparte teleormanul,craiova de romania, sa ramana sa-si voteze pana la pastele cailor ciumatii pana cand le pleaca si ultimul copii , pana cand rad si ultimul copac sa se omoare intre ei in timp ce suna la 112.Voi va dati seama ca toata romania e condusa de ciumatii astia imputiti doar pentru ca se duc la vot.

  • „Amicu”,pentru corectitudine ar trebui sa mentionezi mafia,serparia,coruptia si mizeria infioratoare din Ardeal,”Grupul de la Cluj” de tradatori si excroco-hoti,apoi „serparia”P(D)NL din Banat-Arad,Timisoara,Deva,Hunedoara,cea din Bistrita,Suceava tot P(D)NL,etc.,etc

  • Unule, de ce cu toate acestea zonele pe care le-ai mentionat nu sunt in situatia prezentata mai sus? Oare pt ca imperiul, romanii locului, ungurii si sasii ne-au lasat o Transilvanie, un Banat si o Bucovina net mai civilizate sau spiritul vietii sociale, educatia si traditia acestor zone au impus totusi in subconstientul comunitar ca sunt lucruri care se fac si lucruri care pur si simplu NU SE FAC! Si astea sunt „reguli” care nu se transmit neaparat constient de la o generatie la alta, faceau parte din coeziunea sociala a comunitatii, comunitati care in general isi stiu istoria de 4 – 800 de ani, nu au trebuit hranite cu fabulatii istorice exceptionaliste.
   Intrebarea trista , si mereu evitata prin discursuri despre infailibilitate, este suntem noi intradevar un popor roman? Am depasit stadiul de conglomerat de populatii romanofone? Ce inseamna sa fi roman? Care sunt solidaritatile care constitue liantul natiunii? Am depasit stadiul solidaritatilor de clan care compromit prin prevalenta solidaritatea nationala si submineaza caracterul legalist si potential democratic si reformabil al statului romanilor?

  • In esență cam la asta se rezuma totul.

 6. Foarte frumos! O radiografie a întregi romanii nu doar a unui județ. O țara de îndobitociți, fără mândrie, fără vise, așteaptă doar pomeni, lași care doar latră uneori iar când primesc câte un os se gudura ca jarlele. Orice s-ar întâmpla iso duc mai departe traiul de slugi abjecte și mor prin spitale demne de evul mediu. Grădina maicii domnului.

 7. Mulțumim pentru articol! Astept analize similare – dacă s-ar putea cu accent pe CV-ul personajelor vizate – si din alte județe. Trebuie in al 1000000-le-a ceas sa știm cine gestionează resursele si mai ales viitorul nostru. Mulțumiri

 8. de ce sa arzi judetul? arzi hotii din el. in judet sunt si oameni corecti.

 9. Nimic surprinzător, poate, după cumplita dramă trăită în zilele acestea, se vor trezi și oamenii din acest județ și nu se vor mai lăsa prostiți și călcați în picioare de niște inculți cu iz de infractori. Nu este singurul județ aflat în această situație, priviți la toate județele subdezvoltate, veți constata că toate au fost și sunt administrate deficitar numai de jupâni psdiști, populațiile acestora trăind într-o sărăcie lucie, iar jupânii cu pricina posedă niște averi colosale, pe care, evident, nu le pot justifica și este normal să se întâmple acest lucru. Oamenii ținuți captivi de acești impostori, din pricina educației lor precare, trebuie ajutați să înțeleagă, psdeul, așa cum nu a reprezentat o soluție pentru îmbunătățirea vieții lor, nici nu poate reprezenta o soluție pentru viitor. Acești impostori se folosesc de precaritatea acestor oameni pentru a-și perpetua puterea, privilegiile și statutul de stăpân pe moșia respectivelor județe. Îi aud pe mulți condamnându-i pe acești oameni, nu trebuie să se întâmple acest lucru,ei trebuie ajutați să-și deschidă ochii și să vadă că sunt doar unelte ale acestor politicieni corupți, fără scrupule, imorali și incompetenți. După cum am spus, asemenea județului Olt, din păcate, sunt și alte județe, căzute pradă în mâinile unor grupuri mafiote, care, în opinia mea, nu prea cred că sunt străine de multe rele întâmplate pe raza acestora. Toate persoanele la care ați făcut referire, fără excepție, sunt de slabă factură morală, dispuse să întreprindă orice mizerie, să-și asume orice porcărie, dacă este să le fie lor bine, fapt atestat de toate inițiativele întreprinse și duse la capăt. Să nu-l uite cetățenii caracaleni pe ciordache, unul pe care l-au votat, și care s-a străduit din răsputeri să șubrezească legislația penală, pentru a proteja infractorii și pentru a-i feri de brațul legii. Poate ar trebui să se gândească mult mai bine pe cine votează și pe cine trimit să le reprezinte interesele la nivelul Parlamentului. În mod firesc, unul precum ciordache nu ar mai trebui votat, dar ei decid acest lucru. Un astfel de specimen nu merită nici măcar a fi salutat, nicidecum să-i fie girată încredere. Sper, deși este dificil, ancheta întocmită cu privire la tragedia de la Caracal, să scoată la iveală toate încrengăturile dintre politicieni și alte grupuri de interese, mai mult sau mai puțin legale.

