G4Media.ro

Oficial ucrainean de rang înalt: „Incidentul cu drona americană provocat de Rusia…

Sursa foto: Lance Cheung / USAF via Wikimedia Commons

Oficial ucrainean de rang înalt: „Incidentul cu drona americană provocat de Rusia în Marea Neagră este un semnal al lui Putin că este gata să extindă zona de conflict şi să implice alte părţi”

Ucraina a acuzat miercuri Rusia că vrea să „extindă” războiul din Ucraina şi să implice alte părţi, după un incident între avioane de vânătoare ruse şi o dronă americană în Marea Neagră, informează AFP, citată de Agerpres.

„Incidentul cu drona americană MQ-9 Reaper provocat de Rusia în Marea Neagră este un semnal al (preşedintelui rus Vladimir) Putin că el este gata să extindă zona de conflict şi să implice alte părţi”, a declarat pe Twitter secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Rusia utilizează „tactica de ‘totul este permis'”, ce constă „întotdeauna în a ridica miza”, a mai denunţat Danilov.

SUA au acuzat marţi aviaţia rusă că au „interceptat şi lovit” o dronă americană Reaper deasupra Mării Negre şi au provocat prăbuşirea ei.

Moscova a dezminţit aceste acuzaţii, recunoscând totodată că două dintre avioanele sale de vânătoare au interceptat o dronă americană ce fusese detectată „în zona Peninsulei Crimeea”, teritoriu ucrainean anexat ilegal de Rusia, şi care avansa „în direcţia” frontierelor ruse.

„Avioanele de vânătoare nu au folosit armamentul” şi nu au intrat în contact cu drona care zbura „cu transponderul oprit” şi a încălcat „zona de regim provizoriu de utilizare a spaţiului aerian stabilită pentru desfăşurarea operaţiunii militare speciale”, s-a apărat armata rusă, care foloseşte această formulă pentru a desemna invazia sa asupra Ucrainei, lansată în urmă cu peste un an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. De fapt Putin o face pe nebunul pentru a degreva China in SE Asiei.