G4Media.ro

O stradă din Odesa ar putea fi denumită în cinstea lui Mihai…

Photo by Oleksandr GIMANOV / AFP

O stradă din Odesa ar putea fi denumită în cinstea lui Mihai Eminescu la cererea unei asociații a românilor. Numele poetului e pe lista de așteptare

O stradă din centrul istoric al orașului Odesa ar putea fi redenumită în cinstea poetului național Mihai Eminescu. Inițiatorul demersului este președintele Asociației „Basarabia” a românilor din regiunea Odesa, Anatol Popescu, transmite Radio Chișinău.

Oficialii primăriei din Odesa au transmis că numele poetului a fost inclus în lista denumirilor potențiale ale străzilor orașului Odesa care necesită redenumire.

Asociația „Basarabia” a românilor din reginea Odesa a depus o notă explicativă, la 09 noiembrie 2022, în care solicita autorităților locale să renunțe la tezele bolșevice/sovietice/rusești, în care Eminescu este prezentat și drept clasic al unei literaturi moldovenești, distincte de literatura română.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O idee f buna , cu o conditie , str sa primesca numele de botez adevarat ” Eminovici ,” propuna sa scoata din carti numele Valahizat ” Emin-escu …

  2. Odesa, oras construit pe teritoriu romanesc stravechi, din vremuri medievale.

  3. Și Taras Șevcenko în orașe românești! Eventual, un documentar despre viața pictorului și poetului ucrainean, la TVR.

  4. Deci l-au pus pe asteptare 😃