  • Cine sa-i ajute si cum? Dar TU ce faci? Daca ai o reteta de succes, da-i share catre R. Moldova, Rusia, Africa, etc..

 10. L-ati uitat si pe spagarul de Frunzulica, MP de rahat care a votat cu Rusia si acum la contractele armatei

 11. Si cum anume e tinut captiv? Ii voteaza americanii? Asta vor locuitorii, asta le place, astia ii reprezinta!

  • corect si nu prea. adica desi voteaza singuri, realitatea e ca pentru ca sunt dependenti de ajutorul social, voteaza cu cine zice primarul. si sunt dependenti de ajutorul social ca asta s-a urmarit de fapt. sa nu se dezvolte regiunea ca sa nu fie locuri de munca si oamenii sa traiasca din ajutorul social. de ce crezi ca voiau sa dea un salariu minim garantat, indiferent ca munceai sau nu?
   e un cerc vicios. dar s-ar putea rupe. daca ei insa isi accepta soarta….aia e, ramane cum ai zis tu, ca ei voteaza in final.

 12. Sa nu uitam nici de Vaslui, judetul dominat de betivul de buzatu de zeci de ani, si de cativa smecheri cu interese in agricultura, in care violul e distractia normala de sambata seara si dupa aia tot femeia e curva si terfelita de nu ami iese din casa.
  Va mintiit de cei 7 crai aproape scapati de puscarie de niste politisti si procurori asa de indobitociti de mediul in care traiesc, ca mai-mai ar fi acuzat tot fata de provocare si au facut nici o hartie la timp?
  Daca nu aparea cazul in presa centrala, probabil ca viteii aia si mamele lor handicapate ar fi considerat violul un act de vitejie si ar fi batjocorit fata aia in continuare in public in fel si chip.

 13. Asa ca sa ma mai lase in pace cei care spun ca Teleormanul conduce Romania. Vedeti bine ca Oltul conduce. Sper insa ca Duamna Vasilica va lua urgent masurili necesare pentru ca Teleormanul intr-adevar sa conduca Romania, pentru ca Teleormanul are cei mai valorosi oameni din tara.

 14. N-as vrea sa fiu gresit inteles, dar as avea si eu ceva de adaugat apropo de legaturile dintre autoritati, politicieni si lumea interlopa din judetul Olt, aduse in discutie in acest articol, de jurnalista Sorina Matei acum 2-3 zile la B1, precum si de multi altii, in legatura directa cu recentul caz din Caracal.

  L-am vazut pe Basescu comentand si el despre acest caz. Se simtea bine. Eu insa nu l-am uitat cum a descins el, predintrele Romaniei in functie fiind, cu nevasta si fratele, insotiti de un pluton de sepepisti, in judetul Olt, in plina tiganie interlopa, in casa lui Bercea Mondial si unde s-a simtit al dracului de bine. Exista imagini vazute de milioane de romani.

  Acuma, stau si ma intreb: ce ar fi putut sa fie in mintea unui amarat de politest si a unui amarat de procuror din jud Olt atunci cand presedintele insusi descinde fix in mijlocul unui clan tiganesc interlop, la o petrecere de familie? Intr-un caz similar, ca tot in judetul Olt se intampla, sa intre peste Bercea Mondial in casa fara mandat, in puterea noptii, sa nu intre … Sa sune seful, sa nu-l sune … Iar seful ce sa faca, pe cine sa intrebe? Pe seful cel mare al politiei, pe Carmen Dan, pe Moga?

