G4Media.ro

Oana Moraru, mesaj pentru educatoare: În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în…

Oana Moraru, mesaj pentru educatoare: În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu există abdicare de la metodica predării activităților în învățământul preșcolar

Pedagog și fondator de școală privată, Oana Moraru le transmite educatoarelor următorul mesaj: “În grădinițe, fie că îmbrățișați filozofia ‘în pădure’, ‘Reggio Emilia’, fie sistemele finlandeze, Waldorf sau Montessori, nu există abdicare de la metodica predării activităților în învățământul preșcolar! Adică de la știința care îți explică, din facultate, ca obiect distinct de studiu (și în cursurile de formare sau reconversie), care sunt pașii care formează gândire logico-matematică, limbaj, motricitate, atenție”.

Într-un text publicat pe Facebook, Moraru atrage atenția că “o filozofie educațională anume, un spectacol anume al zilei, o rutină a materialelor, o rețetă de mișcare în spațiu NU formează de la sine deprinderi și competențe”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu stiu cum pot sa ma suport asa needucat (n-am gradinita la baza) :).

  2. Fitzosenii cu staif. Dar atata timp cat parintii uita de unde au plecat (de la tara, de la coada vacii..) si sunt capabili sa dea bani pentru tot soiul de brambureli venite la a treia mana din Occident, de ce nu…

  3. Draga d. na Morara, tocmai aceasta face diferența între învățământul tradițional și cel alternativ, pe lângă viziunea fondatorului, bunele practici și strategiile de abordare metodica a disciplinelor agreate în curricula alternativei? Câți ani de învățământ alternativ aveți ca practica? Eu am 28 de ani și este o mare diferență! Dar este un adevăr ca nu toți copiii trebuie sa între în învățământul alternativ! Suntem tipologii cu totul diferite ca oameni și avem nevoie de abordări diferite! Seara buna va doresc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.