G4Media.ro

Obiecte unicat ale lui John Lennon și Paul McCartney, scoase la licitaţie…

Obiecte unicat ale lui John Lennon și Paul McCartney, scoase la licitaţie sub formă de NFT

Haina lui John Lennon din filmul „Magical Mystery Tour”, pelerina lui din „Help!”, trei chitare şi notele scrise de mână ale lui Paul McCartney pentru „Hey Jude” – toate din colecţia privată a fiului lui John, Julian – vor fi scoase la licitaţia sub formă de „jeton nefungibil” (Non-Fungible Token – NFT) pe data de 7 februarie, scrie Variety, citată de News.ro.

„Non-Fungible” se referă la un bun „inamovibil”, ceea ce înseamnă că NFT-urile pot fi utilizate pentru a dovedi proprietatea asupra unui activ și drepturile asociate de vot, spre exemplu, într-o manieră inalterabilă și neechivocă. Proprietarul unui NFT îl deține în propriul portofel blockchain – care este echivalentul unui portofel digital.

„Lennon Connection: The NFT Collection” este prezentată de piaţa NFT YellowHeart şi Julien’s Auctions.

Licitaţia, prima dedicată NFT-urilor organizată de Julien’s Auctions, se va deschide pe 24 ianuarie şi va începe în timp real şi în ordinea lotului, la ora 10.00. Pe 7 februarie, va începe live în Beverly Hills şi online pe juliensauctions.com.

Fiecare articol va fi oferit sub forma unei colecţiii audio-vizuale, cu o descriere personală din partea lui Julian Lennon, fiul lui John Lennon.

De o parte din veniturile rezultate în urma vânzării acestei colecţii NFT va beneficia White Feather Foundation a lui Julian Lennon.

Julien’s Auctions a vândut anterior obiecte care au aparţinut membrilor formaţiei The Beatles, preucm chitara acustică a lui John Lennon, care a fost adjudecată la preţul record de 2,4 milioane de dolari, kitul de tobe al lui Ringo Starr (2,2 milioane de dolari), toba lui Ringo folosită în emisiunea „Ed Sullivan Show” din 1964 (2,1 milioane de dolari), versurile scrise de mână de Paul McCartney la „Hey Jude” (910.000 de dolari).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. NFT-urile nu conferă absolut niciun drept de proprietate, o mare păcăleală.
    Nu mai promovați așa ceva.