G4Media.ro

Ofertă de muncă pentru Angela Merkel. Secretarul general al ONU i-a propus…

Ofertă de muncă pentru Angela Merkel. Secretarul general al ONU i-a propus fostului cancelar al Germaniei să prezideze un important consiliu consultativ

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, i-a oferit fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, un rol de consilier la Naţiunile Unite, informează Agerpres, care preia surse dpa.

Guterres i-a propus Angelei Merkel să prezideze un consiliu consultativ care să fie format din foşti şefi de stat şi de guvern, potrivit surselor de la ONU.

Rolul acestui consiliu este de „a identifica bunurile globale publice şi alte zone de interes comun unde este cel mai mult nevoie de îmbunătăţiri de guvernare şi să propună modalităţi în care acest lucru ar putea fi realizat”.

Stratul de ozon este un exemplu de astfel de bun public şi termenul mai poate fi aplicat unor reglementări internaţionale precum siguranţa zborurilor şi comerţul global.

Potrivit surselor de informaţii, Guterres a făcut această ofertă direct Angelei Merkel. Însă, potrivit aceloraşi surse, probabilitatea ca Angela Merkel să accepte acest post este destul de scăzută: se pare că nu există încă un răspuns din partea ei.

Politiciana conservatoare de 67 de ani nu a mai candidat la alegerile federale din septembrie şi s-a retras din politica naţională germană anul trecut, după 16 ani în care a fost cancelar federal.

Consiliul consultativ propus de Guterres este unul dintre principalele proiecte de reformă gândite de secretarul general al ONU în cel de-al doilea mandat al său, care a început în ianuarie.

Potrivit lui Guterres, pandemia de coronavirus a scos la iveală breşe majore în cooperarea internaţională. Preconizatul consiliu consultativ este menit să dea un impuls pentru reînnoirea practicilor şi principiilor de acţiune la nivel global.

Sursa foto: Twitter / Steffen Seibert (Bundesregierung / Steffen Kugler)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Deci nu la Gazprom..

    • Pai inca nu e hotarat si suspectez ca oferta Gazprom e mult mai buna. Ca Merkel i-a ajutat foarte mult.

    • Ce sa caute Merkel la Gazprom ?. Schroder (care s-a dus la Gazprom) este renan (din neamul lui Ribbentrop – astia au fost anexati direct de catre Prusia in secolul 19), si care renani sunt un alt popor decat saxonii lui Merkel care au ramas regat (vasal totusi Kaiserului, dar cu propriul rege ) pana in 1918.

  2. Un motiv in plus pt ca lucrurile sa mearga prost: in loc lase baba la pensie o tine activa in detrimentul celor mai tineri si mai competebti

  3. Postul asta era bun pentru românca Adina Florea ce a deschis dosar penal împotriva comisarului european Frans Timmermans.

  4. Nici nu ma mir ca nu accepta… Dupa ce ai fost cancelar al Germaniei 16 ani, sa fi seful consultativ al stratului de ozon suna ca si cum ar fi o realizare?