G4Media.ro

O sinagogă din Germania a fost atacată de Yom Kippur, cea mai…

O sinagogă din Germania a fost atacată de Yom Kippur, cea mai importantă sărbătoare a evreilor/ Merkel cere noi măsuri împotriva violențelor antisemite

Mai multe dispozitive explozive au fost amplasate în faţa sinagogii din oraşul Halle din estul Germaniei care a fost scena unui atac miercuri, au indicat surse de securitate citate de dpa, transmite Agerpres.ro.

Potrivit acestora, unul dintre atacatori a încercat să intre în clădire şi au fost trase mai multe focuri de armă.

Doi oameni au murit şi cel puţin alţi doi au fost răniţi în atacul de la sinagogă şi într-un alt incident care ar fi avut loc la un fast-food din acelaşi oraş. Un martor a relatat că un suspect a lansat o grenadă înspre un cimitir evreiesc din apropiere.

Una dintre victime, o femeie, a fost împuşcată mortal în faţa sinagogii şi un suspect a fost arestat, dar desfăşurarea exactă a evenimentelor este încă neclară.

Doi suspecţi ar fi fugit pe autostrada spre Munchen cu o maşină furată, potrivit primarului din Landsberg, adiacent oraşului Halle, şi unde au fost auzite de asemenea focuri de armă, a relatat Focus Online.

Miercuri seara, poliţia din Halle a anunţat ridicarea stării de alertă impuse după atac, autorizând populaţia să circule din nou pe străzi.

Incidentele armate s-au produs loc în ziua de Yom Kippur, cea mai sfântă din anul iudaic, pe fondul unei dezbateri publice intense despre siguranţa evreilor din Germania.

Guvernul cancelarului Angela Merkel a condamnat atacul şi a îndemnat la noi măsuri împotriva violenţelor antisemite. „Atacul de Yom Kippur loveşte chiar în inima noastră. Trebuie să acţionăm cu toţii împotriva antisemitismului din ţara noastră”, a transmis pe Twitter ministrul german de externe Heiko Maas.

Parlamentul European a ţinut un minut de reculegere pentru victimele atacului de la Halle la începutul minisesiunii sale plenare de miercuri de la Bruxelles, iar secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat la rândul său acest atac, denunţând într-o declaraţie „încă o demonstraţie tragică de antisemitism”.

„Lăcaşurile de cult din întreaga lume trebuie să fie refugii sigure pentru reflecţie şi pace şi nu scene ale vărsării de sânge şi terorii”, se arată în declaraţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Halal diversitate.

  2. Și pe atacatori cine i-ar adus în Germania? Merkel cu politicile ei corecte. O ticăloasă care plânge cu lacrimi de crocodil.

    • Stai bland ca e incel fascist de al vostru. 90% din ideologia de extrema dreapta o aveti in comun cu jihadisti. Baiatul nu numai ca e neamt neaos, dar si-a tras si manifest ca teroristul nazist din Noua Zeelanda in care face spume la gura impotriva evreilor, a feministelor si a imigratiei. Exact ca tine.

    • Barza l-a adus in Germania. E un neamt in varsta de 27 de ani care posta pe forumuri nazi.

  3. Ce e, doamna Merkel, probleme in paradis?!

    • Ooops, e fascist de-al tau, Marcele. Baiat de dreapta care posteaza pe diverse forumuri pentru ratati inceli impotriva imigrantilor si a feministelor (si bineinteles, impotriva evreilor, sursa tuturor aceste rele). E de-al vostru.

  4. Se pare ca site-ul nu ma lasa sa trimit ce scriu. Super ! Felicitari Dinu, esti un ….