G4Media.ro

Oficial taliban: Trebuie să acceptăm că Afganistanul a ieșit din criză. Nu…

Oficial taliban: Trebuie să acceptăm că Afganistanul a ieșit din criză. Nu este momentul pentru proteste. Există reguli pentru protest

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat marți, în contextul escaladării protestelor în Afganistan, că „nu este momentul pentru proteste” și că „trebuie să acceptăm că țara a iești din criză”, potrivit BBC.

În timp ce talibanii își finalizau lista de numiri pentru noul guvern interimar, luptătorii lor trageau focuri de avertizare pentru a dispersa sute de manifestanți în Kabul.

Mulțimile s-au adunat pentru a denunța conducerea talibanilor și sprijinul pe care mulți îl suspectează din partea Pakistanului, precum și pentru a cere drepturile femeilor.

Atunci când i s-a cerut un răspuns, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a spus că toate demonstrațiile au nevoie de permisiunea ministerului justiției și a poliției și că nu se poate întâmpla până când noul guvern nu va fi pus în funcție.

„Trebuie să acceptăm că în zilele noastre țara a ieșit din criză. Nu este momentul protestelor. Nu a existat încă guvern. Există reguli pentru protest”, a spus Mujahid.

„Știm că există unii oameni în spatele protestelor care doresc să alimenteze instabilitatea din afara țării și vor să destabilizeze orașul și să aducă haos în oraș. Își îngrijorează oamenii”, a declarat reprezentatul talibanilor.

sursa foto: Twitter via News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asta parca ar fi infractorul dragnea, psdistul, el avea teorii din astea, lumea era disperata sa scape de hoti si el dadea inainte cu statul paralel

  2. Mai abtinete mai Gabriel ca ăștia de la putere au îndatorat țara pe 3 generatii cel putin. Au liberalizare prețurile la gaze si curent si normal ca inclusiv mâncare s-a scumpit. Ce fac ăștia de la putere cu Covid 19 inca nu au facut talibani in Afganistan. Astia nu se tem nici de Dumnezeu si mai putin de popor. Asa ca nu ai decat sa-i pupi tu pe cei pe care i huiduie poporul.