  In mod foarte ciudat, n-am intalnit nicaieri acest kind reminder al vietii si operei fostului presedinte Traian Basescu. Oare de ce? Credeti ca nu o merita?

 15. In Olt nici o functie publica (educatie, invatamant sau zona medicala) nu se da fara PSD.
  Nici una. Si antrenorii echipelor de fotbal sunt pusi politic.

 16. Mafia olteneasca conduce Romania de mai bine de70 de ani incepand cu clanul Ceausescu. Romania este oglinda olteneasca desavarsita.Securistii lui Ceasca au stiut bine sa-si conserve puterea in toti acesti ani.

  A venit timpul sa-i spulberam definitiv de la butoanele si bugetele tarii.

 17. Sa-si faca republica ciuma rosie telorman,olt giurgiu , vaslui si restul romaniei sa mearga pe calea europeana si sa vedem peste 20 ani unde o sa fie unii si unde o sa fie altii.

 18. Buna analiza, lipseste insa ceva, si anume legaturile dintre cei care conduc la varf judetul si lumea interlopa. E siptomatic faptul ca diversi politicienti din esalonul superior sunt in diverse relatii de cumetrie, nasie, botez etc cu diversi capi ai lumii interlope si membri ai zonei de afaceri dubioase.
  Si inca o observatie: probabil nu exista judet si oras in tara asta in care sa nu existe acest gen de gupuri care sa controleze respectivul judet sau oras. Cred ca ar trebui investigate mai in detaliu aceste probleme.

  • Sigur ca nu exista judet curat.
   A spus-o LCK de mai multe ori, cu subiect si predicat. A spus si cum se sifoneaza bani de peste tot. Tocmai de aia a trebuit decapitate urgent si DNA-ul pus pe chituci, indiferent cum. Ajungea ince-incet la jigodiile astea cumuniste.
   S-ai maturam deci de la butoane la urmatoarele alegeri. SI poi sa oresam sa se puna in functii cheie oameni curati, ca LCK.
   Sanatate doamna si sa iei mandatul de la procuratura europeana. SI dupa ce ii inveti pe aia cum se face treaba impratial, poti sa te mai intorci pentru vreo 2 mandate si pe aici, prin Romania asta violata de comunisti si copiii lor nascuti hoti.

 19. …asta in Olt.
  Mai sunt 40 de județe.

 20. Buna analiza! Asa e si in alte judete, ar trebui sa o extindenti si la alte judete. De pilda in judetul Bacau, care e tot PSD si sta poate un pic mai bine ca Olt in ce priveste criminalitatea interlopa si economia desi sunt aceleasi probleme cu transportul periurban si clanuri PSD de analfabeti la putere, dar nu are acoperirra nationala si „prestigiul” clanurilor politice din Oltenia!

  • In Neamt la fel: politia minucipala raspunde la apeluri de parca ii deranjezi profund, prin primaria PIatra si pe la firmele primariei isi fac veacul tot felul de combinagii de 2 lei, iar sef peste judet este Arsene sosetica, care nu da drumul la nici un proiect de dezvoltare, daca nu ii iese si lui ceva. Ca sa nu mai vorbim de Soroceanu de la prefectura, intruchiparea scroafei cu tupeu.
   Peste toate acestea trebuie mentionat ca aici se afla sediul Agentie de (Sub)Dezvoltare NOrd Est, care isi mareste schema de personal an de an cu odrasle si neveste de afaceristi si funtionari locali, iar dezvoltare nimic.
   O sa spuneti ca politicul e de vina pentru tot. NU chiar. Unii nici nu mai stiu sa se comporte normal.

