G4Media.ro

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc a primit interdicție de intrare în Elveția și…

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc a primit interdicție de intrare în Elveția și Liechtenstein

Fostul lider al Partidului Democrat de la Chișinău, Vladimir Plahotniuc, nu mai are dreptul să intre pe teritoriul Elveției și al Liechtensteinului. Autoritățile elvețiene au emis o decizie în acest sens pe data de 3 decembrie. Interdicția este valabilă până în anul 2029, potrivit portalului tv8.md.

Jurnaliștii moldoveni publică, drept dovadă, un document postat pe pagina de Facebook de către deputatul Dumitru Alaiba.

La finalul lunii octombrie, presa de peste Prut a scris că Plahotniuc a fost dat în urmărire internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

„Având în vedere desconsiderarea citației emise de procurorii anticorupție și neprezentarea sa în fața organului de urmărire penală, cetățeanul Vladimir Plahotniuc Gheorghe (a.n. 1966), anunțat inițial în căutare națională și în privința căruia a fost aplicată masura preventivă – arestul preventiv, a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție”, scrie Procuratura Anticorupție.

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

Unimedia amintește că la data de 10 octombrie procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.

După pierderea puterii de către PDM, partidul pe care îl conducea, Plahotniuc a părăsit țara în urmă cu câteva luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.