G4Media.ro

Oktoberfest a devenit marcă înregistrată a orașului Munchen / Autoritatea UE de…

Sursa foto: Pixabay

Oktoberfest a devenit marcă înregistrată a orașului Munchen / Autoritatea UE de proprietate intelectuală a aprobat cererea pentru 22 de clase de produse, până în 2026

După cinci ani de examinare de către autoritatea Uniunii Europene de proprietate intelectuală (EUIPO), „Oktoberfest” a devenit o marcă protejată, anunță Bild. Instituția cu sediul în Alicante, Spania, a aprobat cererea administrației orașului München și a publicat acum marca comercială cu statut „înregistrat” pe site-ul său web. Protecția mărcii se aplică numai până în 2026, iar termenul este acum protejat pentru 22 de „clase de produse” de la săpun și carduri de credit până la publicitate turistică.

Administrația din München a vrut prin această inițiativă să împiedice alte evenimente să se folosească de marca Oktoberfest, mai ales după ce un consorțiu de companii din Dubai au anunțat, la începutul acestui an, că Oktoberfest se va muta în 2021 în Emiratele Arabe Unite, după ce festivalul din München a fost anulat în acest an din cauza pandemiei.

Între timp, Dubai Oktoberfest a fost la rândul său amânat, după ce cazurile de coronavirus au început să crească în Emiratele Arabe Unite. Deși inițial trebuia să înceapă pe 7 octombrie, acum nu este clar exact când va avea loc festivalul.

Protejarea mărcii Oktoberfest nu înseamnă că imitațiile Oktoberfest din Brazilia în Malaezia în SUA nu mai pot avea loc, scrie presa germană, autoritățile din München dorind să protejeze marca doar de induceri în eroare de tipul celor încercate în Dubai. „Oktoberfest-ul din Cincinnati nu a încercat niciodată să copieze Münchenul, evenimentul poate fi încadrat în zone de publicitate pentru noi”, a explicat un oficial german citat de Bild.

Sursa foto: Pixabay

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...