 21. Basescu si sotia nu au venit la Slatina la Bercea,s-au intalnit la sarbatoarea tiganilor de la Costesti-Valcea.

 22. Pai nu judetul e de vina. Asa , dupa alegerile din 2016 trebuia arsa toata tara!

 23. clanurile isi fac de cap si se imbogatesc, iar poporul rabda totul, si care e problema ? pina ce oamenii nu vor iesi cu furcile ca in Franta cu citeva sute de ani, pina atunci va fi un fel de neofeudalism-neosclavagism. o alta sansa sunt alegerile parlamentare doar ca mafia si CCRul pina atunci pot schimba asa legile ca nici asta nu va mai ajuta

 24. Ganduri…
  ”Clanurile ” si-au numit oameni dupa chipul si asemanarea lor in toate institutiile publice ale judetelor. Chiar mai mult, slujbasii politici lipsiti de profesie dar buni executanti de comenzi au fost numiti sefi, sefuti si sefute in societatile comerciale infiintate de administratiile locale ale localitatilor din judet. Sefii politici din administratiile publice, institutii si firmele cu capital public nu au de a face cu performanta profesionala ci cu obedienta politica ! Oare cum sa asteptam ca institutiile statului sa fie in slujba cetatenilor? Sunt in slujba stapanilor politici !
  Criminalii pot sa zburde, nu are cine sa ne apere ! Stingeti lumina si dormiti in cel mai crunt cosmar !
  Romania a fost omorata !

 25. Excremente sociale!

 26. Natia o fi bolnava?

 27. Cumpanasu a declarat la B1TV ca criminalul din Caracal a cumparat terenul de la Vilcov.
  Sa nu uitam ca pina acuma cadavrele nu au fost gasite si varianta cu traficul de persoane este inca valabila.

 28. Futu-va rasa de ciorditori!
  Ciordache, Stanescu si alte genii, produse de Olt si Telemorman! Moartea e usoara, nu aveti voie sa va bucurati de ea!!!

 29. CITITI SI VA INGROZITI !!!

 30. O societate în care relațiile personale și de grup ( nepotism, interese de grup, relații interlope etc ) sunt mai importante decât rezultatele obținute pe merit, pe muncă și studii, este a societate nedreaptă și demoralizantă. Din cercetările recente sociologice rezultă că o astfel de societate este dăunătoare nu numai confortului public ( bazată pe convingerea că meritele obținute din muncă și studiu se răsplătesc ) dar dăunează și capacității de adaptare a țării la schimbări, precum și creșterii economice în țara respectivă. Autorii studiului conchid că într-o astfel de societate elitele politice și econonomice trebuie să acționeze în direcția implementării unei culturi meritocratice.

  Am redat mai sus concluziile studiului făcut de Bruno Pellegrino ( UCLA ) și Luigi Zingales ( University of Chicago ) publicat în Aprilie 2019, pe baza analizelor multifactoriale din țări ca Italia, Ungaria, țările Est- Europene și Germania.

  Concluzia pare a fi una evidentă, dar ce faci cu o țară, în care ”elita” politică și economică este compusă din drojdia lumpenprolatariatul ceaușișt ? Sunt șanse și modalități, ca această ” elită” cocoțată peste noi prin contraselecție să fie schimbată – măcar treptat – de una formată de oameni cu studii și profesie obținute pe merit ? Nu se micșorează și mai mult aceste șanse, dacă fenomenul perpetuează prin transmiterea pârghiilor de putere odraslelor acestor impostori ? Putem face ceva noi, pe lângă observarea cu neputință a fenomenului și în afară de înjurături la adresa lor ?

  Lumea bună vrea pace și liniște. România nu constituie o problemă adevărată pentru ei. Probleme sunt în Somalia, Uganda, Siria, Irak și în destule locuri pe glob. Nimeni nu va schimba, din afară banda această de hoți ! Este sarcina noastră, evident cu mijloace legale ! Nu degeaba meșteresc băieții sistemul juridic !

  • Lumea a devenit mai buna prin razboaie si controverse.
   Conse(ns/x)ul are ca efect „decat” baltirea/stagnarea, regresia in cazul subdezvoltatilor.

 31. La Olt exista aceeași conducere mafiota PSD și la Direcția Sanitara Veterinara și pentru Siguranță Alimentrlor unde nepoții clanului Stănescu au creat corupție și dictatura!

 32. Să nu uităm de famiglia Cosma din Prahova.

 33. Radiografia aceasta reprezinta starea-de-fapt din toata „tara”.
  Este „decat” un efect al unei „educatii” contrafactuale asa cum coruptia (deja genetica) este efect al aceleiasi „educatii” tributara ceaslovului, tarata de „filosofia” „crede-si-nu-cerceta”.

 34. Scârbe umane, politicieni de rahat!?

 35. …jud. valcea are in fata un fruntas psd si anume pe gheorghe mihailescu…acest individ toxic, care se proclama silvicultorul numarul 1,este un fidel psdisto-dancila,care in sfarsit (in acceptiunea lui) poate deveni un parlamentar…actualmente,este propulsat ca director general in administrarea regiei mafiote ROMSILVA,si impreuna cu psd-istul director economic vasile rusu,un alt oportunisto-incompetent,cauta sa acceada in forurile superioare ale politicii „noi suntem stapanii si voi trebuie sa ne serviti”-alias psd,…cred si sper,ca acesti nemernici isi traiesc ultima perioada psd-ista…doua nume psd,extrem de toxice:gheorghe mihailescu,nr.1 psd valcea si vasile rusu,extrem de inrosit de psd,provenit din exceptionala populatie suceveana,cu aspiratii profunde de latifundiar…de fapt,un simplu prost,cu pretentii de intelectual…

 36. E foarte ușor să arunci cu mocirlă in oamenii impotenți, neputincioși dintr-o zonă, să îi judeci repejor ,sa-i cataloghezi si etichetezi strict pentru că urăști tu oltenii si PSD; îți recomand să vezi tu mai bine mizeria si mocirla bine ascunsă din zona ta! Țara colcăie de corupti,nu doar in Olt,si nu doar PSD-istii fac mojicii! Prefăcuților!Cand Măria Sa,Vadim Tudor arăta cu degetul si punea punctul pe „i” il făceați nebun,samd!
  Ar trebui să va fie rușine să emiteți, debitați atatea ineptii per secundă! Cât de repede uitarati toți cum oltenii au pus umărul la libertatea si unitatea întregii țări!La voi in zone,regiuni este mult mai grav decât in Olt, decât in Oltenia!Vei spune tu,care făcuși articolul,veti spune voi care comentați ca de ce aici ieșiră la suprafață si la voi nu?!! Păi,tragem linie:din Oltenia a ieșit si Ecaterina Teodoroiu dacă va mai amintiți vreunul istoria,si tot de-aici începu si-acum revolta!De-o forma sau alta,oltenii sunt oameni aparte(nu neg ca au ieșit si scursuri de aici,ca de altfeldin toată România) si in momentul când nu aveți cum sa mai aruncați cu mocirlă pentru că nu ii suportați (iuti,aprigi,dintr-o bucată, muncitori si cinstiți asta e definiția olteanului adevărată care din păcate a fost încălecat de cativa oportuniști cu ajutorul celorlalti din celelalte regiuni,pentru ca voi toți,ati permis!!!), când prindeți ocazia debitați cu viteză de toate sa va răzbunați propriile frustrări!Sa va fie rușine,oameni cu memoria scurtă! Explicația as putea sa v-o dau de ce s-a ajuns aici: pentru că oltenii de rând ,oltenii adevărați,sunt muncitori,isi vad de viața lor,un pic neinteresati de politică,si atunci au profitat cativa cretini !Si nu doar de la PSD!Si nu doar in Olt e așa,ci la nivel național!Tot sistemul e putret,toti o apă și-un pământ,de la stanga la dreapta și de jos in sus!Si nu oltenii #rezistara de trădători ticăloși până vândură tot din România,ci un sas ,un ardelean săraci țara și dădu padurile sale austriecilor contra unei medalii,un altul din altă regiune dadu suveranitatea națională americanilor și vându flota!Sictir!

 37. Am fost anunțată ca s-ar fi trimis în duplicat comentariul meu,deci vreau să apară aici!

 38. Daca nu imi apare comentariul aici,va voi face public nesimțirea si că puneți doar comentariile care va convin!Nu mi-am pierdut juma’ de ora sa scriu sa va bateti voi joc!

 39. Nu vad un cuvintel macar despre PROCURORI ! Procurorii lui Iohannis cel neajutorat! Procurorii penali, infratiti cu cloaca de mai sus! Sa rescrieto articolul ca pentru mine, cel putin, nu sunteti credibili mascand o parte din realitate! Pai nu din cauza procurorilor complici scapa Dinca